Livet som Frida

Startade bloggen i samband med vårt husbygge 2010. Efter att huset stod klart har jag fortsatt skriva om livet i stort och smått. Just för tillfället har livet tagit mig med på en utmanande resa sedan jag drabbades av utmattningssyndrom. För att ta mig framåt använder jag därför bloggen som ett verktyg för att bearbeta mina egna känslor och tankar och för att om möjligt hjälpa någon i samma situation.

Det är ingen vanlig dag...

Publicerad 2012-06-20 22:50:38 i Allmänt,

...för det är Gottfrids födelsedag....

För fem år sedan såg det ut så här:Så liten, så skör. Född i V 29 40 cm lång och 1400 gr tung.

Så här ser det ut idag:Älskade Älskade unge. Så mycket glädje du ger oss (och även gråa hår).
Du hade bråttom ut i livet och du har aldrig saktat ner. Därav utslagna tänder och blåslagna ben. Det är sån du är. Full av liv!

Grattis på 5-års dagen Gottfrid

En sommardag

Publicerad 2012-06-08 21:31:55 i Allmänt,

Himla härligt att komma hem efter en lång arbetsdag till solsken, grillat, glada barn och en glad man och ett grannskap som myllrar av liv.

Sommaren kom, åtminstone för en dag.

Jag är så glad att vi tog beslutet att sälja vårt gamla hus, bygga ett nytt hus just här på tjärnaheden. Ett område som varken jag eller Micke haft i åtanke tidigare men som kändes så rätt direkt från första gången vi svängde in på området.
Hela vårt liv har fått ett lyft.

Nu kan vi äntligen lägga pengar och energi på roliga saker också och inte bara mölja ner varenda korvöre i ett hus som vi aldrig skulle fixa att renovera ikapp.

Och på tal om det så har vi bestämt oss för att fira midsommar i underbara Orsa. Torsdag till Söndag blir det Kabe-liv på campingen. Midsommarstång och dans på Midsommarafton, Sean Banan och Molly Sandén på midsommardagen. Det blir perfekt det och jag hoppas på finväder.

Nu ska jag fortsätta njuta av kvällen 

Grrrrr...

Publicerad 2012-06-07 22:11:36 i Allmänt,

Hur glad blir man när man blir pådyvlad en annan typ av färg än den man målat med tidigare och det visar sig att samma brytning blir helt olika nyans!!!!!
Inte ett ord knystades om detta när jag köpte färgen.

MYCKET Irriterande. Har målat staketet helt i onödan. Halva staketet är mörkbeige och halva ljusbeige. Måste nu alltså köpa ännu mer färg och den är inte särskilt billig.

Själva poängen var dessutom att slippa måla staketet på plats men nu måste jag göra det ändå för att få det lika. 

Gaahhh.... 

tryckfelsnisse, eller...

Publicerad 2012-06-05 21:42:55 i Allmänt,

Jag har inte varit och nallat ur min Bag in box.......och det är helt sant det!!
Jagslant bara på tangenterna i förra inlägget och hoppas ni kan få till det ändå!

I väntans tider....

Publicerad 2012-06-05 21:41:05 i Allmänt,

.....Nej, nej, nej......förtvivla icke, jag väntar inte på något annat än sommaren och i väntan på den bjuder jag på några bilder från utsidan av huset. Tanken är väl att det ska bli lite mer blommigt och frönskande men utan sol ich värme-inga blommor.

När jag röjde i tvättstugan tidigare i våras hittade jag en hylla som från början var tänkt till vardagsrumsväggen. Jag tänkte om, målade den i grönt och satte upp den på väggen utanför ytterdörren. Mitt födelsedagshjärta som jag fick av Agnes fick en egen krok att hänga på och murgrönan i krukan ska förhoppningsvis klättra neråt så småningom (om den överlever sommarens höststormar, den har nämligen redan varit i golvet ett antal gånger senaste veckan)
Föll för detta fina hjärta och passade perfekt till den mårbackapelargon som inhandlades på dagisets vårfest. Jag hoppas att den tar sig, skulle göra sig fin där på väggen.Fick ett födelsedagstroll av mor och far och detta står på vakt utanför altandörren på baksidan tillsammans med en millionbells i kruka. Den ser inte mycket ut för världen så jag sätter mitt hopp till att solen vågar visa sig.Ja, tanken är att denna sockerlåda ska byta uppgift, från filtförvaring till pelargonlåda. Till sist en lite mer färgglad bild. En gammal mjölkkärna från faster Brittas härbre målades vit och pryder sin plats som blomkruka.
Jag har en till likadan, omålad, inomhus som tjänar som tidningsförvaringMmmm....det var det hela.
Nu hoppas jag på en varm fortsättning av sommaren så att lusten infinner sig att fortsätta plantera.

Höst

Publicerad 2012-06-03 20:39:50 i Allmänt,

Jo, så är det. Början av Juni månad och vädret liknar höst. Det stormar och blåser, temperaturen lyckas med nöd och näppe krampaktgt klättra upp till 8 grader, regnet piskar ner från en gråtrist himmel. Om det inte vore för grönskan och de ljusa kvällarna så kunde man lätt tro att vi hux flux förflyttats till November månad.

Pimpandet av altaner och planteringar har liksom kommit av sig här på Pastorsgatan 2. Det känns inte roligt att piffa med blommor som man måste ta in i värmen om kvällarna. Har några som jag bär ut och in och det får räcka tills vidare. Värmen ska väl komma snart....eller är det så att vi har fått en enda årstid. Våra härliga årstider har tuggats ihop som ett stort hubba bubba. Nää, fy vilket trök!!

Jag försökte igår piffa lite inne istället. Bytte gardiner i vardagsrummet, fyndade lampkjolar på hemtex och flyttade om lite i fönstren.
Tände en brasa, tände lite ljus och kröp upp under en filt i soffan med en godispåse och såg på Simon och Ekarna på DVD.
JAg sa ju att det är höst!!
Jag tycker visserligen väldigt mycket om hösten MEN det ska helst komma i rätt ordning. Jag vill ha sommaren och ljuset, värmen, grilltider, husvagnssemester, utelivet på altan osv. För att sedan i lugn och ro förnöjsamt kunna krypa in till brasan, tända ljus och kura under filten i soffan när mörkret lägger sig och regn och rusk slår utanför fönstret.
Flyttade fina huset som jag fick i födelsedagspresent av Julia och det värmde i höstmörkret igår kvällNåväl, om vi ska vara lite positiva så har helgen varit bra trots vädret.
Gottfrid har haft så roligt med sina kompisar L och T, de leker så himla bra ihop. De cyklar, trixar med skateboarden, leker med bilar och gör en massa bus. Precis som man ska när man är barn. Så härligt också att de kan springa mellan husen då vi bor så nära. Så himla tråkigt bara att de inte ska bo kvar här på gatan.
(ja det här var ju förra helgen, då det var sommar)

Vad säger man, "plötsligt händer det"......Julia grillar hamburagre till oss ( även det förra helgen). Och jag ska säga att igår var hon en riktig pärla och gräddade pannkakor till lunch så det räckte till hela familjen inklusive Gottfrid och kompisarna.

Men nu är helgen snart slut och det är bara att ladda för en ny arbetsvecka. I ärlighetens namn känns inte det särskilt inspirerande (inte det heller).

På Tisdag är det tandurdragning på programmet (Gottfrids andra framtand är det som ska plockas bort) och på Torsdag ska jag gå handledarutbildning på körskolan. Huvva, huvva, säger jag. Jag som är så bilrädd.

Nu blir det film innan sängen!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela