Livet som Frida

Startade bloggen i samband med vårt husbygge 2010. Efter att huset stod klart har jag fortsatt skriva om livet i stort och smått. Just för tillfället har livet tagit mig med på en utmanande resa sedan jag drabbades av utmattningssyndrom. För att ta mig framåt använder jag därför bloggen som ett verktyg för att bearbeta mina egna känslor och tankar och för att om möjligt hjälpa någon i samma situation.

Redo för advent

Publicerad 2013-11-29 19:40:58 i Allmänt,

Idag har jag tillbringat eftermiddagen med att adventspynta. Efter fyra timmar känner jag mig nöjd. Myser i soffan med Gottfrid och lite glögg.

Fyndat en ny stake till köket. Hade spanat in en på Clas Ohlsson men den hade tagit slut. Till min förvåning hittar jag istället en finare och billigare variant på "Annas Hem" i hantverksbyn. Hittade ett juligt kuddfidral till bänken i köket också :-)

Tomten är på plats med sin lyktaVardagsrummet adventsfint

Känns som jag förtjänat min glöggmåste bara tillägga...

Publicerad 2013-11-28 22:55:16 i Allmänt,

Har haft en helhärlig em med Körsång. Alltså körsångsövning med körledare typ "alla kan sjunga i kör"...

Det var en uppfriskande upplevelse att se ögonklinikens alla anställda, läkare, sköterskor, chefer och sekreterare sjunga lilla snigel, lunka på, blinka lilla stjärna och nu tända tusen juleljus i kanon och stämmor. Detta trots att flera nyss lärt sig svenska.

Olika övningar med rösten och hela kroppen som alla gick in för till 110%.
ALLA bjöd på sig själva
Underbart!!

Många skratt och avslappnad stämning.

Inser att jag kommer att sakna dessa människor nåt alldelest förfärligt!!

Nya tider

Publicerad 2013-11-28 20:37:57 i Allmänt,

Så var beslutet taget, uppsägningen påskriven, arbetskamrater och chefen underrättad. Jag vänder blad och går vidare.

Efter nästan ett år på ögonkliniken är det dags för förändring.....igen

Någon skulle nog påstå att jag tar ett steg tillbaka. Tillbaka till primärvården där jag började.......

Men jag känner inte så.

Efter att ha samlat på mig en massa ny kunskap och nya erfarenheter på ögonmottagningen, så går jag tillbaka, den här gången till kvarnsvedens vårdcentral. Återigen nya människor, nya rutiner och nytt tänk. Känner mig inspirerad och motiverad att omsätta mina nyvunna kunskaper och utveckla mina nyvunna"gamla" kunskaper och även lära mig nya saker.

Kommer sakna mina arbetskamrater mycket och även arbetet. Har haft ett toppenår med dom. Men att specialisera mig till enbart ögonsjukvård känns inte som jag. Har saknat arbetet i primärvården lite för mycket.

Så får det bli och det är skönt att beslutet är taget.


Med risk att skapa ramaskri...

Publicerad 2013-11-13 21:17:22 i Allmänt,

...ska jag nu ge mig in i debatten "frukt i skolan". Detta är min blogg och jag bestämmer själv vad jag skriver ni bestämmer om ni vill läsa. 
 
Jag ska inte bli långrandig och jag påstår mig veta hur det är att ha dåligt med pengar. Jag har själv varit ensamstående med två barn och samtidigt studerat med studiemedel. Det var inte fett kan jag lova.
När jag träffade Micke så levde han på i stort sett ingenting, en säck potatis, morötter och lök och kanske lite havregrynsgröt...det räckte till mat i en månad för honom. När han hade barnen så serverades dock inte detta enbart.
 
Jag vet att vissa perioder i livet måste man prioritera och ibland kanske man inte alls har några pengar kvar när hyra osv är betalt. 
 
Men, jag må vara naiv och orättvis i mitt resonemang, jag är av den övertygelsen att inget barn i Sverige behöver svälta...jag tror faktist inte det.
Jag har fått prioritera, Micke har fått prioritera. Att äta potatis, morötter och gröt som enda kost har inte barnen någonsin behövt göra. Barnen har fått ordentlig mat, frukt och grösnaker, 
Barn behöver allsidig kost, vitaminer och mineraler. Om det nu står i skollagen att skolan är skyldiog att servera näringsriktig mat så måste det väl ändå finnas en lag på att föräldrar ska ge sina barn detsamma.
Såg i samma forum att någon tyckte det var hemskt med matsäck också. De skickade med ungarna matsäck för 100 spänn per gång??  Hur nödvändigt är det....
 
Gottfrid har med sig en liten termos varm choklad, en liten macka och ev en frukt eller en morot. Kan det kosta 20 spänn max!! Jag hade glömt matsäcken en gång men han var lika glad för det, han hade ju ia alla fall ett äpple med sig. 
 
När jag levde själv med mina två tjejer var dom små, om vi inte hade frukt hemma så hade vi alltid tex morot. Köpte det som var billigt. 1 kg morötter för 5 spänn, clementiner för 10 kr kilot, äpplen för 10 kr kilo, korgar med kivi kan man vissa perioder få för 10-15 spänn 
 
Alla dom här som säger att de inte har några pengar kvar till frukt, unnar dom sig verkligen ingenting själva. 
Cigaretter, en flaska vin, ett tuggumipaket, en tidning, en chokladbit, kaffe.......
 
Jag vill verkligen inte döma någon, jag förstår om det är någon som tar illa upp, jag förstår att jag kan ha gått över gränsen, men jag förstår INTE resonemanget att skolan har allt ansvar för barnens näringsintag och därför behöver inte föräldrarna ge barnen näringsrik mat och där ingår väl ändå frukt. Trodde det hörde till föräldraansvaret. 
Jag tycker det är ett privilegium att de får lagad, bra mat i skolan, Det är inte överallt man får det, behöver inte åka längre än till Norge. 
 
Vi har 6 barn ska jag tillägga....
 
 
 
 
 

glad måndag

Publicerad 2013-11-11 06:47:07 i Allmänt,

...eller nåt!

vaknade 03 inatt och vid 04 tänkte jag ge upp. lyckades dock somna om runt halv 5. Syrran tror det är åldern....

Är nu mer död än levande och ska försöka överleva dagen.

Gäääsp......

Längesedan sist

Publicerad 2013-11-09 12:42:28 i Allmänt,

Livet rullar på....oftast i raketfart och man får prioritera det som känns viktigt.
 
För mig är det familj och träning :)
Nu när kvällarna är mörka är det i stort sett det man hinner och orkar.
 
Jag brukar tillbringa 2-4 kvällar i veckan på friskis och svettis. Jag hittar hela tiden nya träningsformer och det finns alltid ett roligt pass man kan hoppa på. Gymträningen har jag helt kommit ifrån, roligare att träna tillsammans med andra. Nån gång har även Gottfrid hängt med mig och Micke. Han blev mest bekymrad i ur "blöt" pappa blev i pannan....haha
Så skönt att använda kroppen och känna att den håller och att man sen blir både piggare och gladare är ju bara en bonus.
Bonus är också att jag ibland hinner byta några ord med min tränande vän Marie också :)
 
Igår slog jag och maken på stort. Lite snabb överslagsräkning så kom vi fram till att det var ca 7 år sedan sist. 
Vi anlitade Agnes som barnvakt och sen gick vi på resturang med efterföljande biobesök. Vi  provade nya spanska resturangen som serverar Tapas. Riktigt mysigt ställe och supergod mat. Att sedan kunna prata till pukt utan att nån liten terrorist avbryter kändes fantastiskt och ovant. 
 
Bion vi såg var en rymdhistoria, Gravity. Riktigt fängslande och att se den i 3D var en upplevelse. 
 
Julia kom och hämtade oss efteråt och jag kan sammanfatta kvällen med ett ord Toppen!
 
Idag skjutsade jag Gottfrid till kompis Hugo redan på morgonen. Han är kvar än och dom har jätteroligt. 
På eftermiddagen ska vi ta med kompis Casper och Mormor och se på teater. Julia är med och dansar och det ska bli riktigt roligt att se. 
 
Jag och Micke har hunnit med en tur ner till Claes ohlsson och nu är Agnes och Micke ute och övningskör. 
 
Blir nog en bra helg det här också. Avslutade arbetsveckan med lite ångest. Har lite beslut att fatta och känner mig som skurken men vet vad som känns rätt och det är väl bara att "lyssna" på det. 
 
Bjuder på denna som Lördagsmusik...underbar låt
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela