Livet som Frida

Startade bloggen i samband med vårt husbygge 2010. Efter att huset stod klart har jag fortsatt skriva om livet i stort och smått. Just för tillfället har livet tagit mig med på en utmanande resa sedan jag drabbades av utmattningssyndrom. För att ta mig framåt använder jag därför bloggen som ett verktyg för att bearbeta mina egna känslor och tankar och för att om möjligt hjälpa någon i samma situation.

Nu är det klippt

Publicerad 2010-02-24 21:01:28 i Allmänt,

Idag har vi gjort klart tillverkningsordern på huset. Papperen är underskrivna, bygglovet klart och köket ritat.

Jag har räknat igenom hela offerten och det känns som att vi håller oss till planen med ett litet övertramp på x antal tusen. Vi får vårt drömhus och det känns som att vi satsat på rätt saker.
Många val som skulle göras.
Vi kör ett fint trägolv rakt igenom, Ek robust från Tarkett med undantag för våtrum och kök. I köket blir det ett helt underbart trägolv i Valnöt. I Hallen klinkers.
 
Vi får vårt ryggåstak i ena änden av huset, vitvaxad furupanel i taket, Murspis Bohus Contura 460 och ett helt fantastiskt kök från Ballingslöv.
Vi valde vit Meny-Lucka med två vitrinskåp som står direkt på den ena bänken. Bänkskiva i valnöt. En rejäl arbetsbänk, svarta vitvaror, lådor rakt igenom och skafferi med utdragslådor.
Det är verkligen drömköket!!

Badrummen har vi också ritat upp ett förslag på och stötte på patrull där. Man måste handikappanpassa badrummet och får inte sätta handfat och toalett vart man vill. Vi fick inte till det först, badrummet såg jättekonstigt ut till att börja med men jag tror vi fick till det med rejäl förvaring även där.

Garaget får en motorstyrd port med fjärrkontroll och vi har förlängt garaget för att få plats med Mickes "lekrum" (jag får egentligen inte kalla det för lekrum utan endast studio eller arbetsrum...hihi).
Mitt lekrum (tvättstugan) är också lagom stort och får en torktumlare istället för torkskåp.

Pust....

Panelen på huset blir sekelskiftespanel och den kommer grundmålad vilket underlättar övrig målning.
Takteglet blir svart och hängrännorna vita.
Det var mycket som skulle väljas som sagt och nu kan vi inte ändra oss på något annat än kök och badrum. Vi känner oss nöjda med våra val även om Micke hade svår beslutsångest över garderobshandtagen....haha

Vi beräknar husleveransen till V17 och då ska grunden redan vara klar så nu händer det verkligen grejer.
Byggsamrådet är inbokat och banken ska få ett besök inom en närstående framtid.
Det känns som att allt är under kontroll.

Onsdag mitt i veckan!

Publicerad 2010-02-17 18:18:57 i Allmänt,Bloggen såg lite tråkig ut och i väntan på att vi kan lägga upp fler bilder på själva huset så lägger jag upp en bild på två av våra guldkorn. Agnes och Gottfrid i en fjortis-pose!


Det rör på sig

Publicerad 2010-02-16 20:39:54 i Allmänt,

Igår pratade jag med kommunen och det verkar som att bygglovet är på gång. Ska bekräftas och skrivas ut bara enligt den handläggare som har hand om vårat ärende. Vi har bokat tid med vår försäljare på fiskarhedenvillan för att gå igenom våra tillval, rita kök och beställa huset. Det blir nästa vecka och det verkar som att vi skulle kunna få huset levererat omkring v 19-20.
Än så länge verkar allt gå som planerat och det känns skönt med tanke på att det var lite motigt runt jul när vi inte fick vårt nuvarande hus sålt.

Vi var förbi vid vår tomt i Söndags och träffade våra blivande grannar på kumminstigen. Roligt att träffa dom och titta på deras bygge. Vi träffade även ett par till som också ska bygga där bredvid. Det visade sig att deras son och Gottfrid gick på samma dagis förra våren.
Det känns jätteroligt att vi är ett gäng som bygger ungefär samtidigt. Det ger en sorts gemenskap tror jag, vi kommer ju aldrig att sakna samtalsämnen.

Lite Nostalgi

Publicerad 2010-02-10 21:41:19 i Allmänt,

Nu har vi kommit igång med den stora röjningen. Vi har nästan röjt undan allt på vinden. Balkongen börjar fyllas med sopsäckar och skräplådor. Fågelmyra soptipp lär ska få äras med ett besök från Snesgatan inom kort.
Lite nostalgisk blir man när man går igenom gamla lådor. Hittade foton från min, Saras och Ullis Greklandsresa, foton från högstadietiden, foton från jular och högtider på sent 70-tal. Hahahaaa, lite kul är det att se hur allt och alla förändras. Sorgligt också när man hittar bilder på de som inte längre finns med oss.

Gamla dagboksanteckningar som skvallrar om olycklig tonårskärlek och kompistrubbel men också om allt roligt man gjorde. Lite vemodigt att läsa då man inte tycker att det var så himla länge sedan men snabbt inser att det är sådär 20 år sedan.

Vi börjar så smått fylla våra loppislådor men har skjutit upp loppisbesöket till den 27/2 istället. Lönehelgen tror vi ska ge oss storkovan. Barnen kommer att fylla sitt bord och det återstår att se om vi ens får in alla deras saker i bilen. Herregud vad de har samlat på sig saker. Kul om de fick iväg lite av det i alla fall.

Bläddrat i kökskatalogen har vi också gjort och just nu känns det som att det är Ballingslövs Meny i ljusgrått som ligger högst upp på önskelistan. Har tänkt oss ett par Vitrinskåp "Herrgård" också, som står på själva bänkskivan i ena änden av den längsta bänken. Sen är det en djungel av knoppar och handtag, vilken bänkskiva ska vi ha och vilket golv? klinkers, laminat eller parkett eller kanske lite av både klinkers och parkett??
Många val är det som ska göras men det börjar klarna lite vad vi vill ha tror jag. Det är som att man måste bestämma sig, ångra sig, bestämma sig för nåt annat och sen ångra sig igen för att slutligen bestämma sig för något. Det man till sist bestämmer sig för är inte sällan, något man absolut inte tänkt från början.


Ballingslöv Meny:
Vi väntar fortfarande på bygglovet men har väl inte väntat alltför länge, snart 2 veckor, det brukar väl dröja ytterligare några veckor.

Sveaborgsgatan

Publicerad 2010-02-04 18:54:25 i Allmänt,

Idag har vi tittat på lägenheten, den blir jättebra. Dessutom får vi nytapetserat i hall och vardagsrum. Tjejerna får varsitt rum och sen fanns det ett litet extra rum (jag var helt säker på att det var det 3:e sovrummet) med fönster som kallades förråd (?), det blir perfekt för spjälsängen och lite bilar. Gottfrids rum!!
Det 3:e sovrummet blir mitt och Mickes. Det ligger lite avskilt från vardagsrum och kök och blir perfekt när Micke måste sova på konstiga tider. Liten uteplats, och ett badrum med badkar och sen en liten gästtoa. Köket var pyttelitet men man får plats med matsalsbord i vardagsrummet också för det var riktigt stort.

Det känns bra och jag tror det blir riktigt mysigt. Inflytt 1/4.

Ångest

Publicerad 2010-02-03 21:06:46 i Allmänt,

Igår svepte en våg av ångest över mig. Vad f-n har vi gett oss in på? kommer vi att klara det?
Vi står inför fullbordat faktum att vi faktiskt sålt vårt hem sedan snart 8 år, vårt första gemensamma hem som bär på en hel del minnen, både positiva och negativa.
Vi har hela tiden känt att det varit rätt att sälja och satsa på något nytt, men ändå.....
Vi ska snart packa ihop våra pinaler, sälja undan gammal bråte och klämma in oss i en lägenhet.
Tänk om vi inte klarar av ekonomin?? (ja i lägenheten lär vi ju klara ekonomin men jag menade huset) Det är ju trots allt mycket pengar vi satsar och vi är ju inte en familj som har obegränsat med resurser direkt. Vi kanske blir kvar i vår lägenhet och blir tvugna att sälja huset innan vi ens flyttat in !!

HJÄLP!!

Det blir så påtagligt allt nu när det börjar närma sig flytt.
Dessutom är det så mycket kvar innan slutbeställningen av huset är klart och vi vet hur mycket den slutliga notan blir. Mycket kan hända efter vägen och det gäller att vara beredd på det mesta.
Usch ja, vet vi egentligen vad vi gör??
Kommer vi att orka bygga, vi ska ju göra rätt mycket själva och det gäller att vi är överrens om fördelningen för att inte starta världskrig.

Idag har jag bestämt mig för att vända ångesten, det är bra att den finns och måste ju vara ett bevis på att man har lite tankeverksamhet. Och vi har ju verkligen tänkt igenom det här och jag vill inte sitta där och vara bitter över vi aldrig vågade.

Nej, det finns ingen återvändo och det kommer att bli BRA det här. Vi lever bara en gång och man vet aldrig hur länge man har förmånen att trampa runt på den här jorden så det är lika bra att köra på.
Vi lever vår dröm och man måste våga lite för att vinna något. Känslan för området och att bygga nytt hus samtidigt som flera andra på samma område känns också kul. Det verkar finnas gott om barn i samma ålder som Gottfrid och vi har pratat med flera blivande grannar och alla verkar så trevliga.
Det blir BRA och jag ser verkligen fram emot att få köra igång.

Lite ångest är nog bara nyttigt.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela