Livet som Frida

Startade bloggen i samband med vårt husbygge 2010. Efter att huset stod klart har jag fortsatt skriva om livet i stort och smått. Just för tillfället har livet tagit mig med på en utmanande resa sedan jag drabbades av utmattningssyndrom. För att ta mig framåt använder jag därför bloggen som ett verktyg för att bearbeta mina egna känslor och tankar och för att om möjligt hjälpa någon i samma situation.

Jullov

Publicerad 2015-12-28 22:32:26 i Allmänt,

Vilka härliga dagar vi har här. Lilla Orsa bjuder på solsken minusgrader och skidåkning. "Det är så mysigt när vi är här tillsammans" sa Gottfrid idag. 

Han åker skidor som om han inte gjort annat. Högst upp från toppstugan, stollift eller knapplift upp. Vi har sett några vargar på vägen upp i stolliften. Härlig anläggning. 
Idag blev det också 7 km skidåkning på längden också. Det känns i kroppen. 

Bastubad på kvällarna efter en het kopp glögg. Det sitter fint efter en heldag ute i kylan. 

Julia har hämtat hem sin bebis nu också. Lilla Sally har fått komma till lugnet i Sverige och är så himla välkommen. Från kalla och karga gatan i Spanien till värmen i ett hem i Sverige. Skaplig insats av Jultan. Är så spänd att få träffa henne😀

Men nu......god natt! 

Juldag

Publicerad 2015-12-25 20:54:22 i Allmänt,

Juldagen är alltid en vemodets dag. Efter veckor av planerande, stressande, handlande osv så samlades då familjen på julafton. En storm av känslor drar genom själen. Tacksamhet för de som finns nära, sorg för de som inte längre finns på jorden, kärlek, glädje, lyckliga barn, saknad av de som firar på annat håll (eller ligger däckade i feber)......ja listan kan göras lång. 

Julia avslutade julafton med ord som nog är det bästa en mamma kan höra. Jag frågade om hon var ledsen för hon såg lite så ut där hon låg på soffan. Hon tittade på mig och svarade: Ledsen? Nej jag är bara trött. Mamma, du vet, jag har just nu ingenting att vara ledsen för! 
Största lyckan är när barnen mår bra och är lyckliga. Då spelar inget annat nån roll. 

Somnar med ro i sinnet och vaknar med en sorts tomhet. Vill liksom hålla kvar den där mysiga känslan, vill ha barnen omkring mig, vill hålla kvar gemenskapen. Hålla kvar känslan. 

Höll mig sysselsatt på förmiddagen. Tvättade, tog en joggingtur och kom hem till ett hus som var under rengöring. Micke tyckte det var en bra dag för storstäd och jag klagade inte. 

Efter det kändes det bättre. 

Har ätit julrester, choklad, tupplurat på soffan, packat lite för orsasemester, och bara slöat på eftermiddagen och kvällen. 

Måste visa julklappen från Agnes. Jag har sneglat på denna och det hade Hon snappat upp. Vedförvaring, snygg sådan 😀

Gottfrid har byggt klart brandstationen. Byggt hela dagen av och till. Då har han plötsligt ett hav av tålamod. Nu har han polisstationen kvar
Tror det bär av till Orsa imorgon eftermiddag. Ser ut att bli skidväder framöver 
God fortsättning hörrni! 
Julefrid

Publicerad 2015-12-24 22:47:33 i Allmänt,

Det blev en helt underbar julafton trots allt. 
Mamma/mormor  sjuk på julafton var ingen god nyhet. Barnen var nära att helt bryta ihop och jag ska erkänna att det kändes konstigt när de inte skulle komma. Men sjukdom rår man inte över och det viktiga är att hon frisknar till snart. 

Sen ringde Ellen och räddade upp situationen. Hon skulle komma, älskade lillasyster. Mungiporna blev lite mer uppåt. 

Louise kom förbi innan jobbet så vi fick träffa henne lite också. 

Sen kom grabbarna lagom till Kalle anka. Till vår stora glädje stannade de och åt med oss och hade ingen brådska hem. Lycka, Gottfrid var i himmelriket. Båda brorsorna på plats. 

Tjejerna kom hem från jobbet och kunde även dom fira ordentligt med oss. Tomten kom från norra Finland och alla hade vi varit snälla. 

Julklappsleken fick avsluta och den är alltid lika rolig. Igår var det uppesittarkväll. Vi spelade Bingolotto och åt en massa snask tillsammans med Agnes, Linus, Julia och hennes Niklas. Mysigt och trevligt och jag hoppas inte att familjen taikon skrämde bort honom. 

Så, sammanfattningsvis kan vi konstatera att även om mor och far var otroligt saknade och julen såg ut att bli en flopp så blev den ju riktigt bra i slutändan. 

Nu är det god natt i stugan 

Sömnlös

Publicerad 2015-12-21 04:34:38 i Allmänt,

Det blev ingen sömn inatt, enstaka timme men sen var det kört. Lyssnat på vinden utanför fönstret, planerat julmiddagen, planerat uppesittarkvällen, funderar över livet och barnen.... Ja sånt som brukar flyga genom huvudet men som i mörkret på natten dröjer sig kvar. 

Det slår mig att största delen av dygnets timmar ägnar man tankarna på barnen. Har dom det bra, är dom lyckliga, kan man göra mer för dom. När dom är ledsna eller brottas med livet vill man lyfta det av deras axlar, när de är lyckliga och lätta i sinnet vill man att det ska vara för evigt. 
Utan barnen är man inget, det kan jag konstatera. 

Jahapp, ägnat senaste två timmarna åt att försöka somna om, nu känns det meningslöst. Kliva upp kanske ?? Ja lite kaffe och tidningen känns som den bästa idén just nu. Sängen är inte ens skön!!


Konstig dag

Publicerad 2015-12-19 23:12:38 i Allmänt,

Är ganska glad att den är slut och att en ny väntar imorgon. Hoppas på bättre känsla då. 

Har i alla fall klätt granen, Gottfrid hängde på tre smällkarameller sen var han nöjd och jag och Agnes fick avsluta proceduren. 

Tomtarna är framme och tanken var att alla klappar skulle vara klara. Av det blev inget. 

En skön promenad hanns i alla fall med tillsammans med Agnes och Julia kom lagom till middagen.
Annars mest grått och tråkigt och konstiga känslor. Känslosamt

Publicerad 2015-12-18 22:14:43 i Allmänt,

Den här tiden på året framkallar eftertanke och tacksamhet. 

Jag känner mig idag lite Extra tacksam över mitt jobb, tro det eller ej. För några månader sedan ville jag söka nytt, alla sade upp sig, vi slet hårt, negativiteten låg som ett tungt lock över hela byggnaden. 

Sen hände nåt, ny energi, nya medarbetare kom och lyfte på locket. De gråa molnen skingrades, det svartvita blev plötsligt lite mera färgrikt. 

Nu är vi ett härligt sällskap, alla personalkategorier tillsammans, stor flexibilitet, vi fixar och trixar, vi stöttar varandra, lyfter varandra, skrattar tillsammans. Dörrarna är öppna, välkomnande, lättsamt. Cheferna är avslappnande, förtroende verkar ha skapats, ett lugn har lagt sig, vi är ett team. 

Jag vet inte om det är juletiden som romantiserar men jag tror inte det. Chefens gest idag talade sitt tydliga språk. Hon hade bakat, ansträngt sig, gjort fint och var märkbart rörd. Hon hade gjort det för vår skull, för att visa oss omtanke, ge oss cred. Det värmer och jag ser fram emot 2016 med glädje. Det blir ett bra arbetsår, vi är på rätt köl, nu vänder vi den negativa trenden, vi är en bra bit på väg. 

Tack kamrater! Livet går vidare

Publicerad 2015-12-17 22:09:32 i Allmänt,

Allt är inte rosor och igår var en jobbig dag. Som studentansvarig på jobbet var jag med och tog mitt ansvar. Att handleda sjuksköterskestudenter är ett roligt uppdrag. Men i uppdraget ingår ett ansvar att bedöma huruvida studenten uppfyller målen. För första gången på mina 10 år som ssk var vi tvungna att ge betyget icke godkänt. 
Tungt, ledsamt, såklart knäckande för studenten och ett fruktansvärt jobbigt beslut. Men det fanns inget annat alternativ. 

Tragiskt är det också att det först i termin fem, med bara en termin kvar, visar sig att kunskaperna, ssk-tänket, ansvaret och mognaden inte finns där. Många handledare drar sig för att underkänna pga trasslet som uppstår. Jag anser att klarar man inte att underkänna någon som inte uppfyller målen så är man ansvarslös och ska inte vara handledare. 


För övrigt stressar jag vidare. Handlat julmaten idag, det mesta i alla fall. Tig mig också tid för en mysig fika hos julia efter jobbet. Hon hade bakat lussebullar och dom var supergoda. 

Så stolt över mina tjejer och vad de har blivit. Självständiga, kloka, trevliga, ansvarsfulla och omtänksamma. Dom jobbar, klarar sin ekonomi trots att det är kärvt emellanåt, jobbar OCH går i skolan fixar och donar, älskar att hjälpa till med lillebror. 
Är så tacksam och glad att dom finns i mitt liv. 💕

Jaha, en annan viktig person i mitt liv är på andra sidan jordklotet. Marie och familjen firar jul i Thailand i år. Jag önskar dom en underbar resa. 

Nu börjar det bli dags att sova. Imorgon blir det jobb och sen köttbulls tillverkning 😀

Julstress

Publicerad 2015-12-15 22:09:35 i Allmänt,

Ja den slog till idag. Insåg plötsligt att det bara är en vecka kvar. Overkligt! 
Tyckte jag låg bra till men hjärtklappningen skvallrade om nåt annat. 

Inte handlat så mycket som en prinskorv, julklapparna är inte helt klara, inte en tomte kan skymtas i mitt helt opyntade hus......och en ynka vecka kvar!! 

Läste en artikel från Runacademy, självklart stod det att i all stress ska man inte prioritera bort träningen. En löptur skulle visst ge så mycket energi att det skulle spara tid. 
Låter inte klokt, att spendera 45 minuter i det pressade schemat, på en springrunda och med det spara tid. Nä trodde jag inte på. 

Men jag behövde frisk luft och promenad kändes trist, tar ju ännu längre tid. Dessutom termometern på minus 7! 
Drog på mig springskorna och stack ut på en joggingrunda, 30 minuter. Klar ich frisk luft, jag och musiken och stjärnorna. 
Fantastiskt skönt. 

Och om jag ska erkänna det så hade artikeln en poäng. 
Efter springrundan blev det en shoppingrunda, alla julklappar nästan klara, han till och med slå in dom, och umgås med mina döttrar en stund. 
Fick en spark i röven och orkade lite mer än om jag parkerat mig i soffan. 

I helgen blir det köttbullar och lite handling. Göra klart det sista i klappväg och pynta lite. Ligger plötsligt i fas igen 🎅🏼🎅🏼🎁🎁😀

Toppenhelg

Publicerad 2015-12-13 20:22:12 i Allmänt,

Känner mig fridfull i sinnet så här på Söndag kväll. Haft en rofylld, underbar helg. 
Jag älskar såklart byn jag är född i, Äppelbo ger mig också energi och där finns nära och kära och det är en vacker plats. 

Orsa är och har alltid varit förknippat med semester. Från barnsben har jag varit där och det känns också som min hemby. 

Igår när vi kom från Grönklitt, svängde in på campingen, frosten satt krispigt i marken, solen gick ner mellan tallarna och på andra sidan sjön. Då kände jag bara ren och skär lycka att få vara där. En av jordens vackraste och mest rofyllda platser. 

I morse fick jag mess kl 8. Julia och Niklas var på väg. Vid 10 mötte vi upp dom i grönklitt. Micke och Gottfrid for ner till ishallen och vi drog några varv i spåret. Niklas körde 9 imponerande kilometrar på premiärdagen, jag fick ihop 8 och Julia 7. Strålande solsken och några minusgrader. 
Perfekt förmiddag och trevligt med sällskap. 
Ungdomarna åkte hem och jag micke och Gottfrid åt lunch på Ugglan och Björnen. Riktigt god viltfärslimpa, kantarellsås och rårörda lingon. Rekomenderas!


Sen åkte vi ner till campingen och röjde ihop, tömde vatten och toa, diskade och sen for vi också hem. Med ett stopp i insjön för inköp av slalomskidor till mig. Det är vår julklapp till oss själva. Vintersportutrustning. Nästa gång vi åker upp har backarna öppnat också. Det ska bli superkul. 

Nu har jag landat i soffan och laddar för ny vecka. 
Agnes har kommit hem från Stockholm där hon och Linus tillbringat helgen. 
Nån lucia har vi dock inte sett till men det känns som det går bra det också. 


Comeback

Publicerad 2015-12-12 22:46:56 i Allmänt,

Idag gjorde jag comeback i skidspåret efter sisådär 20-25 år. 

Som barn och i tonåren tävlade jag i längdskidåkning. Ja, det låter häftigare än vad det var. Jag var aldrig nån stjärna, haha. Men jag trivdes i spåret och på alla läger och tävlingar. 

Förra helgen inhandlades skidor, och är det nåt positivt med att vara lite snål, så är det att om man köper nåt som kostar mer än en tusenlapp så ska det banne mig användas. 

7 km lyckades jag skrapa ihop. Fasen så jobbigt åt armarna!!!

Jag var helt slut och inser att jag inte kommer undan stakmaskinen på gymmet!!

Lunch på Ugglan och björnen, lördagsgodis, bastu och glögg på det. 

Gottfrid har varit världens snällaste och gladaste idag och han åkte lite skridskor i ishallen medan jag skidade. 

Nu är det Gonatt för imorgon kommer Julia och Niclas upp till skidspåret så jag kommer inte undan. Det blir några kilometer till.
Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela