Auto mower

Ja så heter vår nya familjemedlem. Vi har adopterat vederbörande från familjen Eriksson i Amsberg och i två dagar har den redan underhållit oss.
Grävt och petat för att få linan i jorden. Kroppen värker och nagelbanden är såriga.
passade på att skära mig igår också. Och skärsår i kombo med jord innebär en risk för stelkramp om man är i min ärofyllda ålder och ej boostrats sedan skoltid. Det fick bli en liten spruta i överarmen på jobbet innan hemgång idag.
 
Men snart ska vi bara njuta av en fin gräsmatta utan att behöva anstränga oss nämnvärt. Så varmt välkommen till oss käre vän.
 
 

Student 2014

Veckan började med en mösspåtagningsceremoni. Vår fina student iklädd äppelbodräkten.
 
 
 
Dagen S började med champangefrukost i ottan
 
 
 
Utspring från lugnetskolan
 
 
Flakåkning i kylan
 
 
 
Studentmottagning med med en aningen sliten studentska
 
 
 
En en runda i raggarbilen
 
 
Efter en trevande start på kompisfesten så rev trubadurerna igång med en 80-talsdänga och partyt tog ny fart
 
 
Älskar denna sista bild. Underbara, trevliga, glada ungdomar på väg ut i livet. Oj vad jag kommer sakna detta den dagen studentskan tänker sig att flytta från oss!
Ungdomarna började livet med en fest på Etage
 
 
 
 
Trötta men glada och nöjda var vi alla igår. Och det viktigaste av allt.....hon fick sin dag på det sätt hon önskade...i glädjens tecken utan en massa gammalt groll. Är så glad att vi kunde ge henne det.
 

140613

Så var den här...dagen S...som i Student.
Min lilla prinsessa fyllde 19 för någon månad sedan och jag kunde inte riktgt fatta det. Idag tar hon studenten...hur lätt är det att greppa??....inte alls lätt faktiskt.
 
Vad hände liksom????
 
Den lilla tultan, hon som resolut slängde köttbullarna i vasken i ren ilska, hon som bar med sig katten Oscar precis överallt, hon som alltid tagit hand om alla, hon som lekte med alla sina dockor som om hon vore deras mamma, samlade på tomma festisförpackningar, byggde kojor i vardagsrummet....ja det finns så många härliga minnen.
sen finns det även tunga minnen, så mycket hon brottats med Relationsmässigt Som ett barn inte ens ska behöva tänka på.
 
Det genomgående, den röda tråden i hennes fina personlighet är ansvar, driftighet, beslutsamhet och inte minst en obefintlig konflikträdsla. 
 
Dagen idag är ett bevis gott som något.
 
Hon är 19 bast, har startat och avvecklat två egna företag, hon har haft flera jobb och har en tillsvidareanställning på Ica Maxi, har förtroendet som kassaledare. Hon har inte alltid haft lätt i alla ämnen men aldrig någonsin gett upp, går ut med finfina betyg. Slitit dag och natt, helg som vardag i perioder för att nå sina mål. Engagerat sig i ungdomsråd, rest till Moldavien och upplevt en annan värld som är verklighet för ungdomar i hennes ålder. Stack iväg själv på språkresa då polarna bangade, Hon har varit en mycket omtyckt barnledare i konståkningsklubben, har, inte att förglömma, även själv varit en duktig konståkare.......kan fortsätta listan nästan hur länge som helst.
 
Idag har hon samlat hela närmsta släkten, hon har med sin beslutsamhet och sin obefintliga konflikträdsla sett till att ALLA kommer att närvara. Hon är inte tjejen som sopar saker under mattan....hon plockar upp det till ytan, öppnar dörrar, tror på människor, trots allt som finns i bagaget....och hon lyckas knyta ihop säcken.
 
Nu är det upp till oss....alla vuxna runt henne att leverera. Det är vår skyldighet att ge henne en underbar dag. En dag att minnaS med glädje och kärlek i hjärtat. Hon ska känna att hon kan luta sig tillbaka, njuta av stunden, få den positiva uppskattning som hon är så värd. Det är hennes dag idag.
 
Hon for iväg nyss, på studentfrukost, och om några timmar möter vi henne utanför skolan som nybakad student, redo för livet. 
 
 
 
(Klent med bilder i plattan, återkommer med bildkavalkad från dagen)