svinkoppor

Lördag morgon och jag vaknade med värsta huvudvärken. Och NEJ, jag är inte bakis. Sovit för hårt tror jag för nu är den borta.

Nu har jag i alla fall sanerat snart hela huset mot dessa äckliga små svinkoppor. Andra omgången som Gottfrid måste äta penicillin. Han gör det så snällt men det känns förbaskat onödigt. Särskilt som jag fått höra att vissa föräldrar skickar barnen till dagis med skiten. Vi har tragglat och haft honom hemma först en hel vecka och nu igen i slutet av veckan. Han har jätetråkigt och vill ju vara på dagis men vad gör man inte för att bli av med svinen.
Personalen skulle hålla koll nu så jag hoppas alla kan tänka till och läka ut såren hemma.

Idag blir jag gräsänka eller vad det kallas. Micke åker till stockholm till brorsan och jag får en helhelg tillsammans med barnen. Undrar vad vi ska hitta på. har ingen bil så det blir aktiviteter på cykelavstånd. Om inte solen kommer fram kanske vi får ta en tur till kupolen. Skulle behöva fylla på Gottfrids garderob lite. han har växt ur eller slitit ut alla sina byxor nästan.Slänger upp en bild på vår nya postlåda.Och en härlig sommarbild

...och jag grät mig till söms efter alla dar

Efter idag så skattar jag mig extra lycklig över att jag har det så himla bra.
Att komma hem till ett städat hus, mat i kylen och en superstädad tvättstuga gjorde sitt till, otroligt skönt!

Men i telefonrådgivningen på jobbet får man ibland sig en riktig tankeställare. Vi har press på oss att prestera ett visst antal samtal, minst 6 i timmen för att hålla tiden.
Ibland måste man avvika från detta stela schema. Det är människor vi har att göra med och de ringer av en anledning.
Gav min tid och lånade ut mitt öra en god stund till en av människorna på tråden idag. Hade inte hjärta att abrupt avbryta för att hasta vidare i kön. Nej, så mycket smärta som kom ur denna människa, som var tvunget att komma ut. En del drabbas verkligen av allt och då menar jag ALLT.
Om jag, genom att låna ut mitt öra i en halvtimme och bekräfta den smärtan, kan underlätta det allra minsta för människan. Ja, då är det värt att få onda tungan av nästa patient som fått vänta några minuter extra.
Sorry, om du är den som fått vänta men nästa gång kan du var den som behöver mitt öra en god stund!

VAB idag

Dags för en liten uppdatering. Är hemma och Vabbar, som det kallas. Lille G har nåt knöl med sin mage. Igår kväll fick han dessutom hög feber. Är nu feberfri och magen verkar bättre. Hmm...jag brukar inte vara orolig men lite bekymrar det mig allt. Vi får se om det blir bättre men annars blir det nog en tur till barnakuten.

Regnet faller här utanför fönstret och som en sann höstmänniska tycker jag det är ganska mysigt, om jag inte måste vara ute och bli blöt.
Tjejerna har börjat skolan idag. Julia gjorde premiärdagen på Gymnasiet. Tycker inte det var länge sedan som hon började första klass. Men det är 9 år sedan. Då hade vi precis flyttat in i vårt första gemensamma hus Jag och Micke, med alla våra barn.
Agnes började 8:an, för 9 år sedan gick hon fortfarande på dagis.

Helgen har tillbringats i Uppsala. JAg och Micke och Gottfrid har hälsat på hos farmor. HAr ätit gott, umgåtts och haft allmänt trevligt. Lördagen regnade bort så vi tog en tur till en helt underbar butik. Fullerö handel utanör Uppsala. Där fanns verkligen allt.
Trädgård och inredning för hela slanten. Alla smaker och stilar representerade, verkligen mycket fint till hemmet. Alla prisklasser också och det är roligt. Annars tycker jag att om man väl hittar nåt fint så är det svindyrt.
Nu var det ju veckan innan lön så plånboken var inte direkt lönnfet men en smides-2:a att sätta på husväggen fick i alla fall följa med hem.

Lägg Fullerö handel på minnet och gör ett besök om ni är i krokarna, absolut värt det.

På eftermiddagen gjorde vi ett besök i Sävja och Uppsala visfestival. Det hade flyttats inomhus, in i sävja kyrka, och det förtog ju själva upplevelsen. Hade varit mysigare med solsken och utomhusuppträdanden. Men en upplevelse i sig var det allt att se ett finlandssvenskt par sjunga fräcka visor i kyrkan med orange blommig hatt på huvudet.
Vi blev inte så långrandiga där utan for hem rätt snart.

Senare på kvällen slutade regnet och det blev riktigt fint. Då gjorde vi nåt som inte hänt på åratal. Vi lämnade Gottfrid med farmor och tog en promenad ner till stan. En liten pubrunda på tu man hand hör inte till vanligheterna. Riktigt roligt hade vi och Uppsala är en alldelest fantastiskt trevlig stad att strosa runt i.
På vägen ner till stan hittade vi ännu en rolig affär. Den var tyvärr inte öppen. En second hand affär med alla möjliga roliga retroprylar. Den ska absolut besökas framöver.