Hej Lördag

God morgon!

Väntar in att resten ska vakna, som vanligt är det jag och Gottfrid på tu man hand på en Lördagmorgon. Kan vara mysigt men idag är det inte särskilt mysigt.
HAn är allmänt sur och mor har lätt huvudvärk.
Förstår inte vad han håller på med för protest. Vi tränar utan blöja och det går jättebra.....men bara på dagis. Där är han helt torr. Kissar på toa och sköter det i stort sett själv. Men så fort vi kommer hem kissar han på sig. Hemma säger han inte till och om jag frågar så säger han att han inte är kissnödig och minuten senare går han iväg och kissar på golvet.
Ja, ja, blir väl bättre kanske.

I alla fall så har vi slitit rätt hårt i veckan för att bli klara med så mycket som möjligt för att kunna ta det lite lugnt nu när Micke har ledig helg.
Altanen är nästan klar så när som på räcket.  Det får vi dock vänta med tills det fyllt på sig lite på kontot. Gräsmattan vattnar sig själv nu när det regnar annars har det tagit sin lilla tid varje kväll att vattna den.

Fick en mindre trevlig överraskning på posten häromdagen. Ett vitt kuvert vet vi alla vad det innehåller och jag kan säga som så att en fortkörningsbot hade varit roligare att få än denna kostsamma överraskning.
Kvalitetsansvarig kan minsann ta betalt. För vad?? Ja det är hög timpenning må jag säga.

En sak kan konstateras med att bygga hus. Det är många "onödiga" utgifter.
Tex Byggfelsförsäkringen, som alla vet att man i stort sett aldrig har någon hjälp av. Men staten ska ha in uppåt 20000 för den. Man får inte bygga utan att ha den. Sen KA, jag vet inte, men jag upplever att vi inte fått särskilt mycket hjälp av denne men man får inte bygga utan att ha en KA heller.

Det är alltså drygt 25000 som man skulle kunna göra nåt roligare för.

Sen har vi mycket plock:
Nybyggnadskarta flera tusen
fuktmätning i plattan ett par tusen
radonmätning ett par tusen
utsättning av hus kostar mer ju fler hörn man har på huset, ännu något man inte visste innan.
osv.....

Det dyker upp saker under vägen som man inte visste om hela tiden. Så här i efterhand skulle man behövt gå en kurs i husbygge innan man började.

Ja ja, nu är det som det är och vi är snart faktiskt helt klara. Sen är det alltid sånt man vill ändra eller lägga till men med det vi planerat från början är det bara garagets insida kvar.

En del annat roligt har hänt under veckan men det tar vi en annan gång :P

Nu ska jag försöka få liv i familjen, handla med Agnes till hennes kalas och plocka med lite tvätt och annat vanligt Lördagsstök.