Livet som Frida

Startade bloggen i samband med vårt husbygge 2010. Efter att huset stod klart har jag fortsatt skriva om livet i stort och smått. Just för tillfället har livet tagit mig med på en utmanande resa sedan jag drabbades av utmattningssyndrom. För att ta mig framåt använder jag därför bloggen som ett verktyg för att bearbeta mina egna känslor och tankar och för att om möjligt hjälpa någon i samma situation.

försvunnen

Publicerad 2012-10-25 21:44:50 i Allmänt,

3 dagar innan de spillrans nya vinterdäcken ska få äran att hängas på Saaben så kommer den förbannade snön och med den ISHALKA!
Verkligen som en hockeybana på vägen och med svår dödsångest halkade jag iväg till Ornäs för att hämta Agnes.
Övervägde att låta henne ta en promenad hem men insåg att det förmodligen var lika farligt.
Allt gick ju bra och vi kom hem välbehållna :)
 
Det var för övrigt drama här i kvarnsveden på em. Anledningen undrar ni?
Jo min mobil dog innan jag åkte från jobbet. Tänkte inte mer på det utan hämtade Gottfrid och passade på att handla medan minihuset på Maxi fortfarande var öppet (Gottfrid älskar deras tågbana).
 
Kom hem ca 17,15 och då hade mobilen varit död i drygt en timme och jag var i det närmaste eftersökt av både missing people och Interpool.
 
"Vart har du varit???" utbrast Agnes. Micke har också försökt ringa dig så du måste ringa upp honom.
 
Först trodde jag att jag faktiskt verkligen varit så saknad, innan jag insåg att det var mest för att jag innehar ett körkort och äger en bil eftersom fröken skulle till Ornäs och döma Handboll!
 
Bästa faster Stina fick rycka ut när mor var försvunnen.
 
Micke trodde att jag hade halkat ner i diket.
 
Tänk hur det är när man inte går att nå under en enda timme!!
 
Nu har Gottfrid somnat och jag ska snart följa efter. Bjuder på en uppmuntrande konversation som ägde runt precis innan prinsen skulle lägga sig:
 
Jag: "usch vad trött jag är, och ont i halsen börjar jag få också. Ska nog snart lägga mig jag också"
Gottfrid: "ska du bli död?"
 
Hmmm.....ja man kan ju undra med en mor som gäspar och är trött 24/7 eller vad man nu säger.

hipp hipp HURRA....

Publicerad 2012-10-24 21:45:13 i Allmänt,

Käraste maken fyller år idag.....
Han vill inte riktigt veta av hur många men jag ska ge er en ledtråd.
31 år äldre än Agnes, 7 år äldre än mig, 9 år äldre än bror min och 322 hundår..... ja, då får ni räkna :)
 
 
 
Har firat med pizza och tårta. Tanken var en kycklinggryta och ris men vi fick slänga alltihop efter att födelsedagbarnet himself kvaddat hela anrättningen genom att bränna skiten i stekpannan. Felskrivet recept var hans förklaring men jag gissar på att han hade ett pizzasug....Funderade ett tag på om dina pullor ville ha grytan Marie.... hehe
 
Nä nu ska jag krypa till kojs och ladda för en ny arbetsdag.
 
Om ett par månader så styr jag kosan mot nya äventyr i landstingets korridorer. Ger mig in på okänt vatten och börjar ett vikariat på ögonmottagningen i Borlänge. Känns roligt och spännande men är helt nytt för mig och väldigt specialiserat så vi får se hur det går. Känns skönt med ett break från mitt nuvarande jobb då det varit ganska slitsamt ett tag.
Kommer dock att sakna alla mina goa arbetskamrater.
 
Nä nu...Gunatt!
 
 

Med risk att hamna i blåsväder......

Publicerad 2012-10-15 20:32:49 i Allmänt,

Sitter och tittar på Nyheterna på TV. De pratar om att skiftarbetande föräldrar ska ha rätt att ha barnen på dagis på lediga dagar. 
 
Ja, det tycker jag att man kan få. Helt ok. MEN inte av de orsaker som nämns på nyheterna.
 
Jag blir uppriktigt irriterad.
 
Man intervjuar två mammor som båda säger samma sak. De arbetar som sjuksköterskor vilket jag också gör.
 
"För att kunna vara en bra förälder är det självklart att jag ska kunna lämna mitt barn på förskolan även under lediga dagar" säger den ena.
 
"Det är inte det att jag inte vill ta hand om mina barn, men för att orka med och för att kunna återhämta mig så behöver jag lämna barnen på förskolan på mina lediga dagar" säger den andra.
 
Bullshit!! säger jag. Eller kanske det är så att dessa människor aldrig skulle skaffat sig barn om det är så hemskt jobbigt att ta hand om dom. 
I min enfald trodde jag att återhämtning sker tillsammans med barnen och familjen, men jag kanske är omodern och gammalmodig.
 
Jag har aldrig tänkt tanken att jag skulle behöva ett helgöppet dagis för att kunna återhämta mig efter en arbetsvecka.
 
JAg älskar helgerna tillsammans med barnen och familjen. När vi umgås, gör saker tillsammans, äter lunch och middag tillsammans, myser i soffan.......etc Det är verklig återhämtning för mig. 
Jag har en ledig dag mitt i veckan också och då myser vi jag och Gottfrid. Äter sen frukost, strosar runt i pyamas lääänge och bara tar dagen som den kommer. Han älskar sina lediga dagar.
Men alla är vi olika. 
 
Visst, alla behöver vi egen tid och barnfri tid tillsammans med sin partner men om de inte umgås med barnen på sina lediga dagar när i hela friden umgås de då med sina barn?? 
Jag är inte bättre än nån annan men reagerade direkt på argumenten som de lades ut i TV.
 
Men jag sade ju att jag tyckte det var ok att ha barnen på dagis fastän man är ledig. Ja, det tycker jag, om det är för barnets skull. 
Alla barn är olika och vissa mår bättre av att ha en regelbundenhet utan några större avbrott i vardagen. 
Vissa barn med skiftarbetande föräldrar kanske har återkommande perioder med längre ledigheter och därför riskerar att inte komma in i gruppen osv. Eftersom de flesta barn är på dagis om dagarna kan man behöva vistas där av sociala skäl och för att få leka med kompisar osv.
 
Sen tycker jag det är ok om föräldrarna har olika saker inbokat på lediga dagar, tex läkarbesök, möten av olika slag osv. Då har nog barnet det roligare på dagis.
 
Men att lämna VARJE GÅNG man har en ledig dag enbartför sin egen återhämtnings skull....Nää, 
 

121013

Publicerad 2012-10-13 20:44:00 i Allmänt,

Idag har vi varit riktigt arbetssamma för en gångs skull. Började dagen med att tömma garaget på skräp.
Jag förstår inte hur mycket skräp man samlar på sig hela tiden. Fyllde ett stort lass....igen!
Alltid samma skönt befriande känsla när man lämnar soptippen. Det känns så mycket lättare allting på nåt vis.
Gottfrid tycker om soptippen, han hjälper gärna till att kasta skräpet och sen tittar han på alla maskiner och traktorer. Han var riktigt duktig idag. 
 
När vi kom hem lagade jag mat och M klippte gräset, för sista gången hoppas jag, Sen bytte han filter i ventilationsanläggningen på vinden. Dammsög även bort ett antal getingar som letat sig in i ventilationen.
 
Efter maten ägnade vi vedhögen lite omsorg. Staplade någon kubik i alla fall. Har dock lika mycket kvar. Det är tråååkigt men gött när den sen brinner i kaminen. 
 
Lördagsgodis och en tur till Biltema stod på programmet innan vi kunde skruva upp hyllan i köket som vi köpte på Ikea förra helgen.
 
Nu är det lördagsmys här i huset. Gottfrid har badat och dansat Gangnam style men sover nu sött.
 
 
 
 Så bra jag har det, kan inte säga det nog många gånger hur värdefullt det är att få tillbringa tid med nära och kära, ha hälsan i behåll och ta vara på livets guldkorn. 
 
Sänder ikväll en tanke och en varm stärkande kram  till en kär, kär vän och hennes familj. 
 

Jippiii....

Publicerad 2012-10-11 10:05:28 i Allmänt,

Jippiiii......inget kladd i ögat mamma!
 
Det var vad jag vaknade till idag. Vi behövde inte badda upp ögat och salvan verkar ha gjort sitt jobb. Skönt! Nu håller jag mina tummar att vi får vara friska ett tag.
 
JAg har ledig dag idag, vilket ju är skönt men efter att knappt ha varit på jobbet på två veckor börjar det krypa i kroppen. Får inget vettigt gjort härhemma och blir bara seg. Solen skiner i alla fall ute idag och det är höstigt kyligt. Ska skura badrummen medan Gottfrid ser på Smurfarna sen blir det en tur ute i solen. 
 
Skulle behöva fylla på några krukor med lite höstblommor, vi får se vad som händer med den saken. 
 
Brasan brinner, pojken myser framför den och ser på film. Bäst att lägga på en rem för man vet aldrig när han ledsnar!
 
 

VAB!!

Publicerad 2012-10-09 13:01:39 i Allmänt,

Ja jag säger då det!
EN ynka dag med jobb.....
 
Gottfrid kom in till oss i morse och var bekymrad vad som hänt med hans öga. Jag såg inget i mörkret men väl ute i badrummet var det bara att försöka tvätta upp hans öga. Det var helt igenklistrat av var och efter tvätt var det bara att konstatera att något dagis inte var aktuellt.
 
Så himla tråkigt, sjukdomar avlöser varandra och jag undrar när det ska ta slut. 
Gossens allergi blir bara värre och värre. Han är känslig mot allt och vi får nog snart låsa in oss!!
 
Det blir som en ond cirkel. Allergin gör att han blir sänkt rent allmänt och drar på sig det ena efter det andra. 
 
SKITALLERGI!
 
MEEN....bara att gilla läget. 
 
Vi har byggt med lego, sett på smurfarna och ätit lunch. Nu lade han sig i sängen med en biltidning. 
 
Jag funderar på att tvätta köksfönstren, det skulle vara trevligt att kunna se ut.......

Stockholmshelg

Publicerad 2012-10-08 21:52:00 i Allmänt,

Det händer grejer!
 
Exakt vad tänker jag inte avslöja riktigt än, hehe....
 
I alla fall blev det en tur till Vallentuna och käre bror i helgen. Vi har ägnat oss åt flyttbestyr, jag har dock inte flyttat så mycket utan mest sett efter två söta busungar.
 
 
Vi hann med att umgås också, lite nattsudd i trevligt sällskap är aldrig fel men kan vara påfrestande för orken om man är otränad som jag. 
 
Vi blandade upp flytt och nattsudd med sport. A-flicks sm i Rimbo närmare bestämt. Fröken Agnes spelade och tjejerna tog sig direkt till steg 3 , bra jobbat!
 
 
Söndag em tillbringades på Ikea i uppsala. Det blev en kostsam paus. Lite smått och gott hamnade i korgen och plånboken fick sig en snyting. Men helt självförvållat. Kul är det med Ikea i alla fall. Gottfrid tillbringade en timme i lekrummet. Han älskar Ikea, både köttbullarna och barnpassningen.
 
Nu har jag jobbat, handlat, tvättat och duschat. Sitter med Julia och Natasha i köket, tjejerna pluggar (åtminstone säger dom det men vad jag kan se är dom mest ute på fejjan) och jag bloggar. Inser att det har sina fördelar att vara vuxen. 
 
Nu ska jag sätta mig framför brasan en stund och sen ska jag kojja!
God natt folket.
 

Blodpuddingstider....

Publicerad 2012-10-03 13:14:12 i Allmänt,

Blodpudding, det är gott och det fick bli min lunch idag. Med karensdag och en hel veckas sjukskrivning måste man mätta munnen efter matsäcken :) MEN blodpudding är gott, speciellt gott tillsammans med Brittas Lingonsylt.
Hade ingen vispgrädde hemma annars är det också en hit tillsamans med blodpudding, ovispad vispgrädde som ringlas över de knaperstekta skivorna. Det fick jag alltid hos Mormor.
 
Uttråkad......
 
Vad gör man då, drömmer sig bort i Ikeakatalogen, tittar på film, slösurfar på hemnet för att nyfiket se hur folk har det hemma. Kanske kan man till och med få inspiration och idéer till det egna hemmet.
Nej men just ja, karensdag var det ja, ingen shopping aktuell altså.
 
Men försäljning kan man ägna sig åt, det är bra. Tjejernas gamla cyklar, som egentligen inte är så gamla, har jag sålt. Till tjejernas stora glädje, stärkte deras shoppingkassa med några hundralappar. Men det är som att mata en tiger med en myra, de tycks aldrig få tillräckligt med proteiner i plonkan.
 
Om gud vill och tyglarna håller så blir det ev en tur till stockholmsområdet till helgen. Agnes ska spela handboll i Rimbo, Brorsan ska ev flytta och då passar det bra att förena nytta med nöje. Micke hjälper till med bärandet och jag tittar på handboll :)) 
Sen är det ju trevligt att få träffa lillebror också dessutom. Vi får se hur min kropp håller ihop. Just nu känns den inte snäll mot mig.
 
Kan man hosta av ett revben??? Det känns fasiken så, har så satans ont!!!.
Tog mig en provpromenad för att se om jag möjligen skulle kunna jobba imorgon, skulle vilja det. Men det blir nog inte så. Friskluften och aktiviteten utlöste värsta hostattacken och revbenen skrek bokstavligen rakt ut! Nä, måste nog inse mina begränsningar och ge mig själv några dagar till att läka ihop på.
Jag är inte bra på det, att ge mig själv tillräckligt med tid att läka. Tar gärna en Ipren och kör på istället för att vila. Fullkomligt hatar när inte kroppen är med mig. Sen finns en annan dimension i det hela, tänk om folk tror att jag spelar teater, att jag är hemma för att jag är lat. Huvva, vilken mardröm. Då tar jag hellre en Ipren och pressar mig lite till.
 Vågar mig knappt till affärren för tänk om någon skulle se mig, de skulle ju tro att jag skolkar. "jahaja, där är hon och handlar mjölk, så sjuk är hon. Minsann!!"
 
Pjosk, jag vet men sån är jag.
 
Nähä, om man skulle bläddra vidare i den där Ikeakatalogen nu då!
  
 
 
 
 
 

krumilurpiller och kuckelimuckmedicin....

Publicerad 2012-10-02 09:37:35 i Allmänt,

 Kraxar vidare härhemma. Efter att ha känt mig möjligen något bättre under helgen tog helvetet omtag i Söndags kväll och natt. Det blev en natt from hell!

Nytt besök hos farbror doktirn, inhalera och kortisontabletter gjorde att jag piggnade till något framåt kvällen igår.

Har med all sannolikhet en astma, man misstänkte ju det även tidigare. Har fått nya mediciner och hoppas nu på att det blir fart på den här gamla kärringen igen. Har blivit medlem i astmaklubben som leds av lillasyster. Hade ju dock föredragit att tillhöra någon roligare partyklubb men man får ju vara glad att man ändå får tillhöra en klubb! 

Har sovit sittande i soffan inatt också efter en hostattack som jag trodde skulle slita inälvorna ur kroppen. Fick 3,5 timmars sömn vilket jag tackar för. Det tar sig sade mordbrännaren!

 

För övrigt kurerar jag mina revben på höger sida som fått vad de tål. Dom känns om man säger så.

 

I morse låg jag och lyssnade på familjens morgonbestyr. Mysigt! Gottfrid och pappa hade djupa resonemang om morgonens förtret, tonåringarna tappade allt de tog i i golvet, det åts frukost, slamrades i porslin och jag kände återigen en stor värme över att få ha detta i mitt liv.

Nåväl. Jag ska strax förflytta mig till soffan för att se en film här i min ensamhet. Har gjort brasa och ska laga kaffe.

Vi köpte en smart-tv på Experts rea och har nu ett stort utbud av filmer, såpor och alla möjliga program utan att ens behöva åka till videoaffären. Så nu ska det provas. Via Play, here i come!

 

 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela