Livet som Frida

Startade bloggen i samband med vårt husbygge 2010. Efter att huset stod klart har jag fortsatt skriva om livet i stort och smått. Just för tillfället har livet tagit mig med på en utmanande resa sedan jag drabbades av utmattningssyndrom. För att ta mig framåt använder jag därför bloggen som ett verktyg för att bearbeta mina egna känslor och tankar och för att om möjligt hjälpa någon i samma situation.

Peace, Love och Linas matkasse

Publicerad 2011-06-28 21:53:56 i Allmänt,

Äntligen lite värme igen. Och med bara 2 ynka arbetsdagar kvar känns det ju helt underbart.

Hoppade över promenaden ikväll och tog en cykeltur ner till stan. Gottfrid ville ut på tur och vi hängde på. Han njuter där han sitter bak på cykeln och tittar på allt liv och rörelse i stan. Vi stannade och handlade glass på vägen.
När han tog plats i cykelsitsen utbrast han "oh, vad skönt, och vilket väder" haha, undrar var han hört det :P

Har fått hem Agnes från Äppelbo där hon varit ett par dagar tillsammans med Elin.
Julia hon lyser med sin frånvaro. Jobbar på Hällsjöhemmet på dagtid och på kvällarna är det kompisar för hela slanten. Nu är hon dessutom och jobbar på festivalen. Vad gör man inte för pengar och ett armband. 

Fred och kärlek har tagit över stan och ett fantastikst sorl och skön stämning sprider sig som ettt pärlband i varje kvarter. Festivalen märks redan överallt. På jobbet, i matbutiken, på apoteket, på stationen, på min promenadrunda, hemma......ja överrallt.
Jag gillar det även om jag är en av de mest osociala personer som finns, men lite liv i stan gör allt lite roligare.

Annars händer inte så mycket på husfronten faktiskt. Vi har gjort det mesta av det vi planerat. En altan som ska färdigställas med ett staket, ett litet garage som ska målas och ett stort garage som ska gipsas. 
Jodå, nog har vi att göra om vi vill. Men just nu vill vi inte.

Måste slå ett litet slag för Linas matkasse. Den har förändrat mitt liv. 5 måltider varannan vecka underlättar nåt enormt i vårt liv. Jag slipper tänka hela tiden, behöver inte få samtal till jobbet om vad jag tänkt till middag. Jag behöver numera inte ens laga maten själv. Micke blir lyrisk (och hungrig) när kassen och recepten kommer. Idag har vi ätit Färsk basilikaravioli med paprikasås och det var helt fantastikst gott. 
Lite nätt med mat till vår familj ibland men oftast räcker det gott och väl.  

Midsommardagen

Publicerad 2011-06-25 08:12:50 i Allmänt,

Midsommardagen idag, grå, stora, tunga moln ligger som ett täcke över taken.
Som vanligt är jag och Gottfrid uppe och fångar dagen i ottan. För övrigt är det lugnt både i huset och i kvarteret.
Nu börjar det regna :(

Igår hade vi en bra midsommarafton i alla fall. Vi stannade hemma här. Vi har flängt både hit och dit senaste tiden.
Vi åt sillunch, for iväg till gammelgården på stångresning och dans. Gottfrid var inte pigg på dans förra året men i år tyckte han det var jättekul.
Solen sken och det var helt ok väder. Inte en regndroppe på hela dagen.

Vi grillade när vi kom hem och kunde sitta ute på altan. Med hjälp av infravärmare kunde vi sitta ute till midnatt. Sen var det god natt för mig.

Ja, så var det med det. Om man ska vara lite negativ nu så vänder det alltså och börjar gå mot mörkare tider. Men vi ska inte vara negativa. Jag har 4 arbetsdagar kvar sen är det semester. 4 välbehövliga veckor av ledighet. Vi har en plan för dessa.
Husvagnen är med i planen. Funderar på en trip till Astrid Lindgrens värld i småland på vägen ner till Åhus. I Åhus stannar vi några dagar, nästan en vecka, och förlustar oss med lite beachhandboll. Efter det bär det av hemåt, planen är en liten avstickare ännu längre söderut men är inte helt spikat än.

Härligt med lite husvagnssemester. Jag längtar!

Fullt ös

Publicerad 2011-06-13 23:19:52 i Allmänt,

Det är full rulle och jag hinner inte uppdatera här.

Nu har vi färgat håret på baldrottningen. Imorgon är det då äntligen dags för bal.

På återhörande

Långhelg

Publicerad 2011-06-05 23:00:10 i Allmänt,

Söndag kväll och ännu är inte helgen slut. Skönt.
Det har varit en arbetsam, trevlig, händelserik och skön helg. Jag tror jag fått med alla delar.

Började på Onsdag kväll med en trevlig middag på Stationsgatan 1 tillsammans med mina arbetskamrater. Maten var god, vädret på vår sida och jag avnjöt en oxfilé på uteserveringen nersköljd med ett glas rött. Trevligt hade vi och helgen hade inte kunnat få en bättre start.

Torsdagen startade lite trögt med en lite för morgonpigg son. Med trötta föräldrar som inte riktigt var i fas var inte inspirationen och humöret på topp. Halv 6 tyckte han nämligen att det var dags att hoppa upp ur lopporna.
Efter ett par timmars cykeltur på förmiddagen återinfann sig inspirationen och med hjälp av lite kaffe tog sig mungiporna ändå uppåt igen. Vi fick ny energi och röjde garaget på skräp och for till soptippen.
Nu känns det ändå som att det finns hopp för garaget, då vi faktiskt kommer in där utan att behöva hoppa över både det ena och det andra.
Vi grillade på kvällen och avslutningen blev bättre än starten skulle man kunna säga.

Fredag förmiddag åkte vi och hämtade singel som vi lagt runt huset närmast grunden. På framsidan ´har jag lagt en ganska bred kant där jag har ställt blomkrukor. Är ingen vän av rabatter då de mest brukar innehålla ogräs men krukväxter skulle jag väl kunna sträcka mig till att vattna.
Det blev bra och bilder ska komma bara kameran får nytt batteri.
Stenskottningen tog hela dagen. For sen till blomsterlandet och köpte lite blomster som planterades i mina ommålade terrakottakrukor.

Pappan hade en liten hjälpreda bland stenarna.

 

Agnes grundmålade Gottfrids garage och han ville såklart också hjälpa till. Tröttnade dock efter en kvart
Avslutade dagen med trevligt altanhäng hos grannarna.
Jag vet inte vem av oss som vann priset som den lortigaste men jag är helt säker på att jag låg på topplats där. Det är verkligen inget renlighetsgöra att försöka få ordning på och anlägga en trädgård. Man är jordig ända in på bara skinnet och lägg sedan till en värmebölja så....ja, som sagt, inget renlighetsgöra!

Lördage strtades också i ottan då Agnes for till Hallsberg på cup och vi lämnade Julia hemma och åkte till mormor och morfar där det vankades Cruising till Gottfrids förtjusning.
Julia skulle få göra premiär hemma ensam över natten. Jag mnå vara fånig osv men jag tycker inte om att lämna tonåringar hemma ensamma. Man har ju hört om alla möjliga hemskeheter som kan hända. Jag har dock aldrig haft anledning att misstro Julia. Hon är en skötsam dam så vitt jag vet och hon har inte gett mig ett skäl att inte våga lämna henne hemma själv.
Med tusen förmaningar så åkte vi ifrån henne.
Det visade sig gå jättebra och trots 5 övernattande kompisar såg huset renare och finare ut när vi kom hem än när vi åkte. Grannarna hade heller inga klagomål så hon skötte sig tydligen galant.
Det är mammas flicka det :))

Gottfrid har tillbringat senaste dygnet på och i  fordon av olika slag
Han är helt uppslukad och fashinerad av motorfordon. Han har lärt sig köra fyrhjuling själv på den lilla blå men fattade också tycke för den stora fyrhjulingen där han gasade tillsammans med morfar och fick åka fort. Trots träningsvärk i gastummen så har han åkt och åkt och åkt....
Idag parkerade han husvagnen tillsammans med morfar

 

Vi övernattade i husvagnen och jag längtar tills vi kan ta hem den och dra ut på lite semester. Det ska inte dröja.

Men den här vändan var det gräsklipparen och studsmattan och lite smått och gott som fick följa med hem från Faster Brittas lada där det varit magasinerat.

Cruisingen höll vi inte på att få honom ifrån. HAn var helt lyrisk och fick till och med ragga en runda med min Morbror Carl-Erik i hans fina raggarbilMan kan skymta en stolt pojke med keps i baksätet.

Han somnade trött och lycklig i bilen på väg hem.

Idag har vi inte gjort så mycket. Vattnat gräset, satt ner torkvindan och planterat en pelargon.
Nu är det kväller.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela