Tisdag

Idag när jag kom hem från jobbet var plattläggningen klar. Är jättenöjd med hur det blev. Längst upp bredvid altanen ska jag lägga dekorationssten och införskaffa någon fin kruka.
Nöjd är vi med det arbete Garantiasfalt gjort . Han fixade till och med till kanterna och sådde gräs ända upp mot plattorna.Med risk för att verka tjatig så kommer här en vy över vår sk. Gräsmatta som mer och mer börjar likna en sån. Tjatar om detta då det är en stor händelse i min bygghjärna. Det att alla jordmassor som legat här och dammat och geggat och mest varit till besvär verkligen håller på att förvandlas till en gräsmatta, det är STORT i min trånga hjärna.Vårt söta lilla kvicksilver han har återhämtat sig från tandolyckan och äter nu både gurka och mat. Han är dock lite för kvick i sina rörelser för att vi ska hänga med riktigt. Jag är gråhårig och igår konstaterade Micke att han minsann också hade drabbats av allt mer grånande hårsvall. Hur ska vi orka med detta tempo i vår allt högre ålder (jag tänker ju då framförallt på Mickes förutsättningar som är x antal år äldre än moi, hehe). Micke har för övrigt undanbett sig ytterligare avkommor och han har till och med gått så långt att han undanbett sig barnbarn.

MEN han är allt bra söt vår lille prins:Helg =vila.......INTE

Har haft en rätt skön helg med vissa undantag.
Jobbveckan avslutades med en tacomiddag med familjen och lite avkoppling på altan. Vi frös dock in efter en stund och en brasa var nödvändig för att tina upp.
På Lördagen for Micke och Gottfrid ut på en cykeltur och jag plockade lite här hemma. Vi åt pastasallad till lunch och åkte sen på en liten shoppingtur. Vi hittade det vi var ute efter och det känns riktigt bra. Lite matshopping sen på Ica Maxi där Gottfrid fick leka en stund i Minihuset.
Matshoppingen blev inte så strukturerad som jag hade tänkt, alla som handlat tillsamans med en tonåring vet vad jag pratar om.
Det kacklades oavbrutet om både maträtter, önskemåltider, schamposorter, tandborstar och till slut var vi mitt uppe i vilda diskussioner om helt andra saker. Min hjärna tömdes på energi och vi rafsade åt oss så att vi klarar oss ett par dagar och sen checkade jag ut min kundvagn och såg till att komma hem i rödaste rappet.

Lite slappande på altan med något läskande fick mina utslitna nerver att ta nya tag och efter någon timme kunde vi sätta igång grillen och försöka få i oss lite mat.
Med en vilde på snart 4 år till bords visade det sig att denna, till synes, enkla aktivitet skulle förvandlas till en ny krigszon. Salladskryddan tog plötsligt slut och hamnade på Gottfrids tallrik, heeela burken.....hur gick det till?? Ketchup, potatissallad, pommes och hamburgare i ett enda virrvarr och när han fått allt på tallriken skulle han inte äta! NÄ, han gick in och kom inte ut förrän vi var mätta och belåtna. Då petade han i sig ytterst lite.
Ännu ett nervsammanbrott senare tappade jag den kalla grillsåsen á la Curry så det skvätte gul sörja över hela altangolvet.

Suck puck!

Idag tänkte vi ta det lugnt och göra ett besök hos vänner i Torsång. Vi har inte haft tid med sånt på evigheter men nu banne mig skulle det bli av. Bara ett toalettbesök för loppan sen skulle vi åka. Då springer han och snubblar, ramlar rakt i golvet, slår ansiktet med napp och allt rakt ner i parketten så blodet skvätter och tanden lossnade.
Ett tandläkarbesök blev nödvändigt och nu har han ont, kan inte äta och tanden står utåt. Men den sitter kvar och roten är hel.

Hå hå ja, ja vilken helg. Men nu har lugnet lagt sig och en deckare på Tv:n är det som fattas.

Se vårt gräs det har jag vattnat idag, tar sig rejält faktisktGottfrid vattnar ALLT


Ledig Onsdag

Vilken tur att det var just idag vi var lediga jag och loppan. Kl 07 i morse kom en massa maskiner hem till oss med medföljande arbetare. Grävaren parkerade mitt framför köksfönstret, lastbilen tippade grus på uppfarten, paddan plattade till gruset och Gottfrid hade första parkett. Han frukosterade i köksfönstret och förfölyttade sig ut till altan där han övervakade arbetet iförd sina arbetskläder. Han ville ju inte vara sämre än sina hitresta "kollegor"Det har hänt en hel del här på torpet sedan i påskas. Det börjar arta sig utomhus och det är skönt. I påskas bodde vi i en stor grusgrop kändes det som


Sen startade altanbygget


mitt i bygget kom stora traktorn och fixade till tomten inför gräsmatteodlingLilla garaget anlände


Gräset såddes och det var baske mig ett riktigt hundgöraoch gräset vattnadesoch idag kom dom alltså och började med uppfartenoch ser ni det jag ser??GRÄÄÄÄS.....och en del ogräs då förstås. Men små små fjun börjar visa sig.

NU finns det hopp!!

En tippenvända med lite skit som vi samlat ihop runt huset blev det också idag.