Semester

Semestern börjar lida mot sitt slut. Det känns helt okej faktiskt, har haft en lång skön semester utan en massa arbete på huset. Jämfört med förra årets "arbetssemester" så känns det helt fantastiskt lyxigt. Det enda projekt jag ska försöka slutföra denna vecka är att måla klart Gottfrids lilla hus. Det är snart klart faktiskt men jag måste köpa ´lite mer färg.
Semestern är snat slut alltså och då får jag lite höstkänslor. Jag är en riktig höstmänniska och älskar att pyssla inne, tända ljus och mysa inomhus om kvällarna. Sommaren är också härlig såklart men på hösten blir allt lugnare. JAg har lite höstprojekt på G faktiskt. Framförallt har vi det stora projektet att färdigställa garaget. Sen har jag några möbler som behöver en uppryckning, vit färg funkar alltid. Nya gardiner står på önskelistan, en hylla i köket, eller helst en kökssoffa :) står också på önskelistan.
En ny postlåda har brevbäraren fått av oss. Jag misstänker att de firade på posten igår över att slippa plåstra om sina arma händer efter att ha delat ut post hos oss. Nu har vi en ny fin postlåda. Ska beställa en husnummerskylt i samma stil, det blir kanoners.

Vi har haft en härlig sommar och gjort mycket roliga saker, det behövde vi. Den har bjudit på (bjudit och bjudit?? vi har bjudit oss själva ;) ) en hel del.

Tjuvstartade redan i Juni, innan skolorna slutat, med ett besök på skansen och gröna lund. Skansenbesöket slutade med giftermål i strålande solsken. Vi fortsatte sedan på Grönan och hade jättekul tillsammans med broder och familj.

Första semesterdagen för mig och Gottfrid var händelserik. Vi var först på superhjältekonsert i liljekvistaparken. Supersnälla silversara och stålhenrik bjöd på konsert.


Sen på kvällen var vi till min kära arbetskamrat C på lite bröllopsfirande då de slagit till och gift sig under Peace & Love. Hade en jättetrevlig kväll.

Vi har varit på cykeltur med fikakorg, hämtade husvagnen i Äppelbo och sen for vi ut på husvagnssemester. Alltså, cykelturen gjorde vi någon dag innan vi åkte till Äppelbo. Det var inte så att vi cyklade och hämtade husvagen, hihi.

Första destinationen var Vimmerby och Astrid Lindgrens Värld. Det kan jag varmt rekomendera för familjer med barn i 4 års åldern och uppåt. Vi hade jätteroligt, stora som små. Gottfrid fick en mysse och en bysse, vi hade picnic i det gröna, gottfrid fick krama både pippi och emil och vi gjorde en heldag i parken.
Dagen efter var det ösregn och vi tog en tur med bilen till inspelningsplaterna för bullerbyn och emil.

Nästa destination var skåne och Åhus. Där tillbringade vi 4 heldagar på stranden och varvade sol och bad med beachhandboll. Riktigt roligt och så bra som de spelade tjejerna. Våra 97 tjejer slet som djur i värmen, utan avbytare dessutom. De spelade så bra mot riktigt topplag som dessutom var ett år äldre, att någon undrade om vi fuskade och hade överåriga spelare i laget. Haha.....
96:orna tog sig till semifinal men förlorade den i sudden death, riktigt bra jobbat.
Intensivt dock att tillbrina hela dagar i solen på stranden med dnkande musik, ett myller av människor och tider att passa.

Vi fortsatte därifrån till Höllviken/falsterbo. Där fick Gottfrid träffa farfar för första gången och han trivdes som fisken i vattnet. Vädret var inte på vår sida och vi blev tvugna att tillbringa en hel dag inomhus. Då farfar har hund så gick inte detta särskilt bra och lilla loppan blev riktigt dålig. Vi proppade i honom allergimedicin men då regnet öste ner även på Fredagen så beslöt vi att fara vidare.

Vi hamnade i Jönköping. Gillar den campingen, Villa Björkhagen. Har bott där även tidigare och det är trevligt där. Vi tänkte åka hem på Lördagen men tjejernas önskan om att få shoppa gjorde att vi stannade en extra natt. Jag körde ner dom på A6 köpcenter för en heldag och själva gick jag, Gottfrid och Micke på Äventyrsbadet. Avslutade dagen med grillning i solsken och for sedan hem på Söndagen.

Sammanfattningsvis har vi haft en skön men intensiv husvagnssemester och att bo i en 5 meters husvagn med 2 tonåringar och en 4 åring kanske var i häftigaste laget. Till nästa år behöver vi en lite större vagn har vi konstaterat.

Skönt att komma hem till huset. Snälla M och P hade skött huset åt oss och vi kom em till en nyklippt gräsmatta, prunkande blommor och på köksbordet låg en påse bullar. Tusen tusen tack!
Har tillbringat de senaste dagarna med att tvätta, städa husvagn och pyssla lite här hemma. Njuter av sista semesterveckan. Har även hunnit med ett besök på framtidsmuseet där Gottfrid och även vi lite större hade riktigt roligt.

Bilder kommer när jag lagt över dom från kameran.

Nu inväntar jag att M ska kvickna till efter en kväll med granngrabbarna.

Björnligan slår till igen....

...jo, nu har dom varit i farten igen. Björnbusarna har börjat stjäla från barnen vilket får mig att se rött.
Gottfrid skulle bada i sin ganska nyinköpta pool imorse men vi hittade den inte. Jag hade lämnat den på altanen igår kväll men nu var den spårlöst borta. Vi trodde den blåst iväg men letade och letade utan napp.
Vi fick ett litet tips som vi följde upp och då, minsann, fick vi napp. Om det är som vi tror så står den i en trädgård några kvarter härifrån. Vi har inte märkt den med namn så vi kan ju faktiskt inte vara 100% säkra på att det är vår pool, den är ju köpt i stan så fler kan ju faktiskt ha inhandlat den. Men........

Gottfrid blev i alla fall ledsen och mamman rejält förbannad.

HAr för övrigt haft en härlig dag och en härlig helg. Vädret fortsätter vara på vår sida och vi har sköna dagar.
Fick idag kärt besök av min fd. kollega och vän (ja vän är hon ju fortfarande  såklart). Roligt att råkas och jag inser att jag saknar VIH- teamet. Saknar arbetet där men jag saknar inte helgerna. Om möjligheten dyker upp så skulle jag överväga att gå tillbaka dit tror jag. Saknar kollegorna och tanterna och farbröderna. Saknar mötet i patientens hem, det är något speciellt med det, man får en helt annan kontakt än på klinik eller mottagning. Saknar friheten i arbetet, att inte behöva sitta instängd på en mottagning en hel dag. Jo, så är det.

Över till något annat.
Jag har alltid sagt att jag inte har gröna fingrar, min mamma skulle nog skriva under på det hon också. Hon brukar förse mina törstande krukväxter lite vatten när hon kommer. Att komma innanför mina väggar är nog som att få en enkel till Sahara.
JAg börjar dock se en ände på mina växters plågor. De får vatten regelbundet numer (för det mesta) jag brukar till och med plocka bort gulnade blad då och då. Mina cyklamen som jag köpte i vintras de hade gett upp och alla blad var bruna. Färdiga för komposten med andra ord. Då får jag plötsligt se en massa knoppar och nu har de fått nytt liv och blommar för fullt. En av dom har dock fått genförändringar av månaderna i sahara och ser ut på detta viset:Här snackar vi gröna fingrar! Jag har odlat fram en tvåfärgad cyklamen utan att veta hur, hahaha, har aldrig varit med om detta fenomen tidigare, Så nu alla misströstande krukväxter på Pastorsgatan, det finns hopp. Åtminstone i perioder får ni vatten och mat (kogödsel på uteväxterna).

Gräset vårat har också växt i raketfart och vi har tjock och fin gräsmatta på en stor del av tomten. Den måste klippas minst 2 ggr/veckan (har gått bananas efter all koskit). Så lite gröna fingrar har jag allt fått. Kanske smittas det då bästa M snett bakom har åstadkommit en prunkande, härligt blomstrande och mysig trädgård på kort tid.Härliga semester.

Semester är härligt!
Vi har inget planerat den här veckan och tar dagen som den kommer. Vi har dock haft fullt upp och dagens tandläkartid för Gottfrid ramlade helt ur minnet.

Vädret är så här långt, helt på vår sida. Fantastiskt solsken en härlig värme och långa sköna kvällar. Jag inser nu vad jag saknat att ha semester. Förra året bestod vår semester av enbart arbete, hårt arbete. Huset skulle bli klart och det var bara att jobba på. 
I år har vi semester och gör bara det allra nödvändigaste. Barnen är bara barn en gång och det vill man inte missa i flera år, Gottfrid är i en härlig (och besvärlig) ålder. Tillbringade halva kvällen åt att titta när han plaskade i sin lilla pool som inhandlades idag. 
Han har så mycket funderingar och så mycket busiga ideér. Så priviligerande att få uppleva det, men såklart även frustrerande när envishet och trots sätter in.

Tonåringarna har också funderingar men av ett annat slag. Det känns som en gåva att få finnas i deras liv och
som mamma till dessa fina ungdomar är jag stolt som en Tupp.

Saknar livet med alla barn hemma, det var jobbigt men också väldigt roligt. Alla har sina egenheter och har nu utvecklats till små vuxna. Storebror som hade födelsedag igår har blivit en stilig herre och det är tråkigt att vi ses så sällan.

I Måndags var vi till Äppelbo och hämtade vår lilla husvagn. Den är långt ifrån ny, den är inte stor men den är vår och den är väldigt mysig. Snälla pappa hade besiktat den och tvättat den ren från skit och snälla mamma hade städat den invändigt. Om man nu ska snacka privilegium så är väl det väldigt priviligerat. TACK!
Vi hade en kanonmysig dag hemma i byn. Gottfrid åkte fyrhjuling med sin bästa killkompis, även kallad morfar. Han varvade det med lek i lekstugan med sin bästa tjejkompis Selma. Vi vuxna bara slappade och hade en loj dag i värmen.

Igår sportade vi lite. Powerwalk med Julia är precis vad det låter som. Herregud vad den flickan har spänst  benen. Jag hade fullt sjå att hänga med men skönt var det.
Micke tog en premiärtur på gymet.

Idag har vi varit i shoppartagen. Inhandlade färg till lilla huset och det har jag målat ett varv idag. Känns fint.
Gottfrid fick sig en plaskpool som han tränat simhopp i.
Förtältet till husvagnen har vi sålt och därmed kunde vi inhandla en markis till husvagnen istället. Så mycket enklare att hålla på med . 1 minut sen är man klar. Har ett sidoskydd också så det blir kanoners nu när vi ska ut och fara.

Grillade hamburgare och en kall öl fick avsluta dagen.