kumminet

Började som en byggblogg där jag bloggade om vårt livs största projekt: husbygge och det mesta runt det. Nu har vi flyttat in i huset men jag fortsätter blogga om ditt och datt runt hem, familj och livet i allmänhet.

Klassiskt, jomenvisst

Publicerad 2016-03-29 21:56:53 i Allmänt,

Ja, så här ligger det till. I ett svagt ögonblick sa syrran till mig att vi kanske ska köra en tjejklassiker? Hon sa det som ett skämt, jag tog det på allvar. 
Hon for och köpte skidor och springskor och när jag insåg att hon verkligen är med mig i detta så började jag i se vad jag ställt till med. Haha.... När hon sen föreslog att tjejsimmet skulle bli startgrenen så kom ångesten med full kraft. Fan, jag är ju rädd för öppet vatten, jag drömde mardrömmar som barn om översvämningar, får ångest om vårfloden svämmar över vägar osv. 
Och nu har jag försatt mig i en situation då jag måste utsätta mig för en av mina stora rädslor. Simma i öppet vatten, 1 km motströms i iskalla älven. 
Ingen bassängkant att gripa tag i, ingen bassängbotten att sätta ner fötterna i. Bara vatten och en och annan gädda. 
Herregud, jag måste se till att mina försäkringar är i ordning, att barnens framtid är tryggad osv. Tror på allvar att min sista stund på jorden blir simmandes som en abborre i Dalälven. 10/7 är dagen då detta själmordsuppdrag kommer ske. Be för mig, snälla. 

Men OM jag nu skulle överleva detta spektakel har jag vunnit duellen mot en av den mest ångestframkallande aktiviteterna jag kan tänka mig. Det blir jag mot Dalälven. 
Klarar jag det är resten av tjejklassikern en piece of cake. För även om det är en utmaning i alla grenar så är simningen den enda där man inte kan sätta ner fötterna på ett fast underlag, den enda grenen där man måste kämpa för att inte drunkna. Stannar jag upp och vill pusta så sjunker jag obönhörligt till älvbotten. 

Huvva ja! 

Idag har jag varit ledig. Gottfrid har lov. Han har lekt med kompis hela dagen. Jag har tvättat kläder, tvättat bilen, dammsugit bilen, gräddat våfflor, vispat grädde, lagat middag, varit på löpträning, lagat morgonens middag och nu är det banne mig kväller. Imorgon är det jobbdag igen. Påskmiddag i vagnen 😀

Detta mina vänner är världens sötaste lilla Rut, min färskaste brorsdotter😍

Långfredag

Publicerad 2016-03-25 14:58:49 i Allmänt,

Ja den blir verkligen lång om man blir väckt av klockan 06. Jo jag hade glömt att "larma av" mobile. 
Uppe före 07 och i backen halv 10. 
Mycket folk måste jag säga. 

Åkte lite skidor, grillade hamburgare, åkte lite till. Sedan for vi och handlade sill och påskgodis innan vi dog på soffan. 
Påsktulpaner lyser upp i vagnen och nu väntar vi in middag, påskjakt vid bowlingen och sen är det nog som vanligt tidig läggning 😅

När öronen trillar av....

Publicerad 2016-03-24 21:35:45 i Allmänt,

Ibland tror man inte sina öron. Att någon som är engagerad, ansvarsfull, kunnig och pålitlig inte premieras alls. Det är under all fullständig kritik. 
En kollega jag tycker så mycket om och som verkligen gör sitt jobb på ett utomordentligt bra sätt. Nej, mitt beslut känns plötsligt så himla rätt. 
Vilken förnedring rent ut sagt!! Jag hoppas någon eller ett par stycken, får tillbringa påsken på Blåkulla!!

Vi har vaxat kvasten och dragit till Blåkulla så här på skärtorsdagen. Tillbringar påsken i vårt andningshål, som många kallar för nåt helt annat. Skilsmässokontainer och alla möjliga namn har den fått. Jag pratar om husvagnen. Jag kan ju konstatera det att om det inte varit för den så hade vi nog aldrig pallat med vardagen. 
Fullständig avkoppling, det finns ingen annanstans jag sover så bra, kopplar av helt och där vi är tillsammans på ett avslappnat sätt. Inget stirr med nåt, bara lugn. 
Ja vårt andningshål. 

Kan ju också konstatera att vi aldrig skulle haft råd med fjällsemester både jullov påsklov och sportlov. Det här är det närmsta vi kommer och det är inte illa alls. Toppenfin skidåkning, after ski, bowling, längdåkning av högsta klass, bastu, mys och semester. Och bara drygt en timmes bilresa hemifrån. 
Ja jag klagar inte. 

Ha en glad påsk🐣

Fredag

Publicerad 2016-03-18 20:02:32 i Allmänt,

Bra start på helgen. 
Micke tog sitt förnuft till fånga och sa nej till extrajobb ikväll. Insåg att han är på tok för nära kaklet. 
Istället hängde han med kollegorna på After Work vilket jag tyckte han gjorde helt rätt i. 

Jag slutade tidigt, lämnade Gottfrid i Julias vård och åkte till gymmet en sväng. Det var asmycket folk och inte särskilt roligt. Precis som väntat. Känns bra nu dock och det var ett tag sen jag var där. 
Det tar emot lite att gå in, vill hellre motionera utomhus och har åkt en hel del skidor i vinter och nu har ju också Runacademy startat varje Tisdag. 

Efter en dusch åkte jag till Julia med en hög med pizzor. Fick på så vis ungdomligt sällskap vid middagen. Julia, Niklas, Hanna och Gottfrid var utsvultna. Och jag kan också skriva under på det. 

Nu har jag landat i soffan, krupit under filten, tänt en brasa och väntar på lets dance. 

Helgen är helt oplanerad och det känns skönt. Har en längtan hem till byn men Gottfrid är kroniskt snuvig och hes och det tar emot att utmana allergin. Att tillbringa ett par timmar i samma byggnad som Sally verkar vara vad han tål. Sitter och nyser bredvid mig och då har de inte ens varit i samma rum. 

Julia kommer snart och gör oss sällskap, Sally får dock stanna hemma. Det räcker med allergener för idag. 

Bra start på helgen😍

Sportlov

Publicerad 2016-03-05 22:08:35 i Allmänt,

Haft ett underbart sportlov med återhämtning, frisk luft, trevligt sällskap, skidor av alla de slag, god mat, mys och kvalitetstid med delar av familjenSportlov

Publicerad 2016-03-02 19:30:04 i Allmänt,

Orsa camping, Kabe, skidåkning i grönklitt, grillad hamburgare, mer skidåkning, chili con Carne, irish coffe, skidor på TV, bastu ..... Ja där har ni vår dag, vår start på sportlovet. Gött sö! 

Over and out

Om

Min profilbild

Frida

Vi ska förverkliga vår husdröm och tar er med på resan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela