försvunnen

3 dagar innan de spillrans nya vinterdäcken ska få äran att hängas på Saaben så kommer den förbannade snön och med den ISHALKA!
Verkligen som en hockeybana på vägen och med svår dödsångest halkade jag iväg till Ornäs för att hämta Agnes.
Övervägde att låta henne ta en promenad hem men insåg att det förmodligen var lika farligt.
Allt gick ju bra och vi kom hem välbehållna :)
 
Det var för övrigt drama här i kvarnsveden på em. Anledningen undrar ni?
Jo min mobil dog innan jag åkte från jobbet. Tänkte inte mer på det utan hämtade Gottfrid och passade på att handla medan minihuset på Maxi fortfarande var öppet (Gottfrid älskar deras tågbana).
 
Kom hem ca 17,15 och då hade mobilen varit död i drygt en timme och jag var i det närmaste eftersökt av både missing people och Interpool.
 
"Vart har du varit???" utbrast Agnes. Micke har också försökt ringa dig så du måste ringa upp honom.
 
Först trodde jag att jag faktiskt verkligen varit så saknad, innan jag insåg att det var mest för att jag innehar ett körkort och äger en bil eftersom fröken skulle till Ornäs och döma Handboll!
 
Bästa faster Stina fick rycka ut när mor var försvunnen.
 
Micke trodde att jag hade halkat ner i diket.
 
Tänk hur det är när man inte går att nå under en enda timme!!
 
Nu har Gottfrid somnat och jag ska snart följa efter. Bjuder på en uppmuntrande konversation som ägde runt precis innan prinsen skulle lägga sig:
 
Jag: "usch vad trött jag är, och ont i halsen börjar jag få också. Ska nog snart lägga mig jag också"
Gottfrid: "ska du bli död?"
 
Hmmm.....ja man kan ju undra med en mor som gäspar och är trött 24/7 eller vad man nu säger.

hipp hipp HURRA....

Käraste maken fyller år idag.....
Han vill inte riktigt veta av hur många men jag ska ge er en ledtråd.
31 år äldre än Agnes, 7 år äldre än mig, 9 år äldre än bror min och 322 hundår..... ja, då får ni räkna :)
 
 
 
Har firat med pizza och tårta. Tanken var en kycklinggryta och ris men vi fick slänga alltihop efter att födelsedagbarnet himself kvaddat hela anrättningen genom att bränna skiten i stekpannan. Felskrivet recept var hans förklaring men jag gissar på att han hade ett pizzasug....Funderade ett tag på om dina pullor ville ha grytan Marie.... hehe
 
Nä nu ska jag krypa till kojs och ladda för en ny arbetsdag.
 
Om ett par månader så styr jag kosan mot nya äventyr i landstingets korridorer. Ger mig in på okänt vatten och börjar ett vikariat på ögonmottagningen i Borlänge. Känns roligt och spännande men är helt nytt för mig och väldigt specialiserat så vi får se hur det går. Känns skönt med ett break från mitt nuvarande jobb då det varit ganska slitsamt ett tag.
Kommer dock att sakna alla mina goa arbetskamrater.
 
Nä nu...Gunatt!
 
 

Med risk att hamna i blåsväder......

Sitter och tittar på Nyheterna på TV. De pratar om att skiftarbetande föräldrar ska ha rätt att ha barnen på dagis på lediga dagar. 
 
Ja, det tycker jag att man kan få. Helt ok. MEN inte av de orsaker som nämns på nyheterna.
 
Jag blir uppriktigt irriterad.
 
Man intervjuar två mammor som båda säger samma sak. De arbetar som sjuksköterskor vilket jag också gör.
 
"För att kunna vara en bra förälder är det självklart att jag ska kunna lämna mitt barn på förskolan även under lediga dagar" säger den ena.
 
"Det är inte det att jag inte vill ta hand om mina barn, men för att orka med och för att kunna återhämta mig så behöver jag lämna barnen på förskolan på mina lediga dagar" säger den andra.
 
Bullshit!! säger jag. Eller kanske det är så att dessa människor aldrig skulle skaffat sig barn om det är så hemskt jobbigt att ta hand om dom. 
I min enfald trodde jag att återhämtning sker tillsammans med barnen och familjen, men jag kanske är omodern och gammalmodig.
 
Jag har aldrig tänkt tanken att jag skulle behöva ett helgöppet dagis för att kunna återhämta mig efter en arbetsvecka.
 
JAg älskar helgerna tillsammans med barnen och familjen. När vi umgås, gör saker tillsammans, äter lunch och middag tillsammans, myser i soffan.......etc Det är verklig återhämtning för mig. 
Jag har en ledig dag mitt i veckan också och då myser vi jag och Gottfrid. Äter sen frukost, strosar runt i pyamas lääänge och bara tar dagen som den kommer. Han älskar sina lediga dagar.
Men alla är vi olika. 
 
Visst, alla behöver vi egen tid och barnfri tid tillsammans med sin partner men om de inte umgås med barnen på sina lediga dagar när i hela friden umgås de då med sina barn?? 
Jag är inte bättre än nån annan men reagerade direkt på argumenten som de lades ut i TV.
 
Men jag sade ju att jag tyckte det var ok att ha barnen på dagis fastän man är ledig. Ja, det tycker jag, om det är för barnets skull. 
Alla barn är olika och vissa mår bättre av att ha en regelbundenhet utan några större avbrott i vardagen. 
Vissa barn med skiftarbetande föräldrar kanske har återkommande perioder med längre ledigheter och därför riskerar att inte komma in i gruppen osv. Eftersom de flesta barn är på dagis om dagarna kan man behöva vistas där av sociala skäl och för att få leka med kompisar osv.
 
Sen tycker jag det är ok om föräldrarna har olika saker inbokat på lediga dagar, tex läkarbesök, möten av olika slag osv. Då har nog barnet det roligare på dagis.
 
Men att lämna VARJE GÅNG man har en ledig dag enbartför sin egen återhämtnings skull....Nää,