Ledig Fredag

Skön ledig dag. Borde städa men finner inte motivationen. Den har försvunnit bland flyttlådor och oupphängda gardiner. Gick ut med gossen på fm istället och röjde sen som hastigast, bäddade tonåringarnas sängar. Jag veet, det är curlingvarning men jag står inte ut att se eländet. Dammsög vardagsrum, hall och kök och slängde i en tvätt. Det får duga så idag.
Det dras in ett kg sand varje gång man tar ett kliv nedanför trappen och sen kliver in i hallen igen, dammsugaren får minst sagt göra tjänsten.

Fick besök av mor och far som varit till sjukhuset med lilla vovven. Snälla lilla Ester som går med på allt.På förmiddagspromenaden slant jag in på Marias blommor på kvarnforsplan. Oj vad de har mycket fint där. Inhandlade en kruka (plåtbalja) till mina ljungplantor på trappen. Kan rekomendera den butiken ocm ni är ute efter fina krukor och blommor. Jag glömmer lätt bort att den finns fast jag bor så nära.
Fortsatte till kvarnsvedens konditori där jag inhandlade en purfärsk butterkaka så nu finns det kaffebröd här om någon skulle vara sugen på en kopp kaffe med dopp. Mor och far hade garderat sig och tagit en fika på kupolen.

Trivs så fantastiskt bra här i området och med närheten till kvarnsvedens centrum där det mesta finns kan det inte bli bättre.

Nu ska jag hämta Agnes vid skolan.
Tjo

huvudbry

Ja, precis som rubriken lyder så har jag fått huvudbry. Det gäller vår kamin.

just nu ser den ut så här:men den ska målas och bli så här fin :Lätt som en plätt trodde jag. Men där hade jag fel. Skarvarna ska spacklas med ett fix som är medskickat. Det ska blandas och läggas på för att sen slipas och målas.
Jag blandade fixet efter anvisningarna och resultatet blev vällingliknande konsistens. Väntade en stund och vällingen tjocknade på sig och jag kunde börja lägga på det på skarvarna. Efter ett par minuter var dock sörjan plötsligt jättetjock och hård och omöjlig att arbeta med.

Jag blandade flera gånger och hade till slut lyckats kladda på skarvarana runtom.

Igår skulle jag då putsa av överflödet för att sedan måla. Då upptäckte jag att fixet spruckit, framförallt på de ställen där jag lagt på det sista innan det hade härdat och inte kunde arbetas med.
Jag fick ta en spackelspade och hacka loss de lösa bitarna.

Den står alltså fortfarande omålad och jag efterlyser råd. Är det någon som har en murspis som vet om man kan använda vanligt spackel istället för det svårarbetade fixet som härdar på ett par ynka minuter??

Vi vill ju börja elda i vår kamin och just nu känns det som att det hade varit bättre att ta en täljstenskamin som är färdig att elda i direkt efter montering.

Nåväl den blir ju (förhoppningsvis) fin när den blir klar.

Vi har fått det klart i stora badrummet också och listningen fortgår. Vi tar rum för rum och barnens rum är helt klara nu, likaså båda badrummen och tvättstugan. Nu står köket på tur och det ska bli roligt att få det helt klart.

Jag är evinnerligt glad att vi är klara utomhus nu när det börjar bli kallt. Åkte förbi ett annat nybygge i morse när jag var till ishallen och där verkar de ha gjort tvärtom. De har flyttat in och allt ser klart ut inne men panelen är inte på ute. Det höll de på med idag och det såg KALLT ut.

Vi har firat födelsedag idag också. Micke fyllde x antal år och det firades med tårta och en liten present. Gottfrid sjöng ja må du leva uti hundrade år när vi åt tårta och nyss när hörde jag honom ropa i sömnen inifrån sitt rum och när jag kom in sjöng han "ja må du leva".... I sömnen ....haha

Han har förövrigt varit full av energi som vanligt och det innebär att jag inte direkt kunnat vara effektiv vad gäller husarbetet. Man får ideligen avbryta för att hjälpa honom med diverse göromål och för att uppfostra honom....hm, undrar just hur länge trotsåldern sitter i.

I helgen har han börjat med ett nytt uttryck när han inte får sin vilja igenom. Han ger oss den vanliga "dasken" och får då naturligtvis gå till rummet och tänka över sina hyss. Iväg till rummet har han också gått och på vägen dit gormat "Typiskt.....Åhhhh...Typiskt... du é dum!!!"

Vad månde bliva!

bloggen...

Vi har byggt vårt hus nu och är snart färdiga. Funderade på att avveckla bloggen men måste nog fortsätta. Dels tycker jag det är roligt att skriva och har svårt att hålla mig härifrån. Sen tycker jag själv det är roligt att läsa andras bloggar om hus och inredning och annat så då tänkte jag att det kan vara kul att dela med mig av vad vi kan åstadkomma med detta huset.

Igår hade sonen en riktig tvärtemot-dag. Allt var fel, från strumpor till mattider och framförallt menyn. Att klä sig var onödigt och att äta, ordentligt överskattat. Leksakerna haglade från skyn och jag hoppas vi köpt ekparkett som pallar trycket.
Som den lilla slagskämpe han är fightades han flitigt och när jag frågade vart han lärt sig det så svarade han "på dagis". Då jag frågade vem som lärt honom svarade han "Gun-Britt" (det är dagisfröken och jag vet att pojken blåljuger då Gun-Britt och alla andra fröknar är väldigt snälla och omtänksamma). G-B hade, enligt odågan själv, även lärt honom fula ord och diverse andra hyss. Han försöker den lille rackarn, men si, mamma hon genomskådar bedrägerierna.

När vi fightats färdigt för dagen och till sist fått på pyamasen, läst sagan och ätit vällingen så säger han ynkligt "mamma, Goffid älskar dig" hmm...vilken mamma smälter inte då??

Idag var han gladare.

Oj, jag började med att skriva att jag skulle dela med mig av inredning men hamnade helt ur spår, om nu inte 3 åriga pojkar räknas till inredningen. Jag tror inte de gör det utan de går istället väldigt hårt åt inredningen och testar kvalitén ordentligt.

På eftermiddagen igår utmanade jag ödet och for till kupolen med barnen. Vi åkte kl 16,00 för att de flesta Söndagsshoppare skulle ha lämnat kupolen som stänger vid 17.00.
Snabbt in på hemtex, hittade gardiner till Agnes, svarta paneler. Fortsatte med raska steg in på Åhlens och deras gardiner. Hittade en rull-upp-gardin som verkade kunna passa i köket. Tid fanns inte för några långa överväganden då sonen inte verkade uppskatta gardinavdelningen (eller någon annan avdelning heller för den delen). Jag rafsade åt mig två exemplar av den svart och vitrandiga gardinen och det blev även några krokar och ett par fingervantar på vägen till kassan.

In på Jula och då väntade barnen utanför där Gottfrid trivs bland fyrhjulingarna. Skruvar och en termometer inhandlades och på 40 minuter var alla inköp klara och plånboken återigen tom.

Gardinerna blev jättebra både hos Agnes och i köket. Lägger upp bilder sen.

Åhlens är min nya favoritaffär. De har mycket fint och till skapliga priser faktiskt. Jag trodde gardinerna skulle vara svindyra men det hade säkert blivit dyrare att köpa tyget och sytt själv. Såg lampor till köket där också men de var lite dyrare så det inköpet skjuter jag på tills plånboken växt något.

nu är det god kväll i stugan!