Livet som Frida

Startade bloggen i samband med vårt husbygge 2010. Efter att huset stod klart har jag fortsatt skriva om livet i stort och smått. Just för tillfället har livet tagit mig med på en utmanande resa sedan jag drabbades av utmattningssyndrom. För att ta mig framåt använder jag därför bloggen som ett verktyg för att bearbeta mina egna känslor och tankar och för att om möjligt hjälpa någon i samma situation.

gaaahhh....

Publicerad 2013-08-23 17:53:16 i Allmänt,

Just nu skull jag behöva öronproppar!!!
Har lyssnat på samma musikslinga i två veckor nu....Micke håller på och lär sig en ny låt på piano!!
Nu däckade jag i soffan och då började han mala på en annan låt samtidigt som Gottfrid ser på barnprogram och där spelas det också musik!!!

Det är trevligt med musik men inte samma mölj i flera veckor......

Ge mig frid....

Desigual frälst

Publicerad 2013-08-14 21:34:55 i Allmänt,

Jag är ingen modemänniska, ingen trendig stekare, ingen shopperska över huvudtaget.
Jag har egentligen ingen koll alls på vad som är inne och bryr mig inte om märkeskläder utan klär mig i gamla trasor som jag trivs i. 
 
MEN, jag klev in i en butik i Uppsala häromdagen och blev frälst. Jag känner till märket sedan tidigare, har sett ett par snygga klänningar förut.....men det här var nåt speciellt. 
 
En hel affär i två plan med kläder både för dam, herr och barn. 
DESIGUAL mina vänner.....jag önskar verkligen att plånboken min vore lite större
 
Sommarklänning:
 
Lite mer mot hösten:
 
 
Till lilltjejen
 
och killen
 
Eller kanske en ny plånka (vad man nu ska med en sån till när man redan shoppat upp pengarna)
 
 
 
Jag funderar allvarligt på att beställa den svart/grå klänningen. Den turkosa älskar jag också men den är lite somrig.
 
Ja snygga kläder och framförallt lite annorlunda. Me like!
 

snark ...

Publicerad 2013-08-13 17:34:42 i Allmänt,

Som en barnrumpa är jag en av dom som har svårt med sömnen om jag inte är hemma eller i husvagnen.
Är nu trött som tåget och ser fram emot skön sömn hemma inatt.

Har haft några härliga semesterdagar i Uppsala och avslutade med en joggingtur i nya omgivningar med Julia och Micke som sällskap.

Ligger nu och slappar och lyssnar på åskan.

En vecka to go....

Publicerad 2013-08-12 21:29:04 i Allmänt,

Måndag kväll och sista veckan på årets semester har därmed startat. Ska njuta av varje minut.

Varit i Uppsala ett par dagar. Lös Leksand, Ikea, shopping och allmänt slöande.
Fick träffa bebismagen men ännu ingen bebis i sikte. Jag gissar på en tjej, kulan såg ut som en tjejkula.

Imorgon blir det hemfärd. Fick nyss meddelande från en god vän här i trakterna som jag inte träffat på lääänge. Hade varit så roligt Sara, ska verkligen se till att hinna med åtminstone en fika nästa gång vi är hit.

ette fire tima då huska kje me, men då krype me rondt på kne.......

Publicerad 2013-08-10 10:22:47 i Allmänt,

<>
 
Hämtat mig från min semesterdepp och idag bjuder jag på denna trudilutt. Norsk Country när den är som bäst, inte en chans att man kan hänga läpp....
 
Botade deppet med löpning, Norsk country, lite festligheter som planeras framöver och närmast har vi tänkt oss en liten tripp till fina Uppsala sönd - tisd. Hoppas på att Mickes brors bebis ska pluppa ut medan vi är där. 
 
Just nu njuter jag av lugnet då Julia tog med sig lillebror till säter......ja, inte för vård men för att skjutsa Louise till jobbet :) Micke han pysslar med nåt av det roligaste han vet. Han skruvar just nu på en gammal Audi.....
 
God helg gott folk.
 
 
 
 

Och där gick luften ur ballongen

Publicerad 2013-08-08 18:59:19 i Allmänt,

Bjuder på denna fina visa en dag som denna.
 
<div>
 
 
 
Min semestereufori har övergått i någon sorts enorm trötthet. Som att luften gått ur mig ungefär. Kanske är det så att den har det helt enkelt. Efter ett par underbart sköna veckor på camping så är det ganska skönt att vara hemma lite också. MEN....jag känner mig bara rastlös och stressad. 
 
Trött som fasen och har egentligen inte lust med nåt, men har ändå inte ro att bara slänga mig på soffan med en bok. Tycker att jag borde göra roliga saker nu när det äntligen är semester. Åka på små utflykter och liknande. Sen har vi ju en levande krutburk härhemma också som begränsar möjligheterna att bara slänga sig på sofflocket. Herr krut ska ju aktiveras också. Suck.....
 
Idag regnar det dessutom och det gör ju inte stämningsläget direkt högre.
 
Passat på att städa idag, det var några veckor sedan men nu är det rent igen. Sen åkte vi på en liten loppistur. Var till Tulavippan i Djurås och till rasta och fynda i Gimsbärke. Hittade inget annat än en dajmstrut. Men det är roligt att gå runt och titta på gamla prylar. Hittade en gammal köksvåg, kockums, men snåltarmen drog åt svångremmen så det blev ingen idag. 
Micke "fyndade" dock nåt litet glasföremål som han ska ha sina plektrum på......tror han. Men jag känner M.D och är säker på att plektrumen nog aldrig kommer att hitta till glaspjäsen!
 
 
 
 
 
 

idioter och idioter!!

Publicerad 2013-08-07 08:57:00 i Allmänt,

Det finns mycket idioter och igår stötte jag på ännu ett par. Eller, stötte på och stötte på.....som tur var kom jag aldrig i kontakt med dom men de var nära att få riktig närkontakt med mitträcket mellan sala och avesta.
 
Hanmade bakom en volvo ca 2 mil utanför avesta när vi var på väg från Arlanda. En rostig och skrotfärdig V 40. Det for hit och dit över vägbanan och hastigheten varierade mellan 50-110, totalt livsfarlig.
 
Han håller nog på med mobilen, sa Julia......Eller så är han full, sa jag.
 
Till slut lyckades vi ta oss förbi denna vårdslösa chaufför och döm om min förvåning.....Jag hade rätt.
 
I framsätet sitter det två risiga herrar i 50-60 års åldern och skickar en ölflaska mellan sig!!!!!
 
För första gången i mitt liv kände jag mig tvungen att kontakta polisen, vilket jag gjorde. 
De skulle kontakta ledningscentralen och jag vet inte hur det hela slutade. Man kan hoppas att ingen behövde falla offer för dessa idioter!

semester

Publicerad 2013-08-06 23:39:45 i Allmänt,

nytt försök....det tredje. De andra två har bara försvunnit hux flux .

Började med att packa husvagnen och dra till byn på släktträff med Dahlmans. Alla syskonen under samma tak hör inte till vanligheterna. Det blev en kväll med god mat trevliga människor sång och musik.Stannade i byn ett par dagar.sen åkte vi hem, polerade bilen, packade om vagnen och drog till Rösjöbadens camping några dagar. Sol, bad, och ett besök på härliga grönan.Fortsatte sedan till Östhammar och tillbringade några härliga dagar där tillsammans med brorsan och några trevliga stockholmare.

konsert i förtältet


glödstekt sill


grillbakade Dumlemuffins


Spontan konsert mellan vagnar och tält


Båttur med eckerölinjen som bjöd på en helt fantastiskt skärgårdsbuffe. Lite taxfree shopping och busiga barn.


Barnen har lekt.....och fightats om vartannat. Ändå tills de blev "partners in crime"!! Trots förmaningar drog dom olovandes ner till vattnet för lite "oskyldig" pinnkastning. Detta resulterade i ett plask för i gen mindre än Gottfrid som verkligen går in för att alltid vara först. Så också nu....först i vattnet. Vågade inte gå hem....Selma kom till slut och avslöjade plasket tack och lov och pojken följde motvilligt och skamset med till husvagnen. Där fick de ännu en uppsträckning och ett löfte om att lämna campinglivet om saken skulle upprepas.

Från den stunden var de bästa vänner!

Efter att ha tillbringat en vecka på resa drog vi hemåt och tvättade.....för att dagen därpå packa om och fara till Orsa.

Hade några riktigt fina dagar med strandhäng, grillkvällar, minigolf, och kortspel.
Agnes och Linus kom efter ett par dagar.Landade hemma igår. Tvättat och städat vagnen. Handlat och ägnat mig åt vardagssysslor för att genast tröttna och längta bort från vardagen.

Hämtade hem älskade Julia från Arlanda idag efter 3 veckor. Härligt att ha henne på pastorsgatan igen.
En annan som längtat efter syrran är lillebror som sover hos Julia inatt.

Vill avsluta med att dela ut en medalj till finaste ungdomarna som förgyllt vår husvagnssemester med sin närvaro. Så himla roligt att de ville med. Linus som aldrig varit på husvagnssemester och som prövade detta sätt att semestra tillsammans med denna taikonfamilj är värd ytterligare en utmärkelse.Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela