Jullov

Vilka härliga dagar vi har här. Lilla Orsa bjuder på solsken minusgrader och skidåkning. "Det är så mysigt när vi är här tillsammans" sa Gottfrid idag. 

Han åker skidor som om han inte gjort annat. Högst upp från toppstugan, stollift eller knapplift upp. Vi har sett några vargar på vägen upp i stolliften. Härlig anläggning. 
Idag blev det också 7 km skidåkning på längden också. Det känns i kroppen. 

Bastubad på kvällarna efter en het kopp glögg. Det sitter fint efter en heldag ute i kylan. 

Julia har hämtat hem sin bebis nu också. Lilla Sally har fått komma till lugnet i Sverige och är så himla välkommen. Från kalla och karga gatan i Spanien till värmen i ett hem i Sverige. Skaplig insats av Jultan. Är så spänd att få träffa henne😀

Men nu......god natt! 

Juldag

Juldagen är alltid en vemodets dag. Efter veckor av planerande, stressande, handlande osv så samlades då familjen på julafton. En storm av känslor drar genom själen. Tacksamhet för de som finns nära, sorg för de som inte längre finns på jorden, kärlek, glädje, lyckliga barn, saknad av de som firar på annat håll (eller ligger däckade i feber)......ja listan kan göras lång. 

Julia avslutade julafton med ord som nog är det bästa en mamma kan höra. Jag frågade om hon var ledsen för hon såg lite så ut där hon låg på soffan. Hon tittade på mig och svarade: Ledsen? Nej jag är bara trött. Mamma, du vet, jag har just nu ingenting att vara ledsen för! 
Största lyckan är när barnen mår bra och är lyckliga. Då spelar inget annat nån roll. 

Somnar med ro i sinnet och vaknar med en sorts tomhet. Vill liksom hålla kvar den där mysiga känslan, vill ha barnen omkring mig, vill hålla kvar gemenskapen. Hålla kvar känslan. 

Höll mig sysselsatt på förmiddagen. Tvättade, tog en joggingtur och kom hem till ett hus som var under rengöring. Micke tyckte det var en bra dag för storstäd och jag klagade inte. 

Efter det kändes det bättre. 

Har ätit julrester, choklad, tupplurat på soffan, packat lite för orsasemester, och bara slöat på eftermiddagen och kvällen. 

Måste visa julklappen från Agnes. Jag har sneglat på denna och det hade Hon snappat upp. Vedförvaring, snygg sådan 😀

Gottfrid har byggt klart brandstationen. Byggt hela dagen av och till. Då har han plötsligt ett hav av tålamod. Nu har han polisstationen kvar
Tror det bär av till Orsa imorgon eftermiddag. Ser ut att bli skidväder framöver 
God fortsättning hörrni! 
Julefrid

Det blev en helt underbar julafton trots allt. 
Mamma/mormor  sjuk på julafton var ingen god nyhet. Barnen var nära att helt bryta ihop och jag ska erkänna att det kändes konstigt när de inte skulle komma. Men sjukdom rår man inte över och det viktiga är att hon frisknar till snart. 

Sen ringde Ellen och räddade upp situationen. Hon skulle komma, älskade lillasyster. Mungiporna blev lite mer uppåt. 

Louise kom förbi innan jobbet så vi fick träffa henne lite också. 

Sen kom grabbarna lagom till Kalle anka. Till vår stora glädje stannade de och åt med oss och hade ingen brådska hem. Lycka, Gottfrid var i himmelriket. Båda brorsorna på plats. 

Tjejerna kom hem från jobbet och kunde även dom fira ordentligt med oss. Tomten kom från norra Finland och alla hade vi varit snälla. 

Julklappsleken fick avsluta och den är alltid lika rolig. Igår var det uppesittarkväll. Vi spelade Bingolotto och åt en massa snask tillsammans med Agnes, Linus, Julia och hennes Niklas. Mysigt och trevligt och jag hoppas inte att familjen taikon skrämde bort honom. 

Så, sammanfattningsvis kan vi konstatera att även om mor och far var otroligt saknade och julen såg ut att bli en flopp så blev den ju riktigt bra i slutändan. 

Nu är det god natt i stugan