Livet som Frida

Startade bloggen i samband med vårt husbygge 2010. Efter att huset stod klart har jag fortsatt skriva om livet i stort och smått. Just för tillfället har livet tagit mig med på en utmanande resa sedan jag drabbades av utmattningssyndrom. För att ta mig framåt använder jag därför bloggen som ett verktyg för att bearbeta mina egna känslor och tankar och för att om möjligt hjälpa någon i samma situation.

6 år och plötsligt stor....

Publicerad 2013-09-20 13:16:15 i Allmänt,

Det är inte alltid så lätt men efter lite forskning så vet jag att vår lilla stora 6 åring sköter sig precis som han ska  enligt alla utvecklings faser. 
 
Att komma från dagis skyddade verksamhet rakt ut i skolans mer oskyddade värld är inte så bara. Det är plötsligt mycket som ska klaras själv: Idrott med dusch, toalettbesök utan torkhjälp, nya större kompisar, måltider i matsalen osv....
Han har klarat detta galant men ibland skiner det igenom att han nog visst saknar dagis litegrann. 
 
Kvällarna är oroligare än tidigare, han vaknar ofta och är ledsen pga drömmar. Drömmer att han inte är tillräckligt bra och att mamma och pappa ska försvinna. Har ibland drömmen med sig på morgonen och behöver en stunds övertygande att han visst är bra och att han kan så mycket bra saker.
 
Han behöver ibland vara liten igen och få hjälp med sånt han klarar själv i skolan.Han behöver få vara lillebror även om han häromdagen deklarerade att han och Casper har en "date" ihop. De hade planer på att ta med sin söta date vid namn Ester och gå på bio. Han tyckte även att han kunde få bli storebror nån gång så att han fick en lillebror att lära en massa saker. 
 
Med det blir det inget kan jag lova er här och nu. Han kommer aldrig att bli annat än lillebror. Sätter hoppet till att det inte dröjer alltför många år innan första barnbarnen kommer, då kan han få känna sig som en storebror...hehe
 
 
 
 

förkyyyld...

Publicerad 2013-09-06 19:45:22 i Allmänt,

jo så är det. Halsont snuva och mör i kroppen. Status för dagen!
Gottfrid är i alla fall pigg efter måndagsdygnets jobbigheter. Feber, ny medicin, hallucinationer och mardrömmar.

Ligger själv som ett slakt i soffan.

Helgen är här och planen är att påbörja ett litet projekt i köket, beskåda en fyrverkerikonsert, handbollsmatch och prova crossbanan i amsberg.

Kan det vara så att jag måste köra samma kur som jag blev ordinerad igår av min kollega.

god helg. nu är det fredagsmysHöstnytt

Publicerad 2013-09-04 08:40:26 i Allmänt,

Förnyat vardagsrummet lite!
 
Men finn ett fel på bild nummer två:
 
 
 
 
 
 
Kapporna i fönstren ska vara lika, det var i alla fall vad jag beställde. Och tyget är detsamma men inte ett dugg mönstrpassat. Gardinerna ser helt olika ut! Tråkigt men nu får dom sitta där.
Är inte helt nöjd med längderna heller, dom var lite breda och när man rynkade ihop dom så föll dom inte så snyggt. Men, men, det bliev lite mer höst i vardagsrummet. Väntar ny bara på några kyliga dagar så att brasan kan tändas.
 
Hittade till slut spännstänger till kapporna, stänger att spänna mellan fönstersmygen. Behöver fler men började med två. Här är det på sin plats med lite reklam för "Min lilla butik" ! En liten inredningsbutik i Äppelbo/Rågsveden om ni har vägarna förbi. Där säljer Pernilla spännstänger för halva priset mot vad jag betalade på Önskehuset. 
 
Hon har även gardiner och andra inredningsprylar. 
 
I fortsättningnen blir det gardinstänger därifrån :)
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela