Hösthysteri

Hösten har varit lätt manisk. 

Bilar som gått sönder, bilar har lagats, väggar har tapetserats, ungar har flyttat, bilar har inte gått genom besiktning, ännu en unge som flyttat, mellanlandat hemma för att snart flytta igen, mannen iBoden, far på operation, far hem, far på sjukhus igen, kravvlig son, husvagn installerad i Orsa, 40 års kalas i Stockholm, julshow i Orsa, hysteriskt på jobbet av och till.......ja lite av det som sysselsatt oss senaste månaderna. Både trevligt och otrevligt. 

Idag är jag hemma med Gottfrid som hostar och snuvar och har ont i halsen. Det är ganska exakt ett år sedan vi blev sjuka förra vintern. Positivt nu är att ja vet att han inte har kikhosta. En vanlig förkylning skavi väl fixa på nån dag tycker jag. 

Hoppas för övrigt på lite snö. Har lite roliga saker att se fram emot. Vi har fixat säsongskort i grönklitt, väldigt prisvärt försäsongspris och för övrigt 6000kr billigare än Romme. Hur har folk råd att åka skidor där??

I Januari åker vi till Östersund på skotercross premiär, det ska bli väldigt roligt. Bor två nätter i stuga med Erikssons också. Mysigt. 

Sen ska jag ju bli faster också. Fina Selma ska bli storasyster kring jul. Snacka om julklapp. 

Mormor ska jag bli också, till den här godingen


Fina Sally flyttar hem till Julia från Spanien. 

Crazy dag

Ja galet var ordet!

Herregud vilken Måndag.......
Full spätta från kl 8-17,30.
Den ena friskare än den andra och ändå får man nästan skäll när man gjort sin bedömning och....tyvärr, men du är frisk, behöver ingen medicin.
Jo siddu, då provar man nån annan vårdcentral och hoppas på "tur" .......alltså hoppas på att nån annan gör en annan bedömning, bedömningen att hen är sjuk och kan få medicin.

Ja jag säger då det, hur orkar folk söka för allt.....direkt vid minsta symtom ska de ha en tid. Egenvård och sunt förnuft verkar inte existera. Att själv behöva göra en insats för sin hälsa .....ja föreslår man det får man onda ögat så det slår blixtar. Nä, ett piller och en sjukskrivning ska dom ha, dom friskaste.

Dom som verkligen är sjuka, dom ber nästan om ursäkt för att de hör av sig. I många fall skulle de gjort klokast i att höra av sig för flera veckor sedan. Men de väntar, vill inte belasta sjukvården, de avvaktar och när de till slut inser att de måste få hjälp så är det med ett " hallå, förlåt om jag tar upp din tid men...." 

Jag älskar mitt jobb, oftast, men en dag som denna undrar man hur man egentligen pallar. 

Ja, man får tycka så, man är inte mer än människa. Det som irriterar mig är hur friska människor har mage att kräva vård pga att de bor i Sverige, har rätt till vården och skiter i om de behöver den eller inte. De ska helt enkelt bara ha den. 
De fattar inte att de tar tid och resurser från de som faktiskt är sjuka och verkligen BEHÖVER vården. 

Ja jag är trött idag. Sömnlös natt med snarkande make, rumsflytt, mardrömsdrömmande pojke som vankat av och an.....ja jag är trött. 

Rensade hjärnan med en skön promenad och nu ska jag ge John blund en chans att visa att han finns.

God natt

Alla helgons helg

Han tog igen festen han missade i Torsdags. 
Vi åkte upp till Orsa Fredag morgon. Pysslade med lite av varje där under dagen, käkade lunch på Mc Donalds i Mora. Sen när klockan närmade sig 17 tog han på sig sin mest spöklika utstyrsel och vi gick till bowlingen där spökvandringen utgick ifrån. 
Jag och Micke väntade kvar i bowlinghallen. 
Han var helnöjd med kvällen och sen gick vi till husvagnen och fixade tacos. Spelade spel och tittade på tv.

Lördagen, då. Jag tog en springrunda och lagom tills jg kom tillbaka så fick Gottfrid på sig kläderna och masade sig ut. Det blev lite bollsparkande och 1,5 omgång kubb. Jag vann första omgången och han och Micke förlorade. Då han hade kastat tre gånger andra omgången och inte fått en enda träff så kastade han kubbspelet i ilska över campingen och drog på sparkcykeln. 

Vi fixade lördagsgodis och lunch och sen var det dags för dusch och spökdiscobowling. 

Där träffade han också Berra som hade ordnat popcorn och discoEfter en hel del dans så knallade vi hem. Han drog iväg på en "bus-eller-godis-runda" och fick lite tillskott i godisskålen. 

Han var nöjd med Halloween helgen och sörjde inte knuten-discot längre! 

Jag fick huvudvärk från helvetet efter bowlingen i lördags och la mig tidigt. 

Vaknade utan huvudvärk och till solsken. En liten promenad i orsasjön och korvgrillning fick det bli. Lågvatten de Lux 


Älskar stället! 
Enda stället som ger fullkomlig avkoppling. 

Men, Söndag innebär hemfärd och ny arbetsvecka i faggorna. 
Var hemma vid 16 och har hunnit handla och ätit och intagit soffan.

Ny arbetsvecka, inte särskilt lockande men bara att bita i och hålla ut. Snart är det helg igen 😀