Livet som Frida

Startade bloggen i samband med vårt husbygge 2010. Efter att huset stod klart har jag fortsatt skriva om livet i stort och smått. Just för tillfället har livet tagit mig med på en utmanande resa sedan jag drabbades av utmattningssyndrom. För att ta mig framåt använder jag därför bloggen som ett verktyg för att bearbeta mina egna känslor och tankar och för att om möjligt hjälpa någon i samma situation.

En bild säger mer än tusen ord....

Publicerad 2014-12-31 14:38:51 i Allmänt,Vår julklapp, den bästa, var denna tavla.  Den säger så mycket och är inte bara en bild på fina barn. Den betyder så mycket och framkallar en liten tår av glädje var gång jag tittar på den. Så mycket kärlek i en enda bild. 

15 år har vi hållit ihop den här blandfamiljen. 15 lyckliga/kaotiska/glada/ledsna/kämpiga och roliga och långt från enkla. Från början fem barn med olika packning i ryggsäcken, olika erfarenheter, viss förvirring, sorg och en längtan efter att få bo med båda sina föräldrar. 

Så blev det ju inte. 

Helt ofrivilligt tutades de ihop med andra barn som önskade samma sak. 
Helt ofrivilligt förväntades de bara gilla läget. 
Konflikter uppstod, hur vi hanterade dom minns jag knappt. Säkerligen inte alltid på rätt sätt. Ganska sällan på rätt sätt gissar jag. Men vi gjorde så gott vi kunde och så rätt vi trodde. 

Många var stormarna men de glada minnena är också ganska många. 

Många har turerna varit men på nåt sätt känns det som vi landade mjukt till slut. Gottfrid kom och knöt ihop säcken även om det också var minst sagt turbulent och till viss del kantat av missförstånd kaos.

Tavlan känns som ett kvitto. Ett kvitto på att alla turer svetsat ihop denna fina skara av barn. De har ansträngt sig tillsammans för att glädja mor och far. De kallar varandra syster och bror, ställer upp för varandra och respekterar varandra. Någonstans, någongång måste vi ha gjort nåt rätt. 

Gott nytt år alla barn och jag hoppas ni förstår att var och en av er har en särskild plats i våra hjärtan, alla lika älskade. 
Ingen ände....

Publicerad 2014-12-30 19:48:35 i Allmänt,

Fruktansvärt tjatigt och ointressant. Men nu kör vi så här


För övrigt så har jag fått helg igen. Lagom långa jobbveckor tycker jag. Har inte vågat vara så himla social på jobbet, mest försökt hålla mig för mig själv för att inte smitta mina kamrater. Kan i alla fall konstatera att jag har härliga kamrater på mitt jobb och jag har saknat dom.  Den ena tokigare än den andra men jag tror vi trivs med varann 😃

Nu ska jag olja in plankorna till morgondagens middag. Vi provar plankstek även om jag kände ett tag att jag inte orkar hålla på med mat och lika gärna kunnat slå till med en kokt med bröd eller en pizza. 

Nyårsbingo med Ingvar Oldsberg blir en lagom vild nyårsaktivitet. 


Afterwork

Publicerad 2014-12-29 22:52:38 i Allmänt,

Gottfrid var ledsen igår när han skulle sova. Vi tände brasa och skulle se på film när han lagt sig. Hade inte en minut över för mys tidigare på kvällen. Han ville också mysa och blev lovad en myskväll ikväll istället. 

Sagt och gjort. Brasa, chips, dricka, Filmen Shrek och familjen som sällskap i soffan. 


En dusch på det och sen somnade han gott utan tårar. 

Jag har klarat av en jobbdag. Detta efter en sömnlös natt. 
Blev karantän på jobbet. Telefonrådgivning på rummet, provtagning för kikhosta och nu väntar tant på svar innan hon får ta hand om patienterna rent fysiskt. 
Preparerat mig med mollipect tidigare ikväll och nu cocillana till natten. Kortison inhalation och Vidgande Buventol. Sen försöka ligga helt still på hög kudde så kanske det blir lite sömn. 

God natt! 

Nu är julen slut...

Publicerad 2014-12-28 21:58:58 i Allmänt,

Granen har dock inte dansats ut men imorgon tänkte jag jobba i alla fall. 
Har jobbat 5 ynka arbetsdagar sedan resan i November. Maraton vabbat resten och är skapligt less på det. 

Gottfrid är mycket bättre nu, hostar lite än men inte mer än några gånger per dygn. Har lekt med Oliver i två dagar och haft jättekul. 

Han har fortfarande lov och Micke är hemma mellandagarna. 

Idag har vi varit på Ikea och julia har handlat byrå. Vi har kollat tapet till Agnes och sen blev det shopping på Clas Ohlsson. 

Eftermiddagen spelade vi spel med Agnes och Linus. Kvällen har ägnats åt att skruva ihop byrå, skruva upp speglar och hyllor på Julias rum och sist men inte minst har jag röjt huset och plockat tvätt. 

Redo för två vardagar innan nyår. Blir lugnt firande då jag inte är kry. Nyårsbingo kanske vi slår till med 😳Söndagkväll i soffan ❤️

Lekrum for old men .....

Publicerad 2014-12-27 20:48:54 i Allmänt,

Pappans lekrum i stort sett klart 

Jultans rum tar form


Nu väntar tapetinköp och en Ikea shopping så kan Agnetas rum också ta fart. 

Gottfrid får lekrum i allrummet och där har han idag äntligen lekt med sin kompis Oliver. Det var ett kärt återseende efter några veckors sjukdom. Märks dock att han inte är helt i form. De brukar dansa och göra gymnastikkonster i flera timmar men nu tog orken slut efter en stund och de varvade ned med att leka med Spider-Man bilbanan Flyttbestyr

Publicerad 2014-12-27 10:58:25 i Allmänt,

Här flyttas det för fullt. Jag och Gottfrid blir mest trötta och myser i soffan istället
julefriden och det städade hemmet har bytts ut till dettaGottfrid är mest rädd att vi ska flytta härifrån eller att pappa ska flytta ut i garaget. Och det ska han ju, dock inte föralltid Utan han flyttar sina musikgrejer Och får det musikrum han ville ha för fyra år sedan när vi flyttade in i huset. 

Funderar på att göra ytterligare en rockad. Tänkte göra allrummet till lekrum, Gottfrid har växt ur sitt rum , har för mycket saker helt enkelt. Detta skulle göra att han behöver mindre rum till sängen och Agnes skulle kunna byta rum med honom då hon vill ha större. 

Nåväl, vi får se. Ska nog ta Gottfrid med mig och rymma en stund. Börjar bli lite för rörigt här. 


För övrigt hostar vi ikapp. Julia hostar nu också. Fick ge henne hostmedicin inatt. Jag har tagit kortison och hoppas att luftrören ska hämta sig. 


Hej igen...

Publicerad 2014-12-26 22:49:18 i Allmänt,

Om nån är intresserad, kortisontabletter i 5 dagar ska få ordning på mina luftrör. Sätter mitt hopp till detta. 

Haft en soffdag idag också. Gottfrid myser hela dagarna och verkar ha funnit en vardag i att gå här hemma iklädd mysbyxor eller, som oftast, endast kalsonger. Bygger lego, spelar monopol,  kör med sin radiostyrda bil, nya bilbanan, ser nån film osv. Han har jullov och ska vara hemma med pappsen i mellandagarna när jag förhoppningsvis ska jobba ett par dagar.

Fick idag veta att ytterligare ett par "Orsa-grannar" ska skiljas. Ett annat par gjorde samma sak i höstas. Tråkigt, verkligen, men så är livet ibland. Trevligt folk alltihop. 

Imorgon är det vanlig lördag och vi ska nog försöka oss på att komma utanför huset en sväng. Om inte annat så får fågelmyra ett besök för att bli av med papper och kartonger 😃
Sen ommöblering, julia och Micke byter troligen rum. Den ena vill in och den andra vill ut, vad passar då bättre än ett byte. Alla nöjda, alla glada 😀

Trött på det här nu....

Publicerad 2014-12-26 11:29:06 i Allmänt,

Klippkort på sjukan!

19,20 ska jag dit igen. Luftrör som om jag vore storrökare. Inget hjälper det minsta. 

En månad utan sömn. Är det inte jag som hostar så är det Gottfrid som hostar och kräks. Fick upp till honom och byta sängkläder inatt. 

Skitdecember på det viset, men julhelgen har varit fin fin om man bortser. Från allt kravvel.

Vill verkligen jobba på måndag, det låter korkat men jag vill verkligen det! 


Julen i bild

Publicerad 2014-12-25 19:39:40 i Allmänt,

Haft en skön och fin jul. Nära och kära, mat, klappar och tomte. Förväntansfulla barn, älskade föräldrar, syster och alla ungar samlade. Det är julen när den är som bäst. Lugn dag idag med bio, legobygge, soffläge och allmän vila. 


God jul

Publicerad 2014-12-24 11:31:28 i Allmänt,

Julafton idag. Önskar vi vore friska men man kan inte få allt. Blir ett lugnt firande hemma med familjen och mor och far och syster. Gottfrid väntar redan ihjäl sig. På tomten och har fått för sig att på julafton är det barnen som bestämmer. 
Så är det ju inte ens på julafton 🎅

Mysig uppesittarkväll med Agnes och Linus igår. Dock ingen bingolottovinst. 

Önskar er alla en riktigt god jul. 
Brunch

Publicerad 2014-12-22 13:11:42 i Allmänt,

Idag har Gottfrid tagit antibiotika i en vecka och ska därmed vara smittfri. Hostar än så han kräks men inte lika många gånger per dygn. Känner att vi behöver komma hemifrån lite och idag vågade vi oss ner till Ikea. Tänkte först luncha där men det slog mig sen att det förmodligen kommer vara knökfullt med folk då. Jag tog istället med mig Gottfrid och mina fina ungdomar dit tidigt och käkade brunch. 9,30 var vi inte många där 😀

Supergott, och billigt. Värsta hotellfrukosten för 5 personer. 175 kr 😊😊 helt perfekt. 
Pannkakor, korvar, bacon, köttbullar, sill, pålägg, yoghurt, äggröra, frukt, bröd, kaffe, jucie..... Riktigt gott


Uträttade lite ärenden och sen tog vi bussen hem när alla andra julshoppare började anlända. 

Nu har vi hämtat lite ny energi. 

Jag kör på med astmamedicin, acetylcystein och cocillana, diagnosen var bronkit, "lite tätt i lungorna men kör med slemlösande så ger det med sig" .... Let's hope so 


Klippkort på sjukan

Publicerad 2014-12-21 09:55:26 i Allmänt,

Jahapp ännu en söndag och tid på jouren. Finns ingen ände på skiten. Nu är det min tur. Bubblande luftrör, tungandad och konstant hosta. 
Less är bara förnamnet. Vad blir det här för jul egentligen. 

Sovit som en kratta, det visslar och piper. Tänkte inte ringa 1177, hosta kan man ju ha i många veckor, dom kommer garanterat inte kunna göra nåt alls åt det. Micke tog till orda dock när han hörde hur det lät. 

Nåväl. Blir väl en lugn dag idag också skulle jag tro. Har lite klappar att slå in, har drömt inatt att jag glömt slå in dom och jag hade glömt att ordna tomte också. Mardröm. Nu är dock tomten ordnad och nästan alla klappar inslagna. 

Ha en fin fjärde advent. Fjärde advent

Publicerad 2014-12-20 21:18:41 i Allmänt,

Imorgon.

Idag har vi tagit in granen och Gottfrid har klätt den så fint. 


Han nynnade på "we wish you à merry christmas..." Medan han pyntade. 


Ungen vägrar ha kläder på sig. Jag ser till att han klär sig efter frukost och tandborstningen varje morgon men so fort jag försvunnit ur synhåll åker paltorna av. Han har inte haft kläder på tre veckor snart!! Så det blev julgranspyntande i kallingar. 

Pepparkakshuset fick ny plats och en tomtefamilj flyttade in. 


Haft ännu en lugn dag. Var ut en stund men han orkade inte så länge. 
Hostan håller i sig även om anfallen är glesare....men dom är desto våldsammare. Trodde allvarligt att han skulle storkna på förmiddan. Eländigt. Jag hostar också... Men inte likadant som honom och ingenting på nätterna. Det verkar som att vi kommer att hosta ut 2014.

Städa, baka, räkna....

Publicerad 2014-12-19 11:13:25 i Allmänt,

Det är vad jag sysselsatt mig med på förmiddan. 
Drog till med Leilas saffranskaka. Hann smaka en bit innan foto. 


Städade huset igår men hann inte torka golvet i kök och vardagsrum. 
Fick inte till det med moppen så jag gjorde som man gjorde förr....knäskurade. Snacka om chock!! Vi  städar varje Torsdag och har gjort det de senaste tio åren. Dammar dammsuger och moppar golv. Sen brukar man bli tvungen att hålla efter med dammsugaren flera gånger i veckan ändå. Åtminstone i köket och vardagsrummet där vi är mest. Ni kommer att tro att jag hittar på för så här såg trasan ut som var vit när jag började: Man tror inte det är sant, den där moppen kan då inte göra stor nytta. Tycker jag har beviset här. 

När jag hämtat mig från den chocken var det dags för nästa. Vab i 2-3 veckor genererar inte guldtackor i lönekuvertet direkt. Har ganska stort kontrollbehov när det gäller ekonomin så med tröst från en kopp kaffe och en bit saffranskaka gick jag igenom räkningshögen. 
Är glad att vi är två i hushållet som får lön, som ensamstående är det tungt att få halva sin lön till jul. Pengarna från försäkringskassan kommer i otakt och jag får vänta på några tusenlappar till efter jul. Men vi klarar oss bra ändå, jag ska inte klaga , men som sagt, för en redan tidigare knaper ekonomi hos ensamstående kan det inte vara kul. 

För övrigt är läget möjligen, möjligen lite lugnare. Han har i två nätter i alla fall sovit utan hosta mellan 01-06. Det tackar vi allra ödmjukast för. Jag själv är lite risig i luftrören, mår dock bra för övrigt. Julia är till vårdcentralen och kollar halsen. 

Hon gjorde terminens sista tenta igår med feber . Kämpat på som den krigare hon är. 
Micke har fått veta att han fått tjänsten han sökte. 8 instruktörer skulle bli 4 och han blev en av dom. Himla skönt!Lite blommor fick det bli för att fira detta. 

Sjukstuga

Publicerad 2014-12-17 22:37:30 i Allmänt,

Fortsätter på det invanda spåret.....sjukstuga! 
Julia har feber och ont i halsen, jag har rossel i rören, Gottfrid fortsätter hosta och kräkas, vi dricker hostmedicin, puffar astmamedicin, knaprar Ipren och trugar med antibiotika. 

Less.....jo, det är en underdrift. 

Imorgon kväll ska jag i alla fall till frissan, ett litet ljus i mörkret. 

Håller alla tummar för att julen blir friskare. 
Bokat in oss på biopremiär på juldagen, Pingvinerna från Madagaskar. Brukar slå till med biobesök under jullovet. 

Faktiskt ska jag avslöja nåt som överraskade mig totalt. De ringde från Ica kvarnen igår. Jag hade blivit nominerad som vardagshjälte och vunnit två biljetter till skid VM. Värmer gott i hjärtat och Finaste Julia vet att muntra upp lilla mor när hon behöver det som bäst❤️❤️Himla kul och uppskattat, TACK! 

Ny dag

Publicerad 2014-12-16 12:54:14 i Allmänt,

Och jag startade med ett litet bak. Honungsbröd och småfrallor. Honungsbrödet är lättbakat, lätt att få det fint och supergott. Bakade med vetemjöl special med fullkorn och det blev riktigt saftigt. 


Det här blir ett bröd, jag gjorde två och gräddade i rund sockerkaksform, gick hur bra som helst. 

Mitt i baket ringer Gottfrids doktor. Hon hade pratat med en kollega som tyckte att Gottfrid kunde få antibiotika. På så vis är han smittfri om en vecka även om hostan är kvar. Det betyder att vi jan fira jul som planerat, Gottfrid kan leka med kompisar under lovet om han orkar och vi behöver inte sitta isolerade. Tack för det 😄

Måste beröma barnkliniken. Får alltid hjälp om vi behöver, väl bemötta och aldrig några bekymmer med nåt. 
Jag vet dom som aldrig får hjälp, som får tjata sig till allt möjligt. 
Barnkliniken och mottagningen i Borlänge är kanon. 
När det gäller vårdcentralen så har jag heller inget att klaga på. Får bra hjälp därifrån också men är ju lite partisk och har ju lite lättare att nå dom då jag själv jobbar där. Men på grund av det så vet jag också att ingen av mina kollegor skulle vifta bort en orolig mammas önskan om hjälp när barnet hostar intensivt och inget hjälper. Skulle aldrig vifta bort det med nåt som man kallar 100 dagars hosta. Om en unge hostat dag och natt iflera veckor behöver någon lyssna och utesluta infektion, punkt! 

Nu kör vi på det här 


Inte populärt och absolut inte gott men hostar man tills man får upp tjockt grönt slem 5 gånger på en förmiddag och inte lekt med kompisar p snart 3 veckor så gör man vad som helst även om man bara är 7 år. 

Nu ska jag ta reda på mitt kök efter baket, har en förmåga att kladda och sulla en del. 

Besked

Publicerad 2014-12-15 18:27:07 i Allmänt,

Och jag behövde inte själv ta beslutet. Ingen skola denna vecka enligt barndoktor. Så var det med det! Min känsla var rätt men jag behövde inte bestämma. Skönt att veta men fy vilken trist decembermånad vi haft.....ett enda långt tugg! Åh vad jag är glad att jag har ett jobb, att jag själv är frisk och slipper någon längre sjukskrivning än någon vecka. Nu tar vi nya tag på nya året och ser fram emot en frisk vår! Hur gör man??

Publicerad 2014-12-15 10:23:29 i Allmänt,

När gör man rätt? Om ungen är pigg, ingen feber men tjocksnuvig. Hostans intensitet har avtagit något, från att varje hostattack avslutades med kräkreflexer till att var tredje eller var fjärde gör det. Hur gör man? Jag vill inte skicka honom för tidigt och samtidigt vill jag inte överbeskydda och hålla honom hemma om han inte behöver. 

"Kan gå till skola och förskola när allmäntillståndet tillåter" 

Mmmm, allmäntillståndet mellan hostattackerna har varit ganska gott hela tiden men det är fortfarande jobbigt    när han hostar. 

"Komplikationer: lunginflammation, öroninflammation. Störst risk för spädbarn eller barn med annan sjukdom tex astma" 

Ringde barnmottagningen för råd. Kan inte avgöra detta själv. Vill göra det som är bäst för honom. Har varit inlagd så det räcker när han var liten. 
Väntar på att hans doktor ska ringa. Vi räknar....

Publicerad 2014-12-14 10:07:26 i Allmänt,

.....hostattackerna och tycker nog att det lugnat sig lite. Bara 15-20 attacker senaste dygnet. Inte så många med kräkningar men nog så intensiva och jobbiga. 
Sedan kl 02 inatt ca 6-7 st och bara två med kräkningar. Det går åt rätt håll, men det känns som en bit kvar. Han är dessutom jättesnuvig. 
Det känns som att vi får på nöten för förra vintern, då var han frisk hela vintern. 

Idag har han tänt tredje ljuset. 


En vecka drygt till jul. Har varit en konstig december minst sagt och jag har bara jobbat 5 dagar sedan mitten av november. 

Igår blev det ett pepparkakshus efter en tur till Falun. Vi fikade på Waynes bara för att lufta oss lite och byta miljö för en stund. Satte oss i ett hörn för att inte smitta. 

Gottfrid garnerade huset själv, jag satte endast dit tomtarna i hörnen. 


Nu ska jag försöka få i honom frukost sen ska jag åka och träna 

Luciamorgon

Publicerad 2014-12-13 10:58:10 i Allmänt,

Sov dock över Lussandet och det var så värt det. Två veckors sömnlöshet börjar ta ut sin rätt på en gammal kärring i 40-års åldern. Inatt har det möjligen varit lite lugnare. Bara tre omgångar och ingen kräkning. Dock börjar det låta illa när han kippar efter luft. Kikningar skulle jag tro.....suck

Tog en springrunda igår några kilometer i blötsnö och isgata. Mina halkskydd fick tjäna sitt syfte. Riktigt skönt var det och det kändes helt ok efter 4 månaders    uppehåll så när som på en runda på Lanzarote. 

Nu kokar jag kalops, Micke och Julia tränar och Agnes är iAmsberg. Gottfrid sitter där han suttit senaste 1,5 vecka, i soffan under täcket. 

Planen är att åstadkomma ett pepparkakshus idag. Vi får väl se vad det blir i slutändan.

Ha en fin lucia. 

Godis är gott

Publicerad 2014-12-12 10:22:18 i Allmänt,

Kör lite julstök idag. Måste ju fördriva dagarna med nåt. Rocky roads Får det bli. En sats utan nötter och en sats med nötter. 


Det är godaste julgodiset. Tänkte även slå till med lite kakbak.

Läget är oförändrat. Han har till och med svårt att äta nu då det framkallar djävulshostan. 

Fredag idag och vi siktar på lite fredagsmys. 
Trevlig helg alla. 

Diagnos

Publicerad 2014-12-11 22:21:06 i Allmänt,

Jo, visst är det kikhosta han har. Fick provsvar igår. Skönt att veta vad som orsakar eländet och vad man kan förvänta sig. Och vad är det då? Jo,minst 4 veckors hosta till. Förhoppningsvis lägger det sig lite med tiden. Förhoppningsvis får han bättre nattsömn och slipper kräkningarna och kikningarna inom någon vecka. 
Igår var hostan lite bättre, för att inatt ta nya tag och han hade attacker varannan timme från 23,30. 
Hur som helst är det anmält till sminet, jag har ringt Gottfrids fröken och har mötts av förståelse och stöd från jobbet. Dom är helt införstådda att det innebär att jag kan behöva vara hemma en tid framöver. Det är skönt. Förhoppningsvis klingar det av snart. 

Han är mycket leksugen och konstaterade att det idag är två veckor sedan han lekte med någon. Fick tröstas med en monstertruck Från lego city som han byggde ihop på en svinblink

Storebrorsan Jonas var i krokarna med sin lastbil och stannade och sa hej. Gottfrid fick titta in i hytten och var mäkta imponerad. Man får dock inte ha någon passagerare med sig så det blev ingen provtur. Men Gottfrid var lyrisk bara av att få titta och han är ganska mallig att ha en brorsa som kör sån stor lastbil. 


Lunch intogs idag på burger king som omväxling och för att han skulle få i sig nåt. Aptiten är inte direkt på topp. 

Resten av dagen har inneburit städning av huset, plock med tomtar, läxläsning med både stora och små, promenad och slötittat på tv. 

Imorgon em hoppas jag på ett träningspass med Julia. Var till gymmet igår med Agnes och hon körde hårt med sin gamla mamma som har träningsvärk idag. 

Hade jag inte möjlighet att träna på kvällarna skulle jag nog klättra på väggarna. För även om det är ett privilegium att rent ekonomiskt kunna vara hemma med sitt sjuka barn så är det en ganska instängd tillvaro och jag tror till och med Gottfrid tröttnar på mor sin emellanåt. 


Solsken och läxor

Publicerad 2014-12-09 15:11:22 i Allmänt,

Idag gick vi ut i solskenet en stund. Jag tror inte det gör saken värre, snarare att det gör gott med frisk luft. Tog en kort promenad till de två nya lekparkerna i området. Den ena ligger precis i slutet av vår gata och den andra i det nya området mot kyrkogården. Båda fick godkänt och Gottfrid njöt av frisk luft.


Orkade en stund sen gick vi in och åt lunch. 

Nu har vi precis gjort lite läxa. Försöker sitta an stund varje dag. 


Han är duktig och det roligaste är matte 😊

Ikväll ska jag åka på spinning. En fd arbetskamrat, Fawsya från Somalia, ska få licens som ledare och bjöd in mig till sitt pass. Kul 😄 Hon är en jättegullig tjej, driven och ambitiös. Ska bli skoj 😀

Annars går dagarna sin gilla gång. Hostattackerna avlöser varandra, framförallt mellan 03 och 10 på morgonen, lugnare under dagen och sen blir det mer igen framåt kvällningen. 

Jag tvättar lite, plockar lite, städade hall-garderoben i morse, dricker kaffe, gör läxor med Gottfrid , tröstar genom hostattacker..... Ja det är väl ungefär så dagarna ser ut. Idag känns det ok när vi fått lite sol på näsan och det har (ta i trä...) varit riktigt lugnt med hostan nu några timmar! Annars är det rätt segt det här. 


Måndag, måndag

Publicerad 2014-12-08 11:29:22 i Allmänt,

Japp, Måndag igen. Brukar ha söndagsångest för att helgen är slut och jobbet väntar. Kan säga att just nu önskar jag inget hellre än en frisk unge så att han får åka till skolan och jag till jobbet. Väntar på att lan ska ringa, ska dit och ta prover. 

Vi har gjort lite läxa här på morgonen. Matte, bokstavsboken och läst lite. Hoppas att han inte halkar efter alltför mycket. 

Igår slog jag till efter att ha spanat lääänge. Klickade hem en klänning från Desigual, 40% nedsatt pris, då passar det mig 😄

Varit och tagit prov för kikhosta. Han är vaccinerad men kan tydligen få en mildare variant ändå. Snälla Gunwer och Ulrika hjälpte oss på allra bästa sätt. Inhalerade lite ventoline och attrovent också för att försöka lindra eländet. Har inte märkt någon större skillnad dock. Snarare att han är hostigare idag än igår. Fick lufta oss lite och få lite pepp från mina fina kamrater på jobbet. Värdefullt att få höra att jag inte skulle bekymra mig över jobbet, att jag inte skulle ha dåligt samvete. Hur som helst så är man ju brutalt medveten om vad det medför när någon är hemma, framförallt en måndag. ❤️

Kikhosta

Publicerad 2014-12-07 19:25:58 i Allmänt,

Ja, det är den preliminära diagnosen. Ska ta prover imorgon och jag hoppas att det är vanlig virushosta. 
Men det märkliga är att ungen är ganska pigg mellan hostattackerna. Har trott i flera dagar att det har gått över. Dagtid är det inte alls farligt. Men sen kommer kvällen och natten och då slår det till. Hostar tills han kräks, får panik för att han inte hinner andas osv. Kan ha någon timme mellan då det är lugnt sen kör det igång igen. 

Kikhosta beter sig just så som Gottfrid gör nu. Han är vaccinerad men kan få skiten ändå tydligen. Vi får se vad provet visar. 

Fortsätter i vab-träsket tills vidare. Tycker riktigt synd om Gottfrid som är riktigt leksugen nu. 


Andra advent idag och den vackra snön har övergått i regn och en grå sörja 
Host host

Publicerad 2014-12-04 08:40:40 i Allmänt,

Jahapp, den här förkylningen vill inte släppa greppet. Gottfrid hostar non stopp och vi tog beslutet att han får vara hemma på rekreation veckan ut. Med lite extra astma medicinering hoppas vi att det ger med sig någorlunda så vi får en frisk jul. Han tycker det är skittråkigt att vara hemma och jag måste erkänna att jag tycker detsamma. 
Trivs himla bra på mitt jobb har jag insett. Har goaste arbetskamraterna och  ett roligt jobb för det mesta. Kunde dock vara utan telefonjobbet ibland. 

Folk har så mycket konstiga frågor och ringer verkligen om allt!! De flesta är trevliga men vissa är riktigt otrevliga. Andra har en konstig syn på det mesta. 

Pratade med en mamma igår, båda barnen hade feber och hostade sedan 2 dagar och nu ville hon att de fick medicin så de blev friska. Av omtanke för barnen tror man ju..... När hon insåg att ingen Quick fix kunde ordnas frågar människan om hon kunde skicka dom till skola och förskola? Jag svarar att jag tyckte de skulle få vila tills de var piggare och framförallt feberfria. Hörde en djup suck i andra änden "jag har ju varit hemma med dom i två dagar ,hur länge ska jag behöva vara hemma? Jag ringer imorgon om dom inte är bättre" säger hon!!!! 

Usch, hur är samhället konstruerat, varför prioriterar vi jobb framför barnen? Är vi oumbärliga på jobbet? 

När jag kommer på mig själv att ha dåligt samvete för att jag inte är på jobbet, som idag tex, så tänker jag på vad en klok arbetskamrat tillika läkare sa en gång: "man är aldrig oersättlig på jobbet men det är man faktiskt hemma".

Gottfrid ska inte behöva vara "Stålmannen" och tvingas vara i skolan om han är halvdassig. Om vi vuxna tar en alvedon och härdar ut är en annan sak, vi kan välja det kan inte barnen. 

Dagens utsikt från köket


Vet inte vad som försiggår men det är ett stort hål i gatan precis utanför oss!

Vabbar in advent

Publicerad 2014-12-01 13:22:48 i Allmänt,

Allergireaktionen verkade lösa ut förkylningen ordentligt. Efter att ha varit ganska pigg i fredags så blev han mer hängig igen i Lördags kväll. Är fortfarande snuvig och hostig och fick stanna hemma idag också. 

Vi fixade lite läxa i helgen och har läst så jag hoppas han kommer ikapp kamraterna. Blir förbannad på mig själv när det gäller vab. Varför är man så plikttrogen och gör sitt yttersta för att vara till lags. I morse slog det mig att jag tänkte mer på jobbet, måndag och allt, än på Gottfrid. Idiotiskt men sant. Tänkte helt ärligt att det är bättre att han går till skolan och att de ringer om han inte orkar. Detta för att jag tycker det är asjobbigt att ringa till jobbet, tror att de tror att jag inte vill jobba, att jag hittar på  
Osv. Jag VET att det inte är så och jag borde strunta totalt i det. Om jag anser att Gottfrid behöver vara hemma så räcker väl det!!! Nejdå, jag ska vara så himla duktig så jag är beredd att låt det gå ut över barnen. Sjukt. 

Nu är han piggare idag och börjar bli rätt uttråkad så imorgon är det nog dags att gå till skolan.Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela