Livet som Frida

Startade bloggen i samband med vårt husbygge 2010. Efter att huset stod klart har jag fortsatt skriva om livet i stort och smått. Just för tillfället har livet tagit mig med på en utmanande resa sedan jag drabbades av utmattningssyndrom. För att ta mig framåt använder jag därför bloggen som ett verktyg för att bearbeta mina egna känslor och tankar och för att om möjligt hjälpa någon i samma situation.

Tisdag

Publicerad 2016-08-30 22:37:35 i Allmänt,

Gårdagen bjöd er på ett ganska deprimerande inlägg. Men det beskriver mig ganska väl just nu.

Jag måste ändå flika in med att jag inte ens skulle överväga att traggla mig igenom den här prövningen om det inte vore för min underbara kollega/mentor/handledare.
Vilken människa. Med stort tålamod, förtroende, omtanke och god vilja är hon med mig hela vägen. Hon påpekar när nåt blir galet och även om jag då helst vill springa och gömma mig på toa och gråta en skvätt så uppskattar jag det nåt enormt. Hur ska det annars bli rätt liksom.
Hon berättar när nåt gått bra, hon ger mig förtroendet att till viss del ta eget ansvar, tror på mig.
Vi skrattar åt vårat vims, för hon kan minsann också snurra till det och med hennes arbetsbörda så är det fullt förståeligt. Hon är mån om att det ska bli bra, att jag ska skolas in på ett begränsat område, på urologin, och det är jag henne evigt tacksam för.

Idag känns det lite bättre, har fått vissa oklarheter förklarade för mig, vi har en plan vi är överens om. Jag kämpar på, menorerar rutiner, drömmer om katetrar och behandlingar och får faktiskt till det emellanåt.
Min vän Marie gav mig verktyg att växa liiite. " Varje dag tänker du på minst två saker som gått bra"
Det hjälper mig, Tack!

Hämtade upp Gottfrid hos julia efter jobbet. Hon var bussig och hämtade honom efter skolan då både jag och micke jobbade sent.
Jag köpte med mig en grillad kyckling, bröd och hon fixade ris så käkade vi middag ihop. Efter det hängde vi med henne och Sally ut på promenad. Ljuvlig kväll, och mysigt sällskap.

Nu är det godnatt i stugan!

Vem är jag?

Publicerad 2016-08-29 19:59:40 i Allmänt,

På allvar ifrågasätter jag mig själv och min kompetens. Befinner mig i en smärre kris faktiskt. Det låter kanske fånigt men jag har tappat bort mig själv som yrkeskvinna.

11 år i yrket och plötsligt är jag helt inkompetent. Måste förlita mig på andra, kan inte ta egna beslut. Inte ens det jag vet att jag kunnat, kan jag längre. Åtminstone är det så det känns.

På vårdcentralen kunde jag rutinerna, jag kunde se samband, dra slutsatser. Jag var den kollegor vände sig till, jag hade mycket ansvar, många bollar i luften. Älskade att prioritera, ha koll även om det var fullt kör.

Nu är jag på botten, längst ner, okunnig, oförstående, helt utan eget ansvar, har en handledare som gör sitt bästa och som självklart behöver se till att det blir rätt. Precis som jag gjorde med mina studenter. Jag vet ärligt talat inte om jag klarar detta. Jag bryter ihop varje dag. Självkänslan är körd i botten. Var jag inte mer genuint kunnig än så här?? Har svårt att se att jag trots allt lärt mig en del på bara ett par veckor.

Jag har gett råd till andra som bytt jobb. Tillåt dig vara ny, förstå att det tar tid att lära nytt etc. Jag förstår ju själv allt det där, jag vet att det tar tid. Men jag kunde aldrig tro att det skulle kännas så här!

Jag har bestämt mig för att inte ge upp.....inte riktigt än, även om det är frestande.

Jag är van att vara en sjuksköterska, nån kollegor litar på, nån som tydligt kan se och tolka situationer, jag är van att kunna mitt jobb. Van att jobba!

Nu är jag inget av det, så vem är jag??

Jag vill tacka livet.....

Publicerad 2016-08-13 22:57:19 i Allmänt,

Eller hur var det nu hon sjöng Arja Sajonma....

Livet är förunderligt. Precis när man behöver det så kommer det....tecknet eller klarheten eller vad man nu ska kalla det.

När man tuffar på, gnäller, ser saker på ett sätt som inte är positivt osv. Ja vi alla är nog där ibland, mer eller mindre.
Då händer nåt som får en att inse hur bra man har det, en känsla sprider sig i hela kroppen, en känsla av harmoni och kärlek. Kärlek till det liv man har och till de människor som betyder något.

Men även en sorg och frustration för de som inte har det så.

Det handlar inte om pengar, inte alls. Det handlar om att se, ta hand om, respektera, glädjas, vårda relationer, människor i ens närhet och vara rädd om livet.

Ibland behövs det en extra "ping" för att påminnas om detta.

Sverigeresan

Publicerad 2016-08-12 21:42:56 i Allmänt,

Ja det kan man väl säga att man gjort, en resa genom åtminstone halva Sverige.

Startade strax efter 08 i Måndags. Styrde kosan mot småländska skogarna och High Chaparral. Chappens camping var en camping att rekomendera med bekvämt gångavstånd till parken. Vi kom fram på sena eftermiddagen och grillade hamburgare i regnet på kvällen.

Heldag i Västernstaden på Tisdagen. Det var en höjdare och har beskrivits i föregående inlägg.

Onsdag förmiddag åkte vi vidare neråt Skåne. Anlände till ljungens camping i Falsterbo på eftermiddagen. Installerade oss och åkte till farfar Håkan där vi fick Gud middag, promenerade med hundarna osv innan vi nattade i vagnen.

Gårdagen började med frukost och dopp i havet för några modiga. 15 grader i Östersjön.

Sen blev det sightseeing i Falsterbo och Skanör. Falsterbo Strandbad, Falsterbohus, glass i Skanör hamn, där vi även träffade Mickes faster, kusin och kusinbarn. Väldigt roligt.

Är väldigt glad att vi fick någorlunda väder igår och kunde vara ute mycket. Gottfrid har varit rätt dålig i sin allergi.
Hade en trevlig dag. Det är nåt speciellt att vara i Skåne, vid havet.

I morse for vi hemåt igen. Siktade på Gränna som är halvvägs. Det gick väldigt bra och vi kom nästan till Jönköping då hela ekipaget vobblade till och punka på vagnen var ett faktum. Vänster sida såklart. Trafiken var både tät och tung. Ned assistans försäkring fick vi hjälp av assistanskåren i Jönköping som kom med ett nytt däck. Plötsligt började vagnen gunga och när vi tittade ut satt assistans-killen mitt i vägen och bytte vårt däck.
Allt gick väldigt smidigt och vi kunde fortsätta till Jönköping till slut. Lunch på A6 center, pumpning av däck och sen blev det Gränna nästa.

Nu sitter vi här i vagnen och har det gott. Storm och regn ute. Vi har handlat jassar med polkagrisar, strosat i stan, kollat in tillverkningen och det blev trots allt en bra dag.

I morgon åker vi hem. Efter en riktigt bra semester. Så glad att vi gjorde en Sverigeturné med vagnen. Det har också sin tjusning. Vi har haft det riktigt mysigt och Gottfrid har varit helt gudomligt snäll. Över 100 mil i bil och inte ETT ENDA GNÄLL. Jag är helt imponerad. Han har varit glad och haft roligt och det har vi också.

Nu känns det helt ok faktiskt att börja jobba igen.

Bästa husvagnen har levererat och planlösningen funkar klockrent. Gottfrid har en egen liten hörna och vi har ändrat oss vad gäller att byta ut vagnen mot en annan planlösning.

Vilda västern

Publicerad 2016-08-09 20:48:41 i Allmänt,

8 timmar i vilda västern. Riktigt härlig dag. Glad och nöjd pojke som lekt non stop hela dagen.

Vilket ställe, superbra organiserat, kul för både barn och vuxna.

Nu är vi trötta men toknöjda med dagen.

Nya skor

Publicerad 2016-08-07 22:56:15 i Allmänt,

Stack till Mellsta och sprang i morse, det kändes riktigt bra för första gången på ett tag. Dock kändes hälsenan rejält efter första 2,5 km. Släppte efter ytterligare nån km men kändes som en varningssignal.

Micke skickade ner mig till Intersport för att köpa nya skor. Ett år har jag haft mina senaste och det var tydligen nog.
Maken uppmanade mig att inte komma hem uran skor.
"Jag vill inte att du ska sitta här och vara grinig för att du inte kan träna" haha.

Det är verkligen så. Träningen är min medicin mot stress, pms, nedstämdhet osv.

Har kunnat sluta med mina tabletter jag tog varje månad mot hemsk PMS. Jag springer en runda eller tar en rask promenad istället.

Rensar huvudet efter stressiga jobbdagar med en springtur.

Jag är fullt medveten Om att det inte är alla förunnat att kunna springa eller ens gå promenader. Jag är lyckligt lottad, verkligen, som har den möjligheten.

All motion i vilken form som helst är bra. Att springa har blivit min form vilket jag skulle skrattat om nån sagt för några år sedan.
Avskydde löpning som pesten.
Blir lätt uttråkad även nu och rundorna är varken långa eller snabba. Men de fyller sin funktion för mitt välmående.

Nya skor kom jag hem med och en något tunnare plånbok.

Hemma

Publicerad 2016-08-07 09:11:17 i Allmänt,

Ja då är vi hemma på snabbvisit. Hux flux rev vi golv och tält i Orsa.
Planen var ju att åka till High Chaparral på Tisdag, bo ett par nätter på hotell och komma hem på Torsdag.

Jag fick nån snilleblixt att vi ju lika gärna kunde fortsätta ett par timmar till neröver och hälsa på farfar i Höllviken. Gottfrid har pratat om det så länge.
Efter lite dividerande fram och tillbaka och kollande i almanackan så blev mitt förslag att riva och ta med husvagnen då vi ändå inte skulle hinna vara där mer än den helg då vi ska riva egentligen.
Jag lade fram mitt förslag till herrarna och de såg först ut på samma sätt. Som att de skulle utbrista i en stor gråtflod.
Men då vi tänkt till lite så höll de med.
Sagt och gjort, vi rev, packade ihop och igår åkte vi hem.

Riktigt skönt faktiskt. Att få tvätta fötterna, bli riktigt torr efter dusch och att ha ett hav av utrymme.

Tvätt, tvätt och tvätt. Städ av vagn,tvätt av vagn och tvätt och puts av bil hann vi med innan det blev Gonatt.

Idag ska bilen städas, vagnen packas och förberedas för en trip till södra Sverige. Sisådär 160 mil räknar vi med att avverka från måndag till fred/lörd.

Blir jobbigt men kul och Gottfrid ser fram emot det.

KABE har ju inte sett annat än Orsa.

Agnes och Linus kom på visit. Efter frukost på bowlingen gjorde vi en utflykt till helvetesfallet och storstupe

Orsayrorna har varit några och jag har sällskapat med Gottfrid medan micke spelat. Mysigt och folkligt men liiiite segt i längden. Gottfrid var ju inte särskilt road av musiken utan marknadsstånden, godiset och lekparken lockade mer. Men trummorna på musikaffären var i alla fall roliga.

Vi har badat på experium och varit på Leksand sommarland med Julia och Niklas som också kom och hälsade på och tältade med Sally som ju inte får vara i husvagnen

Umgåtts med familj. Ellen och Tom kom ett par veckor med sin vagn och mamma och pappa med sin i ett par omgångar. Så enkelt och mysigt att umgås. Tomt när det åkte, riktigt tomt.

Tivoli var det också på campingen vilket syns på sista bilden.

Så så här i efterhand har vi hunnit en del och har en hel vecka kvar. Kul med roadtrip.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela