kumminet

Började som en byggblogg där jag bloggade om vårt livs största projekt: husbygge och det mesta runt det. Nu har vi flyttat in i huset men jag fortsätter blogga om ditt och datt runt hem, familj och livet i allmänhet.

Det tar sig...

Publicerad 2016-06-30 21:09:56 i Allmänt,

PEF härovanför 😁

Ja det gör det, på flera områden.

PEF : en stiger. Alltså det man blåser i för att mäta graden av astma/tungandning. Normalt mellan typ 450-600, natten till söndag fram till måndag låg jag på 200-220. Och det var när jag överhuvudtaget kunde blåsa utan att storkna.
Idag efter att ha överdoserat kortison och tagit en stötdos Betapred på 12 tabletter så blåser jag 380😊

Men efter en dags arbete, shopping av stolar till altan och plantering av några blomlådor så är det slut på indertråd, kärringen är kaputt!

Men det tar sig på altan.

Jag är nöjd, plånboken lite tunnare men trivseln högre. Fyndade stolarna, blomlådorna på rea. Det är min stora behållning. Älskar rea 😍

Lite rassel och lite pling

Publicerad 2016-06-29 22:03:21 i Allmänt,

Hur rastlös kan man bli? Fullkomligt hatar att vara sjuk, hatar när hjärnan vill men kroppen orkar inte. Sedan helgen har jag varit flåsig, rosslig och hostig. Hemma från jobbet tre dagar. Det sitter fortfarande i luftrören, men det har lossnat lite och det går lättare att andas. Kroppen är piggare och imorgon blir det jobb.
Testat orken idag. Rastlösheten blev för påtaglig och jag rensade lite skåp i tvättstugan.
Det gick skapligt och jag kollade igenom ännu en garderob. Hittade lite prylar att sälja på loppis.
Det är nämligen loppis bland husvagnarna på campingen i Orsa i helgen.
Jag skramlade ihop en del barnkläder, lite lampor och diverse.

Micke klippte häcken igår och idag fick han klippa gräset. Jag har pekat med hela handen och han har haft fullt upp. Han är också glad att jag ska jobba imorgon så det blir lugnt härhemma och han får göra det han vill. Hahaha....

Julia och Sally kom på middag. Så skönt nu när man kan sitta ute. Då är allergin ett mindre problem och de kan stanna längre.
Gottfrid blev överlycklig. Efter att ha ringt flera kompisar utan framgång, en mor som mest sitter i soffan och virkar och en far som flår runt och gör det mor säger så var pojken glad att nån orkade leka med honom. De sparkade boll. Jag gjorde en spark på bollen och fick till ett bra skott som Sally nickade.
Jo jag sköt hunden rakt i huvudet och hon ruskade lite förvånat på sig och undrade vad som egentligen hände.

Glassbilen kom och stamkunder som vi är så handlade vi.....tre paket glass 😊😊

Nu har jag städat undan hundhåren, fixat matlåda och laddar för en jobbdag imorgon.

Sen ska jag hämta stolar på Jysk och göra lite fint på framsidan.

Det här ser för tråkigt ut och stolarna är trasiga och livsfarliga

Baksidan är bättre och häcken ser mycket fylligare ut när den blev klippt

Havet är djupt

Publicerad 2016-06-27 09:25:05 i Allmänt,

Ja med mindre än två veckor till tjejsimmet känns den här förkylningen fruktansvärt onödig. Inte den uppladdning jag tänkt mig och planerat. Fokus ligger nu på att bli så pass återställd att simning ens blir aktuellt. Min erfarenhet säger mig att det kan bli på håret. Astmatiska luftrör den här tiden på året har en tendens att bli ihållande.
Inte mycket att göra dock. Gör vad jag kan, dubblar dosen kortisonspray, vilar, dricker te med honung och hostar.

Midsommar har avklarats. Blev en lugn tillställning. Började medmidsommarlunch i barberget. Sill, potatis, grillat, gratäng och trevligt sällskap.

Tidig kväll blev det. Micke åkte på jobb på midsommardagen. Jag kände mig som efter värsta brakfesten trots i stort sett nykter kväll. Petade i mig Ipren och tvättade bilen.
Hämtade två av ungdomarna i en sommarstuga vid västansjö. Sen var det dags för lilla Rut att ta sig vatten över huvudet.

Igår var det soffläge hela dagen. Natten var hemsk och Gottfrid undrade förskräckt om kikhostan kommit åter.
Agnes och Linus drog iväg ett par flyttlass på kvällen med hjälp av micke. Hon flyttar ut och mamman är lite extra känslosam i dessa tider. Sunt och naturligt, en ny tid i livet. Det blir bra och hon flyttar bara nåt kvarter bort. Hemska tanke om nån skulle få för sig att flytta utomlands. HUR klarar man det?

Idag,sjukskrivning. Insåg att det inte skulle funka att jobba. Skulle inte tillföra nåt utan skulle troligen varit sjukare än patienterna (de flesta som ringer är rätt friska)
Ytterligare en dag i soffan. INTE min grej. Men gillar läget och ligger still här!

Nattliga promenader

Publicerad 2016-06-05 22:25:48 i Allmänt,

Ja Huvva vilken torsdagnatt vi hade. Ytterdörren slog igen med en smäll mitt i natten. Yrvaket rusade jag upp, visste inte vad jag hört och trodde Gottfrid trillat ur sängen. Tittade in i hans rum ett par gånger innan jag kunde konstatera att han inte fanns där. Micke kom upp, undrade vem som smällt igen dörren. Jag hade ingen aning men panikslagna rusade vi ut på trappen, skrek efter Gottfrid. Trodde någon varit in och tagit honom. 
Han svarade tack och lov och kom lufsande från baksidan med sitt täcke . 
Han gick i sömnen och gick raka vägen in och la sig. Med skräck i bröstet föste jag upp honom och bäddade ner honom i min säng. För att ha koll.

Uppjagad som jag var satte jag mig i soffan en stund. Då ringde telefonen, skyddat nummer. I andra änden sluddrade en röst nåt oförståeligt, jag la på och var därmed säker på att någon var utanför. Vågade knappt gå till sovrummet men gjorde  det och somnade till slut bredvid sömngångaren. 

Han minns inget av händelsen. Däremot fick jag veta av grannen att det plingat på deras dörr vid den tiden Gottfrid var ute. De hade hört barnröster utanför. Trodde det var nåt gäng ungar som var ute på stöldturné. Hade blivit rädda men inte sett Gottfrid. Det tog en stund innan de var upp och tittade och då hade väl vi redan fått in honom. 

Nu har vi i alla fall satt säkerhetskedjor på dörrarna så det ska vara lite svårare för honom att ta sig ut. 

Efter denna pärs åkte jag och Gottfrid till Orsa. Där har det varit lugnt och vi har sovit som stockar. 
Var en sväng till Grönklitt igår, Gottfrid cyklade och jag gick/sprang/ lugnade ilsken unge/ väntade på pinkepaus osv. Men en skogstur på 6,2 km blev det och Gottfrid ska därefter aldrig mer cykla i skogen 😂😂
Grillad hamburgare till lunch, lördagsgodis och att få spöa morsan i minigolf gjorde dock susen för humöret. 

Åkte idag hem efter lunch. Handlade blommor till altanen som planterades ner, Rohdodendron grävdes ner och efter middagen drog jag ut på en springrunda. Samlade ihop 9,5 km på en dryg timme. Det tar sig. Nu sitter jag som en säck med magknip i soffan. Får ont i magen när jag springer långt. Måste försöka hitta orsaken till det🤔

Ledig imorgon och studentveckan är i gång. Mösspåtagning i Falun, grästrimning, handling och ev en biltvätt står på programmet. 


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela