Lördagsjobb

Efter mycket om och men fick vi till slut rätt altanvirke med oss hem. Det vi hade beställt var fel och vi fick börja om från början. Hittade räcke som är så lik det vi har sedan innan, som möjligt, dessutom hälften så dyrt. Det gillas skarpt. Är det något som är frustrerande så är det att hundralappar och tusenlapparna rinner ut från kontot likt en vårflod bara man tänker ordet trallskruv......trallvirke......målarfärg.......träskruv......

Räcket till altanen på framsidan är på gång men det är en del pyssel kvar. Jag har grundmålat lite idag och ska fortsätta målningen imorgon. Staketbrädor ska kapas till osv. Men vi är på gång och det känns himla bra att få lutföra även detta projektpostlådestolpen fick sig också den en omgång och vår trogna reklamutdelare såg minst sagt förvirrad ut när han stod där och frågande tittade på stolpe och sen på Micke och sen på sin reklamhög som han ville lämna ifrån sigIgår förmiddag tog vi vila från våra projekt och åkte till Falun för cykelköp. Vår lille cyklare har växt ur sin lilla 12 tummare och behövde nåt större.

Den modell vi tänkt köpa var slut och vi hittade till slut en annan variant. Gottfrid är inte särskilt stor och cykelförsäljaren tittade lite frågande på oss och undrade försiktigt om inte 16" var för stort till Gottfrid.
Nejdå, tyckte föräldrarna, han är en riktigt duktig cyklare så det blir finfint.
Hmmm, sa försäljaren!
Han skruvade bort reflexet under sadeln så att han fick ner den ända i botten och muttrade väl något om att G inte nådde ner med fötterna när han satt på cykeln.
Jo men han kan det där, tyckte vi.

Gottfrid skulle sen ta en tur, inne i affären och han kom inte långt förrän han rammade en hög med cyklar, började gråta, ville inte ha någon cykel, ville hellre ha en glass osv.......

Vi log lite till försäljaren och sa, jo vi tar cykeln!

Det var sedan med lite blandade känslor som vi tog cykeln ur bilen, satte på pojken en hjälm och undrade om han ville prova.

Det visade sig att vi hade rätt. Han älskar sin cykel, åkte direkt till cykelbanan i skogen och har sedan cyklat som om han aldrig haft någon liten cykel. 
Vi funderar på att skicka en film till cykelförsäljaren så att han kan se att pojken kan cykla och inte ringer socialen för att anmäla alltför krävande föräldrar, hihi.


 

Vårbestyr

Det var ett tag sedan men plötsligt händer det och jag tänkte uppdatera lite vad som hänt sedan sist.

Vi hade en helt underbar vecka på Gran Canaria. Solen sken på oss varje dag och det var alldelest lagom varmt. Det var verkligen en semesterresa. Vi klev upp, åt frukost, kastade handduken över axeln och masade oss ner till poolen eller stranden, åt lunch, slumrade lite till i solen, promenerade lite, flanerade lite i stan, åt god middag och gick och lade oss. En hel vecka i detta "tempo" och vi var en ny version av oss själva när vi kom hem.
Heelt underbart och alldelest livsnödvändigt vill jag påstå.
Alldelest underbart var det också att komma hem till vår lilla prins efter en vecka. Vi har aldrig varit från varandra så länge men han hade haft en riktigt härlig semestervecka han också tillsammans med mormor.


Med ny energi började vi åter hitta lusten att färdigställa och fixa med hus och hem. Innan resan var den obefintlig. Vi hade verkligen inte lust att ta tag i någonting. JAg tror vi stod precis framför "byggväggen" och det var nog bara en tidsfråga när vi skulle ha brakat rakt in i den.

Vi började dagen efter hemkomst med att byta ut våra utomordentligt malplacerade handtag på innerdörrarna. Från mässing till borstad krom. Det blev ett riktigt lyft. Fixade med lister mellan klinker och trägolv i hallen och vid kaminen. Så skönt att få det klart. Det brukar annars vara sånt fix som aldrig blir gjort.

Ett altanprojekt ska färdigställas, material är på väg hem under helgen. Det är ett altanräcke till den på framsidan som vi byggde förra året.

Ett annat altanprojekt har påbörjat och färdigställts.
Här har herr Mullvad gjort sitt intåg på Pastorsgatan:Helgen som var hade vi grillpremiär på nya verandanNu ska den bara pimpas lite och göras lite mysig. Så fort vädret tillåter.

Häck har vi planterat. Eller rättare sagt Jag har planterat häck och Micke har byggt altan. Den fördelningen har fungerat finfint.Det syntes inte särskilt bra på den här bilden men tanken är att det ska bli en violett och vit-blommande syrenhäck.

Lite roligheter har vi också haft. Ssita April firades i grannskapet hos bästa Maria och Pontus. Maria hade ordnat roliga aktiviteter och vi avslutade med god mat och dryck.

Så här ser det ut när man bestämt sig för att vinna titeln om den som har mest kontrollOch HÄR är jag först över mållinjenBarn, tonåringar och vuxna trivdes och hade en härlig kväll/nattNu väntar en ledig långhelg och jag har passat på att dra på mig en rejäl förkylning som helt knockat mig i ett par dagar. Möjligen känner jag mig lite piggare nu och jag hoppas att den släpper greppet så att vi kan njuta av helgen tillsammans och fixka lite i trädgård och på altan.