Livet som Frida

Startade bloggen i samband med vårt husbygge 2010. Efter att huset stod klart har jag fortsatt skriva om livet i stort och smått. Just för tillfället har livet tagit mig med på en utmanande resa sedan jag drabbades av utmattningssyndrom. För att ta mig framåt använder jag därför bloggen som ett verktyg för att bearbeta mina egna känslor och tankar och för att om möjligt hjälpa någon i samma situation.

Tisdag

Publicerad 2011-05-24 20:00:21 i Allmänt,

Idag när jag kom hem från jobbet var plattläggningen klar. Är jättenöjd med hur det blev. Längst upp bredvid altanen ska jag lägga dekorationssten och införskaffa någon fin kruka.
Nöjd är vi med det arbete Garantiasfalt gjort . Han fixade till och med till kanterna och sådde gräs ända upp mot plattorna.Med risk för att verka tjatig så kommer här en vy över vår sk. Gräsmatta som mer och mer börjar likna en sån. Tjatar om detta då det är en stor händelse i min bygghjärna. Det att alla jordmassor som legat här och dammat och geggat och mest varit till besvär verkligen håller på att förvandlas till en gräsmatta, det är STORT i min trånga hjärna.Vårt söta lilla kvicksilver han har återhämtat sig från tandolyckan och äter nu både gurka och mat. Han är dock lite för kvick i sina rörelser för att vi ska hänga med riktigt. Jag är gråhårig och igår konstaterade Micke att han minsann också hade drabbats av allt mer grånande hårsvall. Hur ska vi orka med detta tempo i vår allt högre ålder (jag tänker ju då framförallt på Mickes förutsättningar som är x antal år äldre än moi, hehe). Micke har för övrigt undanbett sig ytterligare avkommor och han har till och med gått så långt att han undanbett sig barnbarn.

MEN han är allt bra söt vår lille prins:Helg =vila.......INTE

Publicerad 2011-05-22 21:02:14 i Allmänt,

Har haft en rätt skön helg med vissa undantag.
Jobbveckan avslutades med en tacomiddag med familjen och lite avkoppling på altan. Vi frös dock in efter en stund och en brasa var nödvändig för att tina upp.
På Lördagen for Micke och Gottfrid ut på en cykeltur och jag plockade lite här hemma. Vi åt pastasallad till lunch och åkte sen på en liten shoppingtur. Vi hittade det vi var ute efter och det känns riktigt bra. Lite matshopping sen på Ica Maxi där Gottfrid fick leka en stund i Minihuset.
Matshoppingen blev inte så strukturerad som jag hade tänkt, alla som handlat tillsamans med en tonåring vet vad jag pratar om.
Det kacklades oavbrutet om både maträtter, önskemåltider, schamposorter, tandborstar och till slut var vi mitt uppe i vilda diskussioner om helt andra saker. Min hjärna tömdes på energi och vi rafsade åt oss så att vi klarar oss ett par dagar och sen checkade jag ut min kundvagn och såg till att komma hem i rödaste rappet.

Lite slappande på altan med något läskande fick mina utslitna nerver att ta nya tag och efter någon timme kunde vi sätta igång grillen och försöka få i oss lite mat.
Med en vilde på snart 4 år till bords visade det sig att denna, till synes, enkla aktivitet skulle förvandlas till en ny krigszon. Salladskryddan tog plötsligt slut och hamnade på Gottfrids tallrik, heeela burken.....hur gick det till?? Ketchup, potatissallad, pommes och hamburgare i ett enda virrvarr och när han fått allt på tallriken skulle han inte äta! NÄ, han gick in och kom inte ut förrän vi var mätta och belåtna. Då petade han i sig ytterst lite.
Ännu ett nervsammanbrott senare tappade jag den kalla grillsåsen á la Curry så det skvätte gul sörja över hela altangolvet.

Suck puck!

Idag tänkte vi ta det lugnt och göra ett besök hos vänner i Torsång. Vi har inte haft tid med sånt på evigheter men nu banne mig skulle det bli av. Bara ett toalettbesök för loppan sen skulle vi åka. Då springer han och snubblar, ramlar rakt i golvet, slår ansiktet med napp och allt rakt ner i parketten så blodet skvätter och tanden lossnade.
Ett tandläkarbesök blev nödvändigt och nu har han ont, kan inte äta och tanden står utåt. Men den sitter kvar och roten är hel.

Hå hå ja, ja vilken helg. Men nu har lugnet lagt sig och en deckare på Tv:n är det som fattas.

Se vårt gräs det har jag vattnat idag, tar sig rejält faktisktGottfrid vattnar ALLT


Ledig Onsdag

Publicerad 2011-05-18 15:31:58 i Allmänt,

Vilken tur att det var just idag vi var lediga jag och loppan. Kl 07 i morse kom en massa maskiner hem till oss med medföljande arbetare. Grävaren parkerade mitt framför köksfönstret, lastbilen tippade grus på uppfarten, paddan plattade till gruset och Gottfrid hade första parkett. Han frukosterade i köksfönstret och förfölyttade sig ut till altan där han övervakade arbetet iförd sina arbetskläder. Han ville ju inte vara sämre än sina hitresta "kollegor"Det har hänt en hel del här på torpet sedan i påskas. Det börjar arta sig utomhus och det är skönt. I påskas bodde vi i en stor grusgrop kändes det som


Sen startade altanbygget


mitt i bygget kom stora traktorn och fixade till tomten inför gräsmatteodlingLilla garaget anlände


Gräset såddes och det var baske mig ett riktigt hundgöraoch gräset vattnadesoch idag kom dom alltså och började med uppfartenoch ser ni det jag ser??GRÄÄÄÄS.....och en del ogräs då förstås. Men små små fjun börjar visa sig.

NU finns det hopp!!

En tippenvända med lite skit som vi samlat ihop runt huset blev det också idag.

Hej Lördag

Publicerad 2011-05-14 09:13:00 i Allmänt,

God morgon!

Väntar in att resten ska vakna, som vanligt är det jag och Gottfrid på tu man hand på en Lördagmorgon. Kan vara mysigt men idag är det inte särskilt mysigt.
HAn är allmänt sur och mor har lätt huvudvärk.
Förstår inte vad han håller på med för protest. Vi tränar utan blöja och det går jättebra.....men bara på dagis. Där är han helt torr. Kissar på toa och sköter det i stort sett själv. Men så fort vi kommer hem kissar han på sig. Hemma säger han inte till och om jag frågar så säger han att han inte är kissnödig och minuten senare går han iväg och kissar på golvet.
Ja, ja, blir väl bättre kanske.

I alla fall så har vi slitit rätt hårt i veckan för att bli klara med så mycket som möjligt för att kunna ta det lite lugnt nu när Micke har ledig helg.
Altanen är nästan klar så när som på räcket.  Det får vi dock vänta med tills det fyllt på sig lite på kontot. Gräsmattan vattnar sig själv nu när det regnar annars har det tagit sin lilla tid varje kväll att vattna den.

Fick en mindre trevlig överraskning på posten häromdagen. Ett vitt kuvert vet vi alla vad det innehåller och jag kan säga som så att en fortkörningsbot hade varit roligare att få än denna kostsamma överraskning.
Kvalitetsansvarig kan minsann ta betalt. För vad?? Ja det är hög timpenning må jag säga.

En sak kan konstateras med att bygga hus. Det är många "onödiga" utgifter.
Tex Byggfelsförsäkringen, som alla vet att man i stort sett aldrig har någon hjälp av. Men staten ska ha in uppåt 20000 för den. Man får inte bygga utan att ha den. Sen KA, jag vet inte, men jag upplever att vi inte fått särskilt mycket hjälp av denne men man får inte bygga utan att ha en KA heller.

Det är alltså drygt 25000 som man skulle kunna göra nåt roligare för.

Sen har vi mycket plock:
Nybyggnadskarta flera tusen
fuktmätning i plattan ett par tusen
radonmätning ett par tusen
utsättning av hus kostar mer ju fler hörn man har på huset, ännu något man inte visste innan.
osv.....

Det dyker upp saker under vägen som man inte visste om hela tiden. Så här i efterhand skulle man behövt gå en kurs i husbygge innan man började.

Ja ja, nu är det som det är och vi är snart faktiskt helt klara. Sen är det alltid sånt man vill ändra eller lägga till men med det vi planerat från början är det bara garagets insida kvar.

En del annat roligt har hänt under veckan men det tar vi en annan gång :P

Nu ska jag försöka få liv i familjen, handla med Agnes till hennes kalas och plocka med lite tvätt och annat vanligt Lördagsstök.

Måndag

Publicerad 2011-05-09 22:18:11 i Allmänt,

I morse var det tungt att komma ur sängen. Kroppen värkte och jag hade gett vad som helst för att få ligga kvar en stund till. Men det fick jag inte och det var bara att ta sin mörbultade kropp och häva sig upp.
Gottfrid var dock pigg och glad och allt gick ganska smidigt.

Har haft ännu en ganska lugn jobbdag och kunde ta en fika ute i solen på em.

Hemma var det bara att hoppa i arbetskläderna och fylla skottkärran med jord. Öste runt lite näringsrik jord bland de små stenarna här och där. Lite kogödsel fick följa med jorden. Jag hade en liten hjälpreda i släptåg. Han tröttnade på frö-ströaren och tog nävvis med gräsfrön och släppte här och där. Intressant att se hur den här gräsmattan egentligen blir. JAg sådde en omgång till idag och nu får vi se när det börjar titta fram små gröna strån.

Ägnade sen hela kvällen till vattning och jag hoppas det kan komma en regnskur någon dag faktiskt. MEN jag vill ha fint väder till helgen. Då ska vi sitta och njuta på vår altan och faktiskt inte jobba så väldigt mycket. Vi har slitit som små myror i flera dagar nu och förtjänar lite vila. Återstår att se hur jag klarar att sitta still. Det är inte riktigt min grej. 

Min snälla pappa har fixat med vår husvagn som ska besiktas imorgon. Den har stått i lada hos faster Britta i 1½ år men nu ska den luftas denna sommar. Det känns otroligt lyxigt att pappa tar hand om besiktningen. Så himla skönt att inte behöva ta tag i det mitt i allt annat. Snälla mamma har städat den idag. Det var troligtvis väldigt välbehövligt och det ska verkligen bli roligt att få hem den snart. Tack snälla snälla ni, hur skulle vi klara oss utan er???

Nu väntar sängen och jag ska sova som en björn!
 

Söndag är inte vilodag...

Publicerad 2011-05-08 22:38:08 i Allmänt,

Började dagen med lite sång. Vår lilla Agnes fyller 14 år idag och jag, Julia och Gottfrid stämde upp i lite vacker sång på morgonkvisten.

Grattis världens bästa Agnes :)


Kalaset hade vi redan igår då kusiner och fastrar och farmor och farfar kom. I Fredags var mormor och morfar hit. Så idag har hon firat uppe vid savelgärdet där hon städat sandlådorna till Beachhandbollen. Lite gott i gotti blev det med grillat till middag och glass med hallon och blåbärssås.

Vid halv 10 i förmiddags började jag plöja tomten med min hacka. Det gick sådär.... Jorden var stenhårt packad och jag slet i ett par timmar innan jag lämnade över hackan till Micke. Han tog hackan och ställde in den i garaget och tog Gottfrid på en cykeltur......till grannen på baksidan som hade en jordfräs. Jag kan säga som så att det gick sagolikt mycket snabbare än min variant.


Sen har vi krattat och krattat och krattat och......krattat. Sten, pinnar och´ogräs. Avslutade underarbetet med att Micke drog en armeringsmatta fram och tillbaka över tomten, 5-8 ggr på varje ställe.
Var och köpte lite näringsrik plantjord och kogödsel också för att förstärka där jorden är väldigt grusig.

Gödslade med vanligt gräsgödsel och krattade igen. Sen skickade jag in Micke som jobbat sedan 04 i morse och ska upp vid 02 inatt igen. Själv fortsatte jag ett par timmar med själva sådden. Har sedan kört med en vält över hela tomten och den var TUNG. Micke ryckte  ut då han tyckte jag såg lite väl svettig ut.

Nu är det till sist vattnat och självaste födelsedagsbarnet var snäll och hjälpte till med vattningen.

JAg är helt mörbultad i kroppen och det var mer slit än jag hade kunnat tro, Nu hoppas jag att det börjar gro snart.

Agnes kommer alltid att förknippa sin 14 års dag med vår gräsmatta.

Gottfrid har varit ute hela dagen. Han har donat i sitt eget lilla garage. Stängde in sig med sin läsk och myste därinne. 
På em har han varit och lekt med lilla A som bor här bakom oss. Grabbarna har haft jätteroligt och kommer jättebra överrens. Det känns helt fantastiskt att han har en kompis så nära. Tänk vad mycket roligt grabbarna ska ha här framöver.Han var jättetrött när han kom in, och framförallt var han lortig. Skrubbades ren i dushen och somnade som en stock.
Han verkar ha många av dagens intryck under bearbetning för det hörs högljudda konversationer från hans rum nu (han pratar i sömnen, precis som sin storebror. Han kunde väcka mig mitt i nätterna med högljudda skrik och rop)

Nu är jag jättetrött och ska snart kravla mig iväg till sängen. Varje liten muskel känns i kroppen men det gör inget för nu är gräsmattan äntligen sådd, tralalalalaaaa.......

Veckan som gick

Publicerad 2011-05-06 20:32:55 i Allmänt,

Fredag brukar betyda uppdatering och här kommer en resumé av veckan som gått.

Det har varit fullt upp som vanligt, både på jobbet och hemma.
Vattenskadan på jobbet har resulterat i att mer än halva verksamheten flyttat en trappa upp. Jag kan inte påstå att jag flyttat så mycket men lite rörigt har det ändå varit. Sammanfattningsvis kan man dock konstatera att lokalerna en trappa upp är mycket bättre och rymligare än de vi hade på nedre plan. Inte minst Telefonrummet. Ett riktigt lyft.

Har idag haft en lugn dag på jobbet, det har varit lugnt över hela byggnaden faktiskt. Inga flyttgubbar, inget virrvarr av möbler och prylar, knappt ens några patienter. Det kan ju tyckas bekvämt men jag får myror i kroppen och dagen har varit oerhört lång.
Passade på att luncha på vägverket, eller Trafikverket som det numera heter, och den lunchmaten kan verkligen rekomenderas. PÅ Fredagar ingår dessutom efterrätt.

På hemmafronten pågår fortfarande altanbygget. Det är hårt att börja jobba mitt i natten (inte jag då, men min käre sambo) och sen snickra när man kommer hem. Snart är dock golvet klart och det blir bättre än vi trott faktiskt. Så härlig uteplats att tillbringa många sommardagar, och kvällar, på.  

Häromdagen kom även stora traktorn och plattade till matjorden åt oss. Han grävde ur för en husvagnsparkering och för Gottfrids hus och vi fick några gruslass utkörda.
Vi hann med ett bankmöte också innan vi förärade Granngården med ett besök för inköp av stora säcken gräsfrön, gödning och spridare.
Istället för att använda jordfräs så använde Micke mig och en kultivator-kratta. Det gick ju alldelest utmärkt och igår kväll såddes den första gräsplätten framför altanen. Det var en riktigt skön känsla.
Ska fortsätta detta arbete under helgen hade jag tänkt och målet är att hela gräset ska vara sått på Söndag kväll. Jag lämnar inga garantier att det verkligen blir så men det skulle vara sagolikt skönt att snart få se hur det bruna så skateliga förvandlas till en grön skön gräsmatta.

Höjdpunkten denna vecka var nog i alla fall dagens äventyr.
Gottfrids fina garage anlände från Äppelbo. Morfar har snickrat det allra finaste av garage. I samma stil som huset och vårt stora garage. Efter en trailerfärd på 11 mil står det nu på vår gåd och jag vet en liten pojke som är så stolt och glad över att ha ett alldelest eget hus. Inte förrän nyss fick jag in honom och då var han mycket noga med att haspa och stänga dörrarna så att obehöriga inte kan komma in.
Det var riktig lycka må jag säga. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela