Det drar ihop sig
Om ganska precis 2 månader är tanken att vi ska vara inflyttade i huset.
Spännande att se hur pass klara vi är då. Utvändigt börjar det bli klart nu. Bara verandagolvet kvar och sen lite målning.
Pappa och Micke jobbade på med gavelspetsar och veranda i helgen och igår gjorde Micke klar räcket på verandan. Jag har målat och underhållit mitt karpaltunnelsyndrom väl. Funkar dock rätt bra med skenan jag fick av AT.

Här kommer lite bilder.

Verandan under produktion:



Snickarn har kafferast:




Framsidan av garaget färdigmålat. Här kan man se hur färgerna kommer att bli. Vi är jättenöjda med valet:



Inne har vi också kommit en bit. Tapetserat ett sovrum och vardagsrummet. Vecka 33 kommer kakelsättarna och samma vecka kommer badrumsinredningen som vi beställt från Ballingslöv.
Vi har funderat på det här med att fuktmäta plattan innan påbörjande av golvläggning och klinkersläggning. Enligt husförsäljaren, grundläggaren och andra vi åratast med är det inget man brukar göra utan man tejpar fast en plast och låter den sitta ett tag för att se om det blir fukt under den. Då vi pratade med Kakelsättaren så ville dom att vi skulle ta dit Ocab och borra för att mäta.
Det kostar oss några tusenlappar men kanske är det värt det. Plattan gjöts för 15 veckor sedan och har inte utsatts för någon väta.
Alltid är det nåt som tillkommer, tusenlapparna rullar iväg.
Om dom kommer och mäter nästa vecka kan vi börja med golvläggningen.

Kanske hinner vi klart ganska mycket men jag börjar känna mig lite stressad faktiskt. Hantverkarna ska ju också synkas. elektriker och rörmokare ska in och göra klart efter färdiganmäld målning och kakelsättning enligt kontraktet och snickarna ska färdigställa när golvet är på.

Bäst att tänka positivt.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress