Livet som Frida

Startade bloggen i samband med vårt husbygge 2010. Efter att huset stod klart har jag fortsatt skriva om livet i stort och smått. Just för tillfället har livet tagit mig med på en utmanande resa sedan jag drabbades av utmattningssyndrom. För att ta mig framåt använder jag därför bloggen som ett verktyg för att bearbeta mina egna känslor och tankar och för att om möjligt hjälpa någon i samma situation.

diverse

Publicerad 2010-08-30 21:42:56 i Allmänt,

Jodå, helgen har också varit bra och vi (mest Micke då!!) har fått en hel del gjort.
På Lördagsmorgonen kom ju vår snickare och skulle fixa lite med dörrar osv. Fick in dörren i det ena badrummet men i det andra och i tvättstugan gick det inte lika bra.
Det har ju spacklats lite extra för att kompensera för lutningen i golvbrunnen och det måste justeras lite för att karmarna ska gå i.
Ja ser dock inte detta som något problem då vi har så duktiga hantverkare, de fixar biffen lätt. Våra snickare har dock lite tidsbrist men jag hoppas att de kan avsätta lite tid till detta så att badrumsarbetet kan flyta på utan dröjsmål.
A hade gjort fint i lilla badrummet såg jag när jag tittade in i eftermiddag. Den röda mosaiken och de vita plattorna känns fräscht och känns som rätt val i det lilla utrymmet.

Micke ägnade resten av lördagen åt golvläggning och det var Gottfrids rum som fick fin ekparkett. På kvällen unnade vi oss varsin plankstek och ett glas rött innan vi somnade. Mumma vill jag lova.

På Söndagen röjde Micke och Jonas i vardagsrummet. En hel del tak hade blivit kvar där och bara tog en massa plats. De flyttade fasadpanelen från framsidan och in i garaget. En hel del bärande alltså.
Micke fortsatte sen med Gottfrids golv och jag och Gottfrid gick dit lite senare och plockade reda på resten av skräpet på framsidan. Eller jag plockade skräp och Gottfrid roade sig med gyttjebad. Han körde lite sopor på sitt traktorflak också, men han är inte direkt känd för att ha stort tålamod och tröttnade snabbt på denna syssla.

Efter en timme hade han tröttnat ur rejält och jag stod inte ut med gnället så det var bara att parkera traktorn och spatsera hem igen. Det blev en kort medn intensiv arbetsinsats och vi fick faktiskt rent på framsidan och kan plöja ut lite matjord där när helst vi får tid.

När Gottfrid somnat på kvällen for jag åter till palatset och hjälpte Micke med lite städning och vi bar ut alla saker som parkerats på Julias rum. Förberedde också för golvläggning där. En dörr fick ett handtag och jag vet inte, men det känns som att vi där gjort ett riktigt felval. Mässing känns inte helt rätt!!

Så, lite har blivit gjort och imorgon ska Micke börja med Julias golv. (A, skynda dig att lägga beslag på radion direkt på morgonen, Micke kommer nog inte förrän senare då han jobbar till inatt).

Det som ligger över oss nu är listningen. Hur ska vi få till detta?? Ingen snickare tycks ha tid inom de närmsta veckorna och jag börjar bli lätt desperat. Det skulle vara såå skönt att få detta elände ur världen.  Får fortsätta leta. Det är ju 3½ vecka kvar tills vi flyttar in.

slit och släp

Publicerad 2010-08-28 09:51:13 i Allmänt,

Ja, så var ännu en vecka snart slut och vi har nu avverkat vår "semester". Jag har jobbat en vecka (på jobbet) och Micke börjar jobba igen på Måndag. Tillbaka till dubbelarbete alltså!

Arbetet i badrummen och med övrig kakling fortgår. Hallen är färdigklinkad och igår kom också tapeterna upp. Jag har svårt att bestämma mig om tapeterna blev bra, tycker kanske att de är lite röriga, men med lite lister och karmar och möbler blir de nog bra. De är i alla fall kanonfina till hallplattorna:Vid kaminen har vi valt samma platta som i hallen:I köket blir det också bra, plattorna tog dock slut så nya måste beställas. Kan visa ett litet smakprov. Vi ska ha ljust grå fog när det är färdigkaklat:i badrummen är det tätskiktat och nästa vecka väntar kakling av lilla badrummet. A och I som hjälper oss från kakelgruvan sliter på som bara den. är så imponerad av deras arbete. Dessutom är det så roligt att komma till huset och ALLTID mötas av glada miner när dom är där och arbetar.
De har fått samsas om utrymmet denna vecka då Micke varit där och lagt golv och tapetserat. Nästa vecka får de lite lugn och ro och slipper lyssna på gamla rockklassiker på hög volym ;-)

Micke ja, vad har han gjort?
Jo, han har tapetserat klart ALLT. och lagt golv i vårt sovrum:Måste visa en bild på hur härligt rymligt det blir med ryggåstak (där det inte är tapet ska det stå garderober)Idag är Micke vid huset tillsammans med G. Hane för att montera lite karmar osv.

Vad har jag gjort då?

Jo faktiskt har jag målat klart hus och garage. I alla fall nästan. Jag har ett dörrfoder kvar att stryka och någon planka jag missat på verandan annars är det helt klart och det känns så otroligt skönt. Vi slipper börja våren med att måla hus och kan koncentrera oss på trädgård och altan.
Återstår bara lite pill med att ta bort lite spilld fäg på en del plåtar.

Det var veckan som gått och så här i efterhand har det ju rullat på rätt bra. Jag har haft en tung vecka dock som började med ett dygns migrän och när den medicinerats bort kom magkatarr som ett brev på posten.Har varit allmänt hängig och trött och förmodligen börjar allt slit ta ut sin rätt.
Det ska bli så otroligt skönt att komma på plats i huset och äntligen vara en familj igen. Även om det är en del jobb kvar så är vi på samma ställe, kan äta tillsammans, hjälpas åt och framförallt ses!

Jag är bara så imponerad av min käre sambo som sliter dag ut och dag in. Varje ledig stund går åt till huset och han har verkligen varit plikttrogen och slitit på trots att han så klart haft någon enstaka svacka. Han har tapetserat 7 rum och kök och först på sista kvadratmetern började han säga att han var rätt trött på tapetsering.
Visst har han som jag sa haft någon enstaka svacka men det är inte många gånger han beklagat sig och de har gått över väldigt fort. Då har jag haft fler och djupare. Jag kan tänka mig att det är för att jag tillbringat mer tid i lägenheten med allt vad det innebär utan tvättmaskin, diskmaskin osv. Sen känner man ju alltid att man skulle vilja vara vid huset och jobba också.

Men nu är vi snart snart i hamn med detta projekt och hela vintern ska jag sitta parkerad i soffan och mysa framför brasan. (om vi hittar någon soffa, haha, annars går det bra att sitta på var sin kudde)

Målat....

Publicerad 2010-08-22 22:11:31 i Allmänt,

....och målat hela dagen. Så när som på en planka är huset färdigmålat äntligen. Eller förresten, jag har ett par stolpar kvar på verandan också men blev stoppad av veckans störtskur.
Det ska bli helt underbart att få lägga målningen till handlingarna.

Micke har lagt färdigt golvet i allrum/hall och det blev kanoners.

Har sedan lagt på skyddspapp på alla golv vi lagt för att de inte ska förstöras av allt spring med skor och grejer.

Våra fantastiska tjejer har tagit hand om sin busiga lillebror hela dagen. De har varit på Mc Donalds, shoppat på kupolen, ätit glass och haft skoj. Julia har fixat kvällsmaten och nattningen. Pojken var livrädd att jag skulle följa med hem, han ville ha syrrorna för sig själv och var inte alls intresserad av mamma.
Vad skulle vi gjort utan er hjälp tjejer??

Det är roligt att vara vid huset. Det händer saker hela tiden. I morse när vi fikade på trappen var allt lugnt och stilla men bara någon timme senare började det spikas här och sågas där, stora lastbilar kom med hus och annat, vi var några som målade, Micke jobbade inne, och några jobbade i trädgården (ja, inte i våran då, den är obefintlig). Full rulle i kvarteret alltså.

Lördagsarbete

Publicerad 2010-08-21 21:44:21 i Allmänt,


Vi fortsätter arbetet med golvläggning:Golvet ska ju fortsätta hela vägen ut mot hallen så vi har förberett med ångspärren:lilla toan är flytspacklad:
Vi fikade tillsammans med getingarna:På vägen hem mötte vi den här lilla kompisen:


Blev för övrigt påmind idag om hur mycket tid vi, och framförallt Micke, tillbringar vid huset. När vi gick dit idag och Gottfrid såg huset så utbrister han: "Mamma, vilket stort hus pappa har."

Tragiskt att han verkar tro att Micke bor där och vi hälsar på honom ibland. Jag fick förklara att vi faktiskt också skulle bo där och då var han tvungen att försäkra sig om att alla hans bilar också skulle få flytta dit.

berg och dalbana

Publicerad 2010-08-20 09:17:03 i Allmänt,

Bakslaget från förra veckan visade sig inte vara något bakslag. Jag menar det med att plattan inte var tillräckligt torr. Den var det, haha. För det tätskiktet som skulle användas så var det alldelest utmärkta värden vilket var en positiv nyhet och de kan köra igång med badrummen nu.

Trodde vi!!! då kom nästa överraskning.

Golvbrunnarna i badrummet och tvättstugan satt med för stor lutning, eller för långt ner vad jag förstår. I alla fall var det något som var fel. Nya regler som många grundläggare tydligen inte fått nys om. I värsta fall kan de bli tvugna att bila bort brunnarna och sätta om dom. Denna tanke ger mig ångest (igen!!), ska vi inte kunna flytta in September som är planen?? Vart ska vi då ta vägen?? Vem står för kalaset?? Ska vi behöva gjuta om badrum och tvättstuga och vänta ytterligare 16 veckor?? Varför har ingen upplyst oss om detta tidigare?? Är det vi som ska veta sånt här?? Hur ska vi kunna hålla reda på alla regler hit och dit??
Vi har anlitat hantverkare för att slippa hålla reda på allt och för att få hjälp med sånt vi inte kan!!

Fan, rent ut sagt!! Alltid är det nåt man ska ha magont för.

ris och ros

Publicerad 2010-08-18 12:50:36 i Allmänt,

Så där ja! Nu ska här beställas badkar och dusch, har fyndat på Internet och hoppas att det blir bra.

Har annars ägnat de senaste dagarna åt lite praktiska saker. Har bokat in Elektrikern till v 38, VVS:en kommer samtidigt, Kakelgruvan ska snart komma och påbörja sitt arbete i de torra utrymmena som ska kaklas och klinkas.
Ringde idag även Borlänge energi och vår elektriker som måste in med en föranmälan för elabonnemang. Fixat med banken och som sagt beställt badkar.
Måste ge en ros till vår bankkontakt. Hon är kunnig, trevlig och tillmötesgående. Har full koll på byggprocessen och det har varit ett stort stöd och hjälp för oss som är helt novisa.

Mycket är det innan inflytt och man hoppas inget blir avglömt. Vi har upptäckt under resans gång att informationen man får är ganska bristfällig och man måste som byggherre vara vetgirig, ringa, fixa och dona mycket själv. Åtminstone när man som vi, har delad entreprenad. Vi har köpt 3 snickarsteg från FH-villan men gör 2 steg själva samt målning och golv. Detta, upplever vi, har gjort processen ganska krånglig och man vet inte riktigt när man ska gå in och göra vad. Det finns ingen bra beskrivning på detta och ibland (ganska ofta) har det känts som att vi varit i fel ände.
Vi har fått ta reda på det mesta själv och då vi aldrig byggt hus tidigare är det svårt att veta hur saker och ting går till. Mycket hjälp har vi fått av blivande grannar och andra nybyggare.

Under sommar och semestertid har det funnits dåligt med folk att fråga. På FH-villans kontor har de haft ytterst lite personal och hantverkarna har haft semester. Jag missunnar ingen semester men skulle ha uppskattat att det funnits någon sorts "helpdesk" att ta kontakt med vid frågor. Det känns inte roligt att behöva störa hantverkare och andra på semestern med vad som kan tyckas enkla frågor.


Ett annat minus och faktiskt ett litet problem har varit att alla saker kommit månader för tidigt. Det innebär att allt måste lagras och det tar plats, spiller mycket tid då man får ägna timmar åt att flytta runt grejer för att kunna arbeta med ytskikten. Grejerna som flyttas runt riskerar ju dessutom att bli kantstötta och gå sönder.

Annars har vi haft bra hantverkare i det stora hela, några små missöden dock men i stort har det varit bra. Fiskarheden har varit hjälpsamma och tillmötesgående när vi kontaktat dom.
Men som sagt en del saker hade kunnat vara tydligare och bättre uppdelat. Sen ska man ju ha i åtanke att vi fått mycket information och allt får ju knappast plats i en gammal hjärna så vi kan ju faktiskt ha missat information på grund av platsbrist i kontoret också. haha

Lite bilder

Publicerad 2010-08-16 22:15:54 i Allmänt,

Arbetande ungdomar är alltid trevligt:Mamma arbetar också:Golv lagt i ena sovrummet:Agnes rum har fått likadant golv idag och ser för övrigt ut så här:Julias Rum:Tapetsering i allrummets alla vinklar och vrår:Pappa får "god" hjälp:Byggröran:

Vecka 32

Publicerad 2010-08-16 08:52:16 i Allmänt,

JAg har ju haft lite lätt ångest (ovanligt?? NOT) för att veckorna springer iväg mot flyttdatum. Det känns som att det är låångt kvar tills huset är beboeligt men i slutet av September måste vi flytta från lägenheten vare sig huset är klart eller inte. Spännande.

Jag satt igår och sammanfattade veckan som gått och det här är vad vi åstadkommit.
spackling, slipning och Tapetsering klar i köket och Agnes rum, tvättstugan är färdigmålad, Golvet klart i köket och i ett sovrum, Huset och garaget är snaaart fädigmålat, gjorde ett riktigt målarryck i Lördags, allrummet snart färdigtapetserat.
Till detta kommer städning, flyttande av en massa saker som står i vägen osv för att kunna lägga golv.

En hel del gjort alltså och då är det en person i taget som jobbar då vi oftast inte kan vara där båda samtidigt. Målningen ute fick jag hjälp med av mina duktiga tjejer hela Lördagen och det gick ju som en dans.

Jag ska lägga upp bilder men det går inte från min dator, måste vänta tills någon av tjejerna vaknat.

Igår fick vi låna en fläkt av våra snälla grannar på kumminstigen, den ska få snurra på nu ett par veckor så plattan blir tillräckligt torr för plattsättning.

Badkar ska beställas idag, hittade ett annat då det vi först sett ut var restat. Det blir ett hörnbadkar med lite bubbel om än inte så avancerat. Duschvägg ska beställas och resten av badrumsinredningen ska komma från Ballingslöv vilken dag som helst.

Jag har börjat räkna ner veckorna i denna lägenhet. Det känns fantastiskt att få flytta härifrån. Ingen av oss trivs riktigt och det mesta krånglar. Allt man tar i går sönder, tvätten samlas på hög då vi bara får tvätta 4 ggr i mån á 4 timmar och det finns bara 2 maskiner och en torktumlare i varje tvättstuga. Det är stopp i avloppen stup i ett, handfaten blir överfyllda bara av att vi tvättar händerna osv.
Ska börja ta tag i flyttrensningen snart, har inte så mycket att packa då vi inte packade upp så mycket när vi flyttade hit. Men skräp blir det alltid.

Nu ska jag och Gottfrid förbereda oss för dagis, han börjar nytt dagis idag i närheten av vårt nya hem.

oflyt

Publicerad 2010-08-13 17:20:05 i Allmänt,

Första bakslaget tror jag inträffade idag.
På Måndag var tanken att det skulle börja bli kakel och klinkers i huset. 16 veckor har plattan stått, inte blivit regnad på och sommaren har varit varm. Vi kunde inte tro annat än att den var tillräckligt torr för våtrummen.
Fel, fel, fel.....precis på gränsen i tvättstugan, och för högt värde i badrummen. Inte många procent för högt men dock för högt.

Har fått flera bud när det gäller fuktmätningen. Det är upp till byggherren men ingen brukar ödsla pengar på det har någon sagt, väntar man 16 veckor är plattan torr har någon annan sagt.
Vi tog dock beslutet att mäta. Det kostar oss några tuenlappar men det är viktigt att få papper på att allt är ok innan tätskiktet läggs på tycker vi.
Vi resonerar så att de tusenlappar det handlar om för mätningen snabbt får fler nollor om fukthalten är för hög och klinkersen släpper eller något annat tok sker.

Om två veckor blir det ny mätning. Kanske kan hon börja med hallen, väggarna i våtrummen och köket så länge.
Lite stressad blev man ju ändå då vi ska vara ur denna lägenhet senast 1/10 och veckorna går i en rasande fart. I värsta fall får vi bo i vår husvagn någon vecka.
Det reder sig nog.

Dagens arbete...

Publicerad 2010-08-12 20:10:03 i Allmänt,

Jag har haft en av mina sämre dagar idag. En sån där dag då allt liksom stockar sig. Det finns 1000 saker på "att-göra-listan" men det blir så trångt i "börja-jobba"-öppningen att inget kommer ut, det blir med andra ord inget gjort. Förstoppning i jobba-kanalen!
Jag fastnar liksom härhemma och stressen rusar som en tornado genom kroppem man jag är lik förbaskad helt förstenad och oföretagsam.
Oföretagsam är dock inte den 3-åriga sonen, som inte ens hade tid att sova middag utan har haft fullt röj från kl 6 i morse till halv 8 ikväll. Trött och aningen sur har han "förgyllt" min dag. Lite får jag skulla på det att jag inte fått nåt gjort, haha.

Imorgon är en ny dag och då tar vi nya tag.

Inte heller Micke har varit oföretagsam. Golvet i ena sovrummet är inlagt, Agnes rum slipat och klart för tapetsering och allrummet under slipning. Vi har nästan 4 meter i takhöjd där så det blir lite att bita i för min målare.

Ikväll har jag haft besök i lägenheten av en familj som kanske ska flytta in här efter oss. Plötsligt blev flytten verklig och det slog mig att om 2 månader har vi lämnat över den här skiten till någon annan. Najs!
Om huset är beboeligt då återstår att se men jag tycker vi är på god väg i alla fall.

Vi funderar på att leja bort taklistningen. Den tar tid och det är svårt att få det bra.
I de 90 gradiga hörnen har vi tänkt ha hörnklossar för att slippa gera men sen har arkitekten (läs:Frida) ordnat till minst 20 st 45 gradiga hörn och till dessa finns inga hörnklossar att undkomma gerningen med.
För att inte stupa på målsnöret och trassla in oss i listningsproblematiken så har vi lagt det på is och överväger alltså att låta någon annan göra färdigt eländet.

Julia har varit till huset och försett snickaren/målaren med macka och öl, han har varit där sedan kl 8 i morse med ett litet avbrott för lunch. Det är semester det.

golvläggning mm

Publicerad 2010-08-10 22:07:28 i Allmänt,

Måste lägga in en bild på köket som är under färdigställande.
Tapeten var ett elände att sätta upp (det säger åtminstone han som satte upp den). Jag älskar den! I vissa lägen kan man inte se mönstret men helt plötsligt, beroende på ljuset, så får väggen liv. Den blev perfekt och precis som vi ville ha den.
Golvet har Micke börjat lägga ut idag. Efter att han slitit hårt med att montera ner vissa saker som snickarna varit alltför snabba att montera fast och som måste bort för att få in golvet.
Städat har han också gjort för det får inte vara skräp och damm under det fina trägolvet som är i valnöt.

Gottfrid blev glad när han kom in i sitt rum och fick se detta:

 

Vi har ett extra sovrum som vi tapetserat i svart och vitt:Detta var ett litet smakprov.

På Måndag kl 07,00 kommer vår snickare trts att han har semester. Han måste montera in karmarna för att plattläggaren ska kunna jobba. Hon kommer kl 07.30. Det ska bli så spännande att se om badrummen blir så som vi tänkt oss. Men om denna tidsplan ska hålla hänger på detta:En propp i betongen!!

Det har borrats i plattan i våtrummen och på Fredag kommer svaret på frågan om det är tillräckligt torrt för att börja klinka golven. Vi håller tummarna.

Avslutar med några bilder från vår rekreationsresa:

Breakdance vid buffén
Hytthäng:Vilan är över....

Publicerad 2010-08-09 12:20:41 i Allmänt,

.....och vi har fått ny energi. En weekend utan husbygge var sååå härligt.
Vi åkte till Uppsala på Lördag morgon och fick en god lunch hos farmor. På eftermiddagen checkade vi in och rullade in bilen på Viking Line Cinderella där vi ätit gott och man skulle kunna tro att vi också druckit gott. Men som de utslitna husbyggare vi är så blev det bara en öl till maten och en öl senare på kvällen, vi tillbringade någon timme vid bollhavet, tjejerna spelade slut på sina slantar, och sen somnade vi!! Haha.
Vi har i alla fall slappat och slöat, parkerat oss vid dukat bord, vräkt i oss mat och gått upp de kilon vi tappat under byggtiden. Framförallt har vi varit tillsammans och det har varit härligt. Jag tror barnen hade roligt också, jag hoppas det. Resan var ju en liten belöning till dem för att de orkar med oss, sin lillebror och allt runtomkring bygget. Det är faktiskt påfrestande för hela familjen.
Men som sagt, nu har vi ny energi och siktar in oss på upploppet.

Upploppet ja, förrvirrade byggherrar som vi är var vi tvugna att försöka ta reda på i vilken ände vi skulle fortsätta vårt byggande. Tapeterna är uppe i drygt halva huset och nästa vecka är tanken att kakel och klinkers ska läggas in, denna vecka kan vi börja med golven och plattan ska fuktmätas. 
Tillbringade förmiddagen i telefonen och fick beskedet att det bästa är att tapetsera klart och sen lägga golv och lista. Vi ska fortsätta jaga vår semestrande snickare för att få in karmarna i badrummen och tvättstugan, resten av karmarna får vi ta när golvet är på.
Ocab kommer och borrar i badrum och tvättstuga idag och sen blir det mätning på Torsdag.

Micke fortsätter med tapetseringen tills vidare och idag står köket på tur.

Återkommer med bilder.

tvättstuga

Publicerad 2010-08-05 07:51:04 i Allmänt,

Fick en del gjort igår. Jag åkte iväg och målade klart det jag påbörjat i helgen och sen grundmålade jag verandan. Micke kom dit efter ett par timmar och vi bar ut säkert 25 gipsskivor från allrummet.
Vi kommer att få drygt 15 gipsskivor över så är det någon som behöver gips är ni välkomna!
Skönt att få undan lite byggmaterial från huset.

Micke tapetserade klart på Julias rum och slipade av tvättstugan. När Gottfrid lagt sig åkte jag dit och vi skulle prova sätta väven i tvättstugan. Jag hade läst på nätet att det inte var någon lätt sak och var förberedd på trixande.
För en gångsskull hade nätet fel! Väven vi köpt var hur lätt som helst att sätta upp och vi hann mer än halva tvättstugan på bara någon timme. Stötte dock på patrull då någon av våra hantverkare lyckats åstadkomma ett hål i väggen som vi blev tvugna att laga och spackla först. Nu måste det spacklas en gång till innan vi kan fortsätta.
Fint blir det och jag är nyfiken på hur färgen därinne blir. Vi har valt en mörkare grå kulör.

Måste ringa fiskarhedenvillan idag då vi igår fick veta att dörrkarmarna måste monteras in innan klinkers kan läggas. Våra snickare har semester till v 34 och plattsättaren kommer v 33.
Hmmm.....
Hoppas de kan lösa det ändå. Vi har ingen lust att själva montera karmar då vi betalar för att snickarna ska göra det.

det flyter...ibland

Publicerad 2010-08-03 20:53:00 i Allmänt,

Micke har spacklat tvättstugan idag så imorgon är den klar för slipning och inklädnad i väv. Vi ska sätta upp glasfiberväv och jag hittade en fin variant som heter vårregn. Den ska sen målas i mörkgrått och det ska helst vara klart innan plattsättarna kommer om ett par veckor. Borde hinna men man vet aldrig.

Tapeter på Julias rum är snart uppe, där inträffade dock en liten fadäs. Vi hade bestämt att fondväggen skulle vara där hon ska ha sängen och jag trodde att även Micke informerats om detta. Jag tog Gottfrid med mig till Kupolen på eftermiddagen för att fördriva tiden men hann knappt dit förrän telefonen ringde. Det var Micke som undrade om jag verkligen räknat rätt på julias fondtapet, det blir ju en hel rulle över.
"jaha, du har satt upp den nu?" frågade jag.
Ja jag har satt upp 3 våder här vid fönstret!! Svarade han.

Jag trodde han skämtade men det gjorde han inte, han hade satt upp tapeten på fel vägg.
Vi dividerade en stund och kom fram till att tapeterna skulle väck från fönsterväggen och placeras på den andra väggen för att inte damen som ska bo i rummet skulle gå bananas.
Damen i fråga ringde dock och meddelade att det kanske inte alls skulle bli så tokigt att ha tapeten på fönsterväggen, men då var det för sent och Micke hade dragit ner tapeterna redan.

Vi, jag och Damen, for iväg till huset för att konferera med målaren och det slutade med att fondväggen placerades vid fönstret!! Han fick alltså dra upp tapeterna igen på samma ställe dom han nyss dragit ner dom från.

Så kan det gå och fortsättningsvis är Målaren M uppmanad att ringa mig innan han klafsar upp fondväggar här och där, hahaha!

Vi har en liten plan också, vi har bestämt oss för att tapetsera några rum färdigt och sedan sätta dit taklist i de rummen så att det är klart och man slipper ha all listning kvar. Golvet kan vi börja lägga nästa vecka och vi börjar i de rum som nu är tapetserade. Till sist golvlisten på och sen är de rummen klara och vi kan fortsätta med resten.
Det blir ohållbart att köra en sak rakt över, man måste variera arbetet för att stå ut så vi kör några rum i taget och gör dessa helt klara innan vi fortsätter. Det känns som en bra plan, åtminstone just nu.

När golven och tapeterna är klara ska snickarna sätta in garderober, inner dörrar och sala fönster och elektrikern ska slutföra sitt jobb.

Vi bestämde oss även för att OCAB får komma och mäta fuktigheten i plattan nästa vecka så att vi är garanterade att alla försäkringar och liknande gäller när plattsättarna kommer och gör badrummen och tvättstugan veckan därpå. Det kostar oss några tusen extra men kanske är billigt i längden då det kan bli kostsamt om plattan inte skulle vara ok och fukten stängs in under tätskiktet och klinkersen.
Vår KA (kvalitetsansvarige) rekomenderade att vi gjorde det, det var en bra och relativt billig garanti så vi får väl tro på det.

På Lördag tar vi dock lite semester från hus och bygge och far på kryssning.
Barnen förtjänar att komma iväg på någonting och vi själva måste hitta ny energi för att orka med upploppet. Vi åker till Stockholm Lördag morgon, tar båten på kvällen och kommer hem Söndag kväll.
SKÖNT, ska det bli.

Det drar ihop sig

Publicerad 2010-08-03 07:02:35 i Allmänt,

Om ganska precis 2 månader är tanken att vi ska vara inflyttade i huset.
Spännande att se hur pass klara vi är då. Utvändigt börjar det bli klart nu. Bara verandagolvet kvar och sen lite målning.
Pappa och Micke jobbade på med gavelspetsar och veranda i helgen och igår gjorde Micke klar räcket på verandan. Jag har målat och underhållit mitt karpaltunnelsyndrom väl. Funkar dock rätt bra med skenan jag fick av AT.

Här kommer lite bilder.

Verandan under produktion:Snickarn har kafferast:
Framsidan av garaget färdigmålat. Här kan man se hur färgerna kommer att bli. Vi är jättenöjda med valet:Inne har vi också kommit en bit. Tapetserat ett sovrum och vardagsrummet. Vecka 33 kommer kakelsättarna och samma vecka kommer badrumsinredningen som vi beställt från Ballingslöv.
Vi har funderat på det här med att fuktmäta plattan innan påbörjande av golvläggning och klinkersläggning. Enligt husförsäljaren, grundläggaren och andra vi åratast med är det inget man brukar göra utan man tejpar fast en plast och låter den sitta ett tag för att se om det blir fukt under den. Då vi pratade med Kakelsättaren så ville dom att vi skulle ta dit Ocab och borra för att mäta.
Det kostar oss några tusenlappar men kanske är det värt det. Plattan gjöts för 15 veckor sedan och har inte utsatts för någon väta.
Alltid är det nåt som tillkommer, tusenlapparna rullar iväg.
Om dom kommer och mäter nästa vecka kan vi börja med golvläggningen.

Kanske hinner vi klart ganska mycket men jag börjar känna mig lite stressad faktiskt. Hantverkarna ska ju också synkas. elektriker och rörmokare ska in och göra klart efter färdiganmäld målning och kakelsättning enligt kontraktet och snickarna ska färdigställa när golvet är på.

Bäst att tänka positivt.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela