diverse

Jodå, helgen har också varit bra och vi (mest Micke då!!) har fått en hel del gjort.
På Lördagsmorgonen kom ju vår snickare och skulle fixa lite med dörrar osv. Fick in dörren i det ena badrummet men i det andra och i tvättstugan gick det inte lika bra.
Det har ju spacklats lite extra för att kompensera för lutningen i golvbrunnen och det måste justeras lite för att karmarna ska gå i.
Ja ser dock inte detta som något problem då vi har så duktiga hantverkare, de fixar biffen lätt. Våra snickare har dock lite tidsbrist men jag hoppas att de kan avsätta lite tid till detta så att badrumsarbetet kan flyta på utan dröjsmål.
A hade gjort fint i lilla badrummet såg jag när jag tittade in i eftermiddag. Den röda mosaiken och de vita plattorna känns fräscht och känns som rätt val i det lilla utrymmet.

Micke ägnade resten av lördagen åt golvläggning och det var Gottfrids rum som fick fin ekparkett. På kvällen unnade vi oss varsin plankstek och ett glas rött innan vi somnade. Mumma vill jag lova.

På Söndagen röjde Micke och Jonas i vardagsrummet. En hel del tak hade blivit kvar där och bara tog en massa plats. De flyttade fasadpanelen från framsidan och in i garaget. En hel del bärande alltså.
Micke fortsatte sen med Gottfrids golv och jag och Gottfrid gick dit lite senare och plockade reda på resten av skräpet på framsidan. Eller jag plockade skräp och Gottfrid roade sig med gyttjebad. Han körde lite sopor på sitt traktorflak också, men han är inte direkt känd för att ha stort tålamod och tröttnade snabbt på denna syssla.

Efter en timme hade han tröttnat ur rejält och jag stod inte ut med gnället så det var bara att parkera traktorn och spatsera hem igen. Det blev en kort medn intensiv arbetsinsats och vi fick faktiskt rent på framsidan och kan plöja ut lite matjord där när helst vi får tid.

När Gottfrid somnat på kvällen for jag åter till palatset och hjälpte Micke med lite städning och vi bar ut alla saker som parkerats på Julias rum. Förberedde också för golvläggning där. En dörr fick ett handtag och jag vet inte, men det känns som att vi där gjort ett riktigt felval. Mässing känns inte helt rätt!!

Så, lite har blivit gjort och imorgon ska Micke börja med Julias golv. (A, skynda dig att lägga beslag på radion direkt på morgonen, Micke kommer nog inte förrän senare då han jobbar till inatt).

Det som ligger över oss nu är listningen. Hur ska vi få till detta?? Ingen snickare tycks ha tid inom de närmsta veckorna och jag börjar bli lätt desperat. Det skulle vara såå skönt att få detta elände ur världen.  Får fortsätta leta. Det är ju 3½ vecka kvar tills vi flyttar in.

slit och släp

Ja, så var ännu en vecka snart slut och vi har nu avverkat vår "semester". Jag har jobbat en vecka (på jobbet) och Micke börjar jobba igen på Måndag. Tillbaka till dubbelarbete alltså!

Arbetet i badrummen och med övrig kakling fortgår. Hallen är färdigklinkad och igår kom också tapeterna upp. Jag har svårt att bestämma mig om tapeterna blev bra, tycker kanske att de är lite röriga, men med lite lister och karmar och möbler blir de nog bra. De är i alla fall kanonfina till hallplattorna:Vid kaminen har vi valt samma platta som i hallen:I köket blir det också bra, plattorna tog dock slut så nya måste beställas. Kan visa ett litet smakprov. Vi ska ha ljust grå fog när det är färdigkaklat:i badrummen är det tätskiktat och nästa vecka väntar kakling av lilla badrummet. A och I som hjälper oss från kakelgruvan sliter på som bara den. är så imponerad av deras arbete. Dessutom är det så roligt att komma till huset och ALLTID mötas av glada miner när dom är där och arbetar.
De har fått samsas om utrymmet denna vecka då Micke varit där och lagt golv och tapetserat. Nästa vecka får de lite lugn och ro och slipper lyssna på gamla rockklassiker på hög volym ;-)

Micke ja, vad har han gjort?
Jo, han har tapetserat klart ALLT. och lagt golv i vårt sovrum:Måste visa en bild på hur härligt rymligt det blir med ryggåstak (där det inte är tapet ska det stå garderober)Idag är Micke vid huset tillsammans med G. Hane för att montera lite karmar osv.

Vad har jag gjort då?

Jo faktiskt har jag målat klart hus och garage. I alla fall nästan. Jag har ett dörrfoder kvar att stryka och någon planka jag missat på verandan annars är det helt klart och det känns så otroligt skönt. Vi slipper börja våren med att måla hus och kan koncentrera oss på trädgård och altan.
Återstår bara lite pill med att ta bort lite spilld fäg på en del plåtar.

Det var veckan som gått och så här i efterhand har det ju rullat på rätt bra. Jag har haft en tung vecka dock som började med ett dygns migrän och när den medicinerats bort kom magkatarr som ett brev på posten.Har varit allmänt hängig och trött och förmodligen börjar allt slit ta ut sin rätt.
Det ska bli så otroligt skönt att komma på plats i huset och äntligen vara en familj igen. Även om det är en del jobb kvar så är vi på samma ställe, kan äta tillsammans, hjälpas åt och framförallt ses!

Jag är bara så imponerad av min käre sambo som sliter dag ut och dag in. Varje ledig stund går åt till huset och han har verkligen varit plikttrogen och slitit på trots att han så klart haft någon enstaka svacka. Han har tapetserat 7 rum och kök och först på sista kvadratmetern började han säga att han var rätt trött på tapetsering.
Visst har han som jag sa haft någon enstaka svacka men det är inte många gånger han beklagat sig och de har gått över väldigt fort. Då har jag haft fler och djupare. Jag kan tänka mig att det är för att jag tillbringat mer tid i lägenheten med allt vad det innebär utan tvättmaskin, diskmaskin osv. Sen känner man ju alltid att man skulle vilja vara vid huset och jobba också.

Men nu är vi snart snart i hamn med detta projekt och hela vintern ska jag sitta parkerad i soffan och mysa framför brasan. (om vi hittar någon soffa, haha, annars går det bra att sitta på var sin kudde)

Målat....

....och målat hela dagen. Så när som på en planka är huset färdigmålat äntligen. Eller förresten, jag har ett par stolpar kvar på verandan också men blev stoppad av veckans störtskur.
Det ska bli helt underbart att få lägga målningen till handlingarna.

Micke har lagt färdigt golvet i allrum/hall och det blev kanoners.

Har sedan lagt på skyddspapp på alla golv vi lagt för att de inte ska förstöras av allt spring med skor och grejer.

Våra fantastiska tjejer har tagit hand om sin busiga lillebror hela dagen. De har varit på Mc Donalds, shoppat på kupolen, ätit glass och haft skoj. Julia har fixat kvällsmaten och nattningen. Pojken var livrädd att jag skulle följa med hem, han ville ha syrrorna för sig själv och var inte alls intresserad av mamma.
Vad skulle vi gjort utan er hjälp tjejer??

Det är roligt att vara vid huset. Det händer saker hela tiden. I morse när vi fikade på trappen var allt lugnt och stilla men bara någon timme senare började det spikas här och sågas där, stora lastbilar kom med hus och annat, vi var några som målade, Micke jobbade inne, och några jobbade i trädgården (ja, inte i våran då, den är obefintlig). Full rulle i kvarteret alltså.