Är det det här som kallas en Bad Day?
Det är inte alltid rosenrött och skimrande att vara husbyggare. Huvudet snurrar av frågor och en massa beslut måste tas. Ofta under tidspress!
Det roliga i att välja "precis" vad man vill kommer ibland i skymundan då det faktiskt är jobbigt att ta ALLA beslut på en gång (lyxproblem). Dessutom har man ju en plånbok vars storlek styr de val man gör (och återigen tidspress). Sen är det i prinip ett heltidsarbete trots att man inte gör allt själv. Det ska ringas, mailas, kollas, provmålas, samordnas, avropas, fakturor som ska skickas till banken, papper det ska hållas ordning på osv. Ångesten ligger ständigt på lut! Har vi glömt något? Blir det bra det här? etc

En av de de värsta delarna har vi gått igenom, flytten från vårt förra hus och byte av bank är också snart klart. Det har tagit mycket tid och energi och man har hela tiden dåligt samvete för att man inte hinner med barnen som man skulle önska. Jobba måste man också för att kunna finansiera härligheten.

Jag har ibland dagar då allt bara känns piss och jag undrar hur F_N vi har kunnat ge oss in i detta projekt. Hinner ju inte ens gå till frissan så både jag och micke börjar se ut som vildar med långt, risigt och grått hår. Klädinköp till oss själva är också något vi prioriterat bort och det spär ju på den lite vilda looken.

Samtidigt är det ju såklart himla roligt att få vara med och bygga sitt eget hem och utforma det efter sin egen smak. JAg känner en enorm iver att sätta igång med både det ena och det andra och det är nog min svaga sida. Jag vill att det ska gå fort, det kliar i fingrarna och det är frustrerande när man får höra att man måste vänta på ditten och vänta på datten.
Vi måste vänta på elektrikern, vi måste vänta på rätt temperatur för målning, vi måste måla innan plåtarna ska upp osv.
Jag vill få det klart illa kvickt, slippa bo i lägenhet, slippa diska för hand, kunna värma maten i micro, slänga i en tvätt då och då och inte kuska ner hela familjens garderober till tvättstugan en gång i veckan.

Jag vet, det låter som en massa bortskämt gnäll men avsikten med byggbloggen är ju att återge verkligheten och inte försköna och det är som sagt inte alltid roligt att vara husbyggare.

Vi har dock tagit några beslut idag och kan därmed lägga lite ångest åt sidan.
Färgen är vald, badrumsinredningen är vald och tid bokad med elektrikern för genomgång av ritningen och alla elprylar.
Vi var på shoppingkväll på Norsjö färg och fick 25% rabatt på färgen vilket känns otroligt skönt. Det kostar en del att måla ett hus.
Carro

Känner igen dig på allt du säger!!

Oavsett storlek & problem så får man klaga då & då!

Kram!

Annica

Hej vi ska få vårt hus den 8 juni stomrest och jag undrar om ni monterade FTX vent själv eller ni hade någon att göra det? Vore jättetacksam för svar.

Frida

Hej Annica!

Snickarna monterade vår FTX vent. Vi gör snickarsteg 3 och 5 själva plus målning inne och ute och golvläggningen. Det känns som att det är fullt tillräckligt. Bygger ni här i Borlänge?

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress